|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 did] Podświtlenie klawiszy |
Autor |
Wiadomość |
cfc
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,5 GDI '01
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2010, 10:51
|
|
|
Ja też nie znalazłem, trochę podwadziłem (tak z 1mm) i zaglądałem ale nie było widać żadnego świecidełka. Może to tylko farba fluorescencyjna.
Czy komuś to "świeci" w nocy?
Pozdrawiam
Mariusz |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-09-2010, 10:59
|
|
|
cfc napisał/a: | Ja też nie znalazłem, trochę podwadziłem (tak z 1mm) i zaglądałem ale nie było widać żadnego świecidełka. Może to tylko farba fluorescencyjna.
Czy komuś to "świeci" w nocy? |
aha, no to możliwe, że nigdy tam nie było. bo nie wygląda na używane, to gniazdo na środku. w klawiszu od przeciwmgielnych, jest żarówka i świeci. |
|
|
|
 |
RafalB
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DID long
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 34 Skąd: Limanowa
|
Wysłany: 29-10-2010, 21:24
|
|
|
U mnie przepalone żaróweczki były od regulacji świateł oraz przyciemniania deski. W ASO mają bodajże tylko te od regulacji za 17 zł a do przyciemniania nie ma wcale. Pogrzebałem trochę w sieci i znalazłem dokładnie takie żaróweczki jak oryginalne (za 0,98zł), trzeba tylko przełożyć oprawkę oraz założyć tego niebieskiego "komdonika" co jest banalnie proste. Poniżej podaje link do sklepu gdzie takowe żaróweczki sprzedają, może się komuś przyda.
link
Zostało mi jeszcze dobranie się do klawisza świateł przeciwmgłowych bo tam tez mam przepalone. |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-10-2010, 19:33
|
|
|
RafalB napisał/a: | Zostało mi jeszcze dobranie się do klawisza świateł przeciwmgłowych bo tam tez mam przepalone. |
heh, akurat w nim wymieniłem właśnie żaróweczkę. żeby było ciekawiej, ASO nie sprzedaje żarówek do tegoż, tylko cały klawisz. kupiłem od czegoś innego i przełożyłem. teraz bedę grzebał na podanej przez Ciebie stronie |
|
|
|
 |
cfc
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,5 GDI '01
|
Wysłany: 01-11-2010, 16:47
|
|
|
RafalB napisał/a: | U mnie przepalone żaróweczki były od regulacji świateł oraz przyciemniania deski. W ASO mają bodajże tylko te od regulacji za 17 zł a do przyciemniania nie ma wcale. Pogrzebałem trochę w sieci i znalazłem dokładnie takie żaróweczki jak oryginalne (za 0,98zł), trzeba tylko przełożyć oprawkę oraz założyć tego niebieskiego "komdonika" co jest banalnie proste. Poniżej podaje link do sklepu gdzie takowe żaróweczki sprzedają, może się komuś przyda.
link
Zostało mi jeszcze dobranie się do klawisza świateł przeciwmgłowych bo tam tez mam przepalone. |
O żesz, przepłaciłem o 50%!!!! Kupiłem na allegro po 1,49 od razu 10 szt. Wymiana we wszystkich miejscach jest dosyć prosta, ale jak ktoś ma wątpliwości to chyba nawet na mitsumaniakach są instrukcje serwisowe do ściągnięcia. Poddałem się na razie tylko przed wymianą podświetlenia pokręteł temperatury i nawiewów bo wymaga to trochę więcej czasu (odłączenie radia, odpięcie tego modułu od regulacji i dopiero wtedy można się dobrać do światełek).
Pozdrawiam
Mariusz |
|
|
|
 |
|
|