Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Autor Wiadomość
apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-08-2015, 22:28   

Dzięki Hubert, coś spróbuje znaleźć.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 12-08-2015, 19:59   

Tu jest chyba oryginał
http://www.japankoreapart...tlander-3-0-v6/

http://sklep.mitsustyle.p...02,2889%29.aspx

Zamiennik

http://e-pajero.pl/uszcze...r-mr431022.html
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-08-2015, 07:55   

robertdg, dzięki.

Daniobr 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 DID
Wysłany: 16-08-2015, 19:04   

Witam,
od miesiąca jestem posiadaczem 4 letniego Lancera z silnikiem 1.8 Diesel, po przejechaniu nim większej ilości kilometrów zauważyłem następujące rzeczy:
- gdy mocniej dodam gazu na 1 biegu auto szarpie przy wkręcaniu się na obroty (im wiecej gazu, tym mocniej szarpie),
- przy zmianie biegów potrafi szarpnąć (szczególnie z 1 na 2 i przy zmianie na wyższych obrotach),
- czasem ciężko wchodzą biegi.
Auto ma obecnie przejechane 92kkm, przy 86k miało pełny przegląd w ASO. Czyżby sprzęgło? Przy takim przebiegu? Wiem, że wcześniej autem jeździła kobieta :|

lurek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan'08 1.8
Wysłany: 17-08-2015, 10:54   

Jeśli samochodem szarpie w przedziale 1-3 biegu to może tylko zaśnieżałe kable wysokiego napięcia są do wymiany?

A skrzyni przyda się wymiana oleju, u mnie po zakupie (też ok 80-90k) lekko charczało przy wrzucaniu biegu (chyba 2go), wymiana oleju na shella rozwiązała problem i skrzynia chodzi elegancjo (już jakieś 15k).

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 17-08-2015, 16:56   

Daniobr napisał/a:
Witam,
od miesiąca jestem posiadaczem 4 letniego Lancera z silnikiem 1.8 Diesel, po przejechaniu nim większej ilości kilometrów zauważyłem następujące rzeczy:
- gdy mocniej dodam gazu na 1 biegu auto szarpie przy wkręcaniu się na obroty (im wiecej gazu, tym mocniej szarpie),
- przy zmianie biegów potrafi szarpnąć (szczególnie z 1 na 2 i przy zmianie na wyższych obrotach),
- czasem ciężko wchodzą biegi.
Auto ma obecnie przejechane 92kkm, przy 86k miało pełny przegląd w ASO. Czyżby sprzęgło? Przy takim przebiegu? Wiem, że wcześniej autem jeździła kobieta

Czy na wolnych obrotach przy wciskaniu sprzęgła pojawia się hałas?
Czy byłeś gdziekolwiek na sprawdzeniu testerem diagnostycznym parametrów pracy silnika?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Daniobr 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 DID
Wysłany: 17-08-2015, 22:51   

Hubeeert napisał/a:
Czy na wolnych obrotach przy wciskaniu sprzęgła pojawia się hałas?

Nie pojawia się, zwracałem na to uwagę również przy kupnie.

Hubeeert napisał/a:

Czy byłeś gdziekolwiek na sprawdzeniu testerem diagnostycznym parametrów pracy silnika?

Nie, auto kupiłem używanie w ASO Mitcar Warszawa, gdzie przed sprzedażą miało być gruntownie sprawdzone (dostałem nawet certyfikat dot. stanu technicznego auta...). Na początku myślałem, że to kwestia przyzwyczajenia się do diesla, ale to szarpanie jednak niepokoi, choć nie występuje zawsze.
Najczęściej zdarza się to podczas ruszania, gdzie szybko puszczam sprzęgło i dodaję sporo gazu.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 18-08-2015, 07:19   

Daniobr napisał/a:
Najczęściej zdarza się to podczas ruszania, gdzie szybko puszczam sprzęgło i dodaję sporo gazu.

Hmm.. Czy zrywa przyczepność kół i wygląda to tak jakby tracił i łapał przyczepność?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Lucas123w 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 18-08-2015, 17:44   

Hubeeert napisał/a:
Hmm.. Czy zrywa przyczepność kół i wygląda to tak jakby tracił i łapał przyczepność?

Hubeeert, opisał dokładnie działanie ASC, przy zbyt gwałtownym ruszaniu, koła chciały by zabuksować a system je blokuje, co może być odbieranie jak kangurzenie na przedniej osi.

Daniobr, wyłącz ASC i wtedy sprawdź czy szarpie.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 18-08-2015, 17:57   

Lucas123w napisał/a:
Hubeeert napisał/a:

Daniobr, opisał dokładnie działanie ASC, przy zbyt gwałtownym ruszaniu, koła chciały by zabuksować a system je blokuje, co może być odbieranie jak kangurzenie na przedniej osi.

Daniobr, wyłącz ASC i wtedy sprawdź czy szarpie.

Ekhm, nie do konca - to może być oznaka skonczonych amortyzatorów przedniej osi. ASC działa inaczej - przede wszystkim nie szarpie...

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-08-2015, 07:36   

Niestety pierścień 1575A082 jest za duży do Lancera 1,5.
U mnie potrzebny jest 1575A085

:(

W0JTEK 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 05-10-2015, 20:45   Automatyczne włączanie ogrzewania szyby z wycieraczkami

Witam wszystkich , mój pierwszy problem z Lancerem (1.5 sedan invite 2009) po włączeniu wycieraczek (i po ok.2 minutach działania na dowolnym biegu wycieraczek) włącza się samoczynnie ogrzewanie tylnej szyby, po wyłączeniu ogrzewania i wycieraczek ponownie włączam wycieraczki ale nie włącza się automatycznie ogrzewanie szyby. Włączanie i wyłączanie modułu komfortu nie pomaga. Może ktoś ma pomysł jak to wyłączyć ?

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 06-10-2015, 09:05   

W0JTEK, jedź do ASO, ostatnio była akcja serwisowa wymiany modułu ETACS.
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=165
Sprawdź, być może Twój egzemplarz znajduje się na liście. W Krakowie masz zaprzyjaźniony salon Auto-Krak. :wink:

W0JTEK 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 06-10-2015, 12:54   

mjsystem napisał/a:
W0JTEK, jedź do ASO, ostatnio była akcja serwisowa wymiany modułu ETACS.
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=165
Sprawdź, być może Twój egzemplarz znajduje się na liście. W Krakowie masz zaprzyjaźniony salon Auto-Krak. :wink:

Byłem w Autokraku ale mój etacs nie kwalifikowł sie do wymiany.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 06-10-2015, 12:59   

W0JTEK, A pytałeś, czy zdiagnozują Ci usterkę?

Odpowiedz do tematu