Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BigTomala
19-10-2009, 14:41
głośniki w drzwiach
Autor Wiadomość
Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 11:15   

Wiktor napisał/a:
u mnie tak sama w obudowach lusterek są tweetery, ale mnie naprzykład interesuje jak i jaki głosnik włożyc w miejsce przeznaczone na głosnik niskotonowy

Jeśli mowisz o miejscu w półce, z tyłu, to sugerowałbym nic tam nie wkładać, bo niewiele to da, a konkretniej basu z tego nie będzie napewno.

pozdr,
Kuba

bokciu
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 22:37   

Trociniarz napisał/a:
bo 2 dni temu montowałem u siebie kompletny system z okablowaniem

Powiedz mi jak wyglada sprawa z zaczepami?Duzo sie połamało w trakcie rozbierania?
Jest jakis wiekszy problem z nimi?A moze sie zabezpieczyc i odrazu kupic kilka na zapas oczywiscie pod warunkiem ,ze sa dostepne.

pozdr.

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 23:49   

...zaskoczę Cię, ŻADEN nie pękł, drzwi rozbiera i składa się dziecinnie łatwo a klipsy są wyjątkowo solidne.

pozdr,
Kuba

bokciu
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 15:16   

no to bardzo mnie to cieszy. :D

Miltonix 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 136KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-10-2009, 22:50   

Może ktoś zmierzył jaki jest rozstaw otworów w przednich drzwiach do zamocowania głośnika i jak gruby pierścień MDF trzeba zastosować żeby zmieścić 165mm

Anubiz 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.4Gdi 2000r
Wysłany: 19-10-2009, 00:13   

Ja skolei jak robilem u siebie audio pozostawilem to specjalistom (strefa ciszy olsztyn) jako ciekawostke moge powiedziec ze w dzwiach mialem glosniki o rozstawie srob 145mm !? niemoglem nic zpasowac do tego wiec poszedlem dalej panele w dzwiach glosniki osadzone na panelu MDF + wygluszenie dzwi Gwizdki zabudowane w slopkach przednich (na tych plastikach) pokrytych materialem i tyle jesli chodzi o dzwi w tylna pulke nie ma sensu klasc glosnikow poniewaz dzwiek odbity od tylnej szyby psuje caly efekt (wiem z doswiadczenia ) lepiej postawic na dobra firme np. DLS w same dzwi w przod ja postawilem na te glosniki

http://www.dls-audio.pl/g...ne/16_5cm/ms6a/

jestem w 100% zadowolony zamontowalem tez zabudowe bagaznika tutaj glosnik niskotonowy MTX

http://www.ceneo.pl/1460508

a wszystko chodzi pod 1 wzmacniaczem Harman/kardon

http://www.harmankardon.p...owosci=1&id=113

jednostka sterujaca jest Jvc Kw avx 810

http://www.jvc.pl/product...0E&catid=100033

i tzle odnosnie mojego audio jak ktos chce i bede mial chwile czasu to moge dac fotki :) sorki za brak polskich znakow pisze na Angielskiej klawiaturze i na angielskim systemie :)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 19-10-2009, 09:25   

Anubiz, o systemach nagłośnienia w galantach jest mnóstwo informacji w dziale car audio.

PS A czy widziałeś kiedyś polską klawiaturę? :twisted: Ja również działam na angielskim systemie :)

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2009, 17:53   

Proszę o fotki :)

lukmp3 
Mitsumaniak

Auto: Mitshubishi Galant 2.5 99'
Wysłany: 03-01-2010, 23:35   

Witam! jestem tu nowy i mam pytanie odnosnie głosników w drzwiach przednich. Chcę założyć wooferki DLS iridium i nie wiem czy mi spasują w fabryczne miejsce. Rozmiar głośnika 170mm.

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2010, 10:06   

Fizycznie się zmieszczą, natomiast obawiam się, że dystans z MDFu może okazać się za słaby ze względu na swoje zewnętrzne wymiary oraz średnicę otworu wewnętrznego.
Jak rozumiem głośniki "zawdzięczają" swoją średnicę nie tylko powiększeniu rantu kosza głośnika więc średnica otworu wewnętrznego też będzie większa niż w przypadku kosza DIN165 która wynosi 145mm.
Z tego powodu najlepiej byłoby wykonać taki dystans z wysokiej gęstości plastiku - myślę, że jakaś dużej grubości deska do krojenia się nada.
Pozdrawiam
Kamyk

lukmp3 
Mitsumaniak

Auto: Mitshubishi Galant 2.5 99'
Wysłany: 04-01-2010, 11:38   

ok, a czy przy ściąganiu tapicerki z drzwi czekają mnie jakieś niemiłe niespodzianki?? Rozumiem że najpierw trzeba poodkręcać śrubki a póżniej szarpać, żeby wyskoczyło z zatrzasków??

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-01-2010, 16:39   

lukmp3, To Ci powinno zupełności pomóc http://forum.mitsumaniaki...tapicerka+drzwi
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

nietoperek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 sport
Wysłany: 24-04-2010, 17:41   

Witam. Mógłby minie ktoś poinformować jakie mogę wsadzić głośniki na półkę bo się nie doczytałem i nigdzie nie mogę tego znalść

badmdfk 
Mitsumaniak
dnb forever

Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
Wysłany: 30-06-2010, 12:41   Średnica głośniczków

Witam pewnie ktoś wie jakiej średnicy są głośniki w galancie z przodu na dole i tweeterki i z tyłu? Dzięki za odpowiedź. Używałem szukajki, ale coś nie umiałem znaleźć nic.

Tomii 
Mitsumaniak

Auto: C4, BX, Espace 3
Wysłany: 02-09-2010, 16:22   

witam wszystkich

Chciałem do Galanta z przodu założyć np takie głośniki:
http://www.u-dimension.pl...info.php?pid=46

i w związku z tym mam pytanie czy będę musiał zastosować jakieś dystanse, czy głośniki nisko-średniotonowe podejdą pod fabryczne otwory ? ktoś przerabiał ten temat ? bo jednoznacznie nie jest tu nic napisane.

Odpowiedz do tematu