Obroty silnika podnoszą się przy gaszeniu Proszę o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
buchaj
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DID 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2013, 08:31
|
|
|
Dziękuje koledzy za odpowiedzi , u mnie dzieje się to tylko w tedy jak jest mało paliwa , smoka od paliwa sprawdzałem i nic tam nie widziałem co by mogło być nie tak! po prostu jak jest już poniżej 1/4 zbiornika muszę tankować. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KrzysG
Forumowicz
Auto: PajeroIII3.2D 3d man. lift
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 154 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 24-09-2013, 20:18
|
|
|
A ile paliwa wchodzi do zbiornika jak zaczynaja sie problemy? U mnie zacina sie plywak i przy niskim stanie juz nie pokazuje dokladnie, kiedys mi nawet paliwa zabrako, a rezerwa sie nie zaswiecila. |
|
|
|
 |
buchaj
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DID 2001
|
Wysłany: 24-09-2013, 21:14
|
|
|
Jak jest 20 litrów w baku to już tak się dzieje. Wiem to bo wymieniałem bak na nowy i wlane było do nowego 20l i obroty juz podskakiwały przy gaszeniu. a ile potrzeba do tego dolać aby przestało to niestety nie wiem bo lałem do pełna . |
|
|
|
 |
KrzysG
Forumowicz
Auto: PajeroIII3.2D 3d man. lift
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 154 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 30-09-2013, 18:40
|
|
|
W weekend zainstalowalem dodatkowy wstepny filtr paliwa i po odpaleniu i zagaszeniu silnika okazalo sie ze podija obroty. Kilka razy zapalalem i gasilem i za kazdym razem to samo przy gaszeniu. Dodam ze zbiornik pelen bo wlasnie zatankowalem. No coz mysle trzeba zdemontowac filtr bo cos jest nie tak, ale postanowilem jeszcze zrobic krotka jazde na zakupy dla sprawdzenia czy sa jakies inne objawy po zamontowaniu filtra. Po przejechaniu kilku kilometrow silnik zgasl bez podbijania obrotow. Zapalalem i gasilem i wszystko juz bylo w porzadku, widac jakies czary z tym podbijaniem obrotow |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 30-09-2013, 20:21
|
|
|
KrzysG napisał/a: | W weekend zainstalowalem dodatkowy wstepny filtr paliwa i po odpaleniu i zagaszeniu silnika okazalo sie ze podija obroty. |
Po prostu zapowietrzył się po jezdzie odpowietrzył sie i jest ok |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |