Problem z odtwarzaniem MP3 |
Autor |
Wiadomość |
QaDo
Forumowicz
Auto: Lancer Sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-04-2013, 17:38
|
|
|
Młody, coś pobrudziło Tobie laser, więc wstępnie można zabrać się za czyszczenie lub po rozebraniu szukać nowy w tych numerach, nie potrzebna wymiana całego napędu. Co do słuchania bardzo wątpliwe, bardzo no i musisz mieć na pewno w telefonie opcję korzystania z zew. systemu Audio po bluetooth. Ale jeśli masz rockforda możesz użyć przejściówki minijack na chinch lub innego wynalazku pod telefon i podłączyć się w złącza AUX które są pod zaślepką z napisem video ponad popielniczką. Wybierasz opcję AUX i muza leci z urządzenia. |
_________________ Zdecydowanie najszybszy Lancer w mieście.
V-max 240 Km/h |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 29-04-2013, 18:23
|
|
|
Cytat: | jezeli laczy sie moj telefon przez bluetooth z Lancerem to moge sluchac muzyki z telefonu na glosnikach? |
Taka opcja pojawiła się w ,sprzętowo i softowo, po którymś roku produkcji. Znajdź temat, w którym dużo o audio napisał TOKYO, wskazał tam rocznik. Do owego rocznika radio Rockforda nie posiadało opcji muzyki przez BT. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
reneyvan
Forumowicz
Auto: MMC Lancer 1.8 Intense SD
|
Wysłany: 19-06-2013, 23:03
|
|
|
Dzisiaj przy próbie odtworzenia płyty z MP 3 miałem identyczny komunikat, jak kolega "jarzyn".
Sprzęt Rockforda nie widział plików z MP 3.
Nagrywałem CD z danymi za pomocą programu CD Burner XP.
Jak się okazało winny był zły format plików (UDF), a trzeba było ustawić ISO 9660/Joliet.
Klikamy w zakładkę "Płyta", następnie "Zmień system plików" i przestawiamy z UDF na ISO,
a potem nagrywamy płytę z danymi.
Tak nagraną płytę można odtwarzać bez problemu. |
|
|
|
 |
SkOniAk
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
|
Wysłany: 02-08-2013, 11:19
|
|
|
Witam, mam pytanie mam radio z rockfordem nagrałem płytę w mp3.
Działa wyświetla się folder 2 (dlaczego nie 1?). Problem w tym, że nie wiem jak,nie mogę przejść do kolejnych folderów po przesłuchaniu ostatniej piosenki z folderu 2 jest pętla i następna idzie 1 piosenka z tego samego folderu.
Jak zmieniać foldery?
// Nieaktualne ; ) Człowiek ślepy Dla potomnych rolka prawa w prawo/lewo zmiana folderu ; )
JCH Dzięki wielkie! ; ) |
|
|
|
 |
bart210
Mitsumaniak
Auto: Lancer X
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2013 Posty: 204 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 02-08-2013, 12:41
|
|
|
Folder 1 to katalog główny. Jak nie ma tam żadnej piosenki to się nie wyświetli. |
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 10-04-2015, 19:36
|
|
|
Jak słucham MP3 z płyty CD, to gra mi tylko głośnik pasażera - pozostałe milczą (albo grają baardzo cicho), przy słuchaniu radia wszystko w normie. Czy ktoś może wie co jest nie tak i jak temu zaradzić?
Jakieś 3 miesiące temu jak wjechałem w dziurę, to mi wysiadł na pół dnia głośnik z tyłu po stronie kierowcy - a teraz ni z tego ni z owego gra tylko jeden..
Szukałem długo i nie znalazłem, ale pamiętam, że ktoś kiedyś miał ten objaw..
Znalazłem: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
Ale nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie - podejrzewam, że gdzieś jest obluzowany styk - tylko nigdy nie rozbierałem samochodu/radia, więc nie wiem jak się do tego zabrać..
[ Dodano: 10-04-2015, 19:53 ]
https://www.youtube.com/watch?v=nPdWSXv3S_Q
Ale może najpierw spróbuję odłączyć akumulator - nie pomogło |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 10-04-2015, 21:10
|
|
|
RalfPi, Twój problem opisany jest tu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90752
Kolega Arczi89 to przerabiał i pewnie pomoże. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-04-2015, 06:08
|
|
|
Dzięki tyku!
Pozostaje rozebrać radio i poszukać obluzowanej taśmy. Ciekawe, że taśma obluzowała się na dziurach, a zawiecha daje radę
[ Dodano: 22-05-2015, 21:09 ]
No i żem rozebrał radio (parę śrub odkręciłem przy schowku, zdjąłem listwę panelu, odkręciłem parę śrub, zdemonotowałem radio, wypiąłem wszystkie wtyczki i wpiąłem ponownie (sztuk 4 - 1 od głośności i 2 do radia + 1 jedna od zasilania) i CD działa znowu - pytanie na jak długo. |
|
|
|
 |
jaca87
Forumowicz

Auto: Lancer sportback 1.8 SB
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2013 Posty: 130 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 01-06-2015, 12:23
|
|
|
Pojawił się u mnie następujący problem z odtwarzaniem płyt CD. Gdy korzystam z CD gra tylko prawa strona czyli głośniki z lewej stronie milczą a gdy przełączę na radio to wszystko jest poprawnie i gra pełne stereo. Ustawienia radia przy przełączaniu z CD na Radio i na odwrót pozostają takie same.
Ma ktoś pomysł skąd utrata dźwięku dla całej lewej strony przy przełączeniu na CD ?
Ps. Głośniki i odtwarzacz są standardowe. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 01-06-2015, 13:00
|
|
|
jaca87 napisał/a: | Ma ktoś pomysł skąd utrata dźwięku dla całej lewej strony przy przełączeniu na CD ? | Trzaśnij konkretnie z pięści w deskę rozdzielczą nad radiem. Pomaga.
Ja tak miałem do sprzedaży auta. nie szukałem przyczyny. Może być w środku jakiś zimny lut lub łączka. |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 01-06-2015, 15:05
|
|
|
jaca87 napisał/a: | Pojawił się u mnie następujący problem z odtwarzaniem płyt CD. Gdy korzystam z CD gra tylko prawa strona czyli głośniki z lewej stronie milczą a gdy przełączę na radio to..
Ps. Głośniki i odtwarzacz są standardowe. |
Czytałeś Kolega co napisałem wcześniej...? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 02-06-2015, 01:12
|
|
|
Witam
rozbierz radio wyciagnij tasme przeczysc kontakt spray.
Jezeli nie pomoze trzeba szukac dalej lub prosciej kupic radyjko z outka po 2910 i bedzie spox |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
jaca87
Forumowicz

Auto: Lancer sportback 1.8 SB
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2013 Posty: 130 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 02-06-2015, 09:47
|
|
|
Dzięki Panowie, dzisiaj po najechaniu na dziurę zaczęło grać znowu normalnie. Jak problem się pojawi ponownie to zastosuje się do rad. |
|
|
|
 |
Decth
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DiD
|
Wysłany: 09-02-2016, 16:47 Nagrywanie płyt MP3 do Lancera
|
|
|
Witam .Jestem nowym użytkownikiem tej stronki. Posiadam Lancera z 2009 roku.Otóż nagrywam płytę MP3 do auta ale nie wszystkie piosenki odtwarza.Może ktoś z was wie jakiego programu używać i z jaką prędkością nagrywać ?. |
|
|
|
 |
Iluzjonist4
Mitsumaniak

Auto: Lancer 09 SB
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Mar 2015 Posty: 119 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 09-02-2016, 17:05
|
|
|
Ja nagrywałem przez zwykłe kopiuj wklej i zwykle z małą prędkością 2-4x. Kobitka raz nagrała z maksymalną to później były problemy z przeskakiwaniem utworów, dłużej mulił przy odpaleniu.
Teraz robię jako cd audio, fakt wejdzie mniej utworów, ale bynajmniej zgrywają mi się na dysk i płytkę można zostawić w domu. |
|
|
|
 |
|