Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylna nagrzewnica.
Autor Wiadomość
rico.1 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2010, 19:51   

jawaldek napisał/a:
właśnie mam tylko kłopot ze sobą co do rezania takich dziur w karoserii bo..... bo nie lubię dziurawić nadwozia

nie widzę z tym większych problemów, tymbardziej że wiekszość taką dziurę już ma :lol:
otwór powinien być kształtu nagrzewnicy - taki by w niego ją wsadzić, dla ułatwienia można odbić np. karton na nagrzewnicy (bez górnej osłony) wyciąć ten szablon i heja ze szlifierką po podłodze :twisted:
a można jeszcze sprawdzić czy pod podłogą (dokładnie pod "tyłkiem" tylnego prawego pasażera) są jakieś otwory lub wgrzane w blachę gniazda śrub do mocowania nagrzewnicy, jesli tak to wystarczy przy wycinaniu na nich się wzorować, potem ślady cięcia przekonserwować np. gumą podwoziową i po krzyku :p

no chyba że taka farelka... (mniej z tym roboty, a miśki przecież na tego typu urządzenia miewają dodatkowe gniazdo zapalniczki z tyłu) ale wg. mnie orginał to zawsze orginał i bardziej wytrzymałe

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 09-11-2010, 22:01   

Poczekaj parę lat to się dziura sama zrobi :lol:
A co do tylnego gniazdka zapalniczki to prócz tego w bagażniku nie widziałem nigdy gniazda dla pasażerów.
Ja bym dziurawił, bo farelka to będzie wyglądała .... no nieładnie. Też uważam, że oryginał to oryginał.
A jak nie to nic nie rób. W końcu Ty z tyłu nie siedzisz to co się będziesz martwił.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-11-2010, 22:33   

rico.1 napisał/a:
nie widzę z tym większych problemów
nie chodzi tu o sprawę techniczną wycięcia dziury lecz o ewentualne dodatkowe wejście wody nawet mimo zabezpieczenia jak piszesz gumą podwoziową nazwijmy to moją fobią :mrgreen:
Heilsberg napisał/a:
Poczekaj parę lat to się dziura sama zrobi :lol:
:P :wink:
Heilsberg napisał/a:
Też uważam, że oryginał to oryginał.
i to jest przesadzenie sprawy :mrgreen:
Heilsberg napisał/a:
W końcu Ty z tyłu nie siedzisz to co się będziesz martwił.
i tu masz 100% racji ja z tyłu nie siedzę :mrgreen: :mrgreen: Alternatywne rozwiązanie to
http://www.sklep.agloprim...duct&prod_id=42
lub prikazka dla pasażera na tylnej kanapie->>> ubieraj się cieplej :biggrin:

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 09-11-2010, 22:45   

Woda Ci tamtędy nie wejdzie. Jakoś nikomu nie wchodzi. Prędzej Ci wejdzie wajchą od biegów. A jak wejdzie to pasażerowi oprócz ciepłego ubioru każ zakładać gumowce i tyle.

rico.1 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5TD
Wysłany: 10-11-2010, 00:17   

Heilsberg napisał/a:
A co do tylnego gniazdka zapalniczki to prócz tego w bagażniku nie widziałem nigdy gniazda dla pasażerów.

miałem na myśli właśnie to w bagażniku :p (przy 7 siedzeniach to tego bagażnika prawie nie mam więc traktuję to po prostu jako "tył" :mrgreen:

jawaldek napisał/a:
ewentualne dodatkowe wejście wody nawet mimo zabezpieczenia

o to się nie obawiaj, nie ma takiej opcji, sama nagrzewnica jest szczelna, a do podłogi mocowana jeszcze na uszczelkę, a nawet przy brodzeniu woda przecież szybciej wleci przez drzwi niż miałaby się dostać jakoś tamtędy, bo jest wyżej

Odpowiedz do tematu