Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:40 |
[MSS ALL] Wyświetlacz zgasł :( |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2008, 11:13
|
|
|
otoz sprawa wyglada tak, ze dotkniecie i ruszanie wtyczka z tylu wyswietlacza pomagalo i kiedy unioslem wtyczke ku gurze zawsze byl obraz i wyswietlacz dzialal poprawnie, lecz wyswietlacz zostal dany do naprawy do swrwisu elektronicznego i tam gosc mi powiedzial ze przelutowal wszystko i powinno byc ok, lecz kiedy zamontowalem, bylo przez chwile ok pozniej zaczely wystepowac te same problemy czyli raz obraz jest a raz nie ma lecz kiedy po tej usludze unosze ku gorze wtyczke to to nic nie pomaga, znacie moze kogos dobrego kto zajmuje sie serwisowaniem czego takiego lub gdzie kupie taki wyswietlacz uzywany z rozbiorki? |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 13-10-2008, 11:33
|
|
|
Moim skromnym zdaniem serwisant odwalił fuszerkę. Nie miał pojęcia co jest więc dotknął lutownicą tu i tam i tyle.
Trzeba jechać do elektronika zapaleńca który w domu klepie, podejdzie ambitnie do zadania, przeleci wszystkie ścieżki, podogina styki , wtyczkę poprawi i będzie dobrze. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 13-10-2008, 14:29
|
|
|
jezeli to bylo niedawno, to jedz do tego gościa - miał naprawić, ale nie naprawił |
|
 |
menti
Forumowicz
Auto: Outlander MY2016
|
Wysłany: 13-10-2008, 22:29
|
|
|
Skoro piszesz, ze trzymanie wtyczki ku gorze pomaga....tam bym szukał problemu! Albo cos masz z wtyczką(np. za luzno styka lub cos w tym stylu), albo należy polutować tzw. "zimne luty" przy samej wtyczce w wyswietlaczu.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 13-10-2008, 22:34 ]
aha...zapomnialem....mam tez kolorowy wyswietlacz, wiec jak bedziesz w okolicach poznania (dokladniej swarzedz) daj znac....mam taki sam wyswietlacz wiec mozesz sprawdzic:) (ja ze swoim nie mam problemow) |
|
|
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2008, 21:22
|
|
|
znacie takich elektronikow zapalencow:(? bo ja niestety nie... ;( do tego goscia juz nie pojade bo rozmawialem z nim i mowil ze skoro sprawdzil i wciaz nie dziala to juz nic na to nie poradzi;/ dodam ze po jego 'naprawie' nie pomaga juz uniesienie wtyczki ku gurze i obraz raz jest a raz nie;/ |
|
|
|
 |
aciu80 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2008, 00:27 [MSS 1.6] Jeśli chodzi o wyświetlacz
|
|
|
Czy jednak isnieje możliwość naprawy wyświetlacza, czy nikt o tym nie slyszał. W dużej grupie u nas się to dzieje, ale brak rozwiązania.... |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2008, 13:15
|
|
|
Możecie spróbować tutaj . Ale nie wiem czy naprawiają takie kolorowe cacka
Albo tutaj, ale tez nie dam gwarancji, że naprawią.
Tutaj chwalą się, że naprawiają również kolorowe wyświetlacze. |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 04-03-2009, 20:46
|
|
|
Witam szanownych forumowiczy, o miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem mss 1,3 benzyna; 1999r, generalnie autko sprawuje się bez większych problemów, ale dziś dotankowałem mojego miśka, zresetowałem na wyświetlaczu średnie spalanie i prędkość, ale komputer nie zmienił pozostałego dystansu do następnego tankowania, aktualnie pokazuje 17 km, natomiast z wskazań paliwomierza i z tego, co zatankowałem i wyjechałem, to mam jeszcze ok. 150 - 170 km. Jak można zresetować komputer? Niestety, ale resetowanie DISP nie pomogło:(. Będę zobowiązany za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 04-03-2009, 22:12
|
|
|
halbog napisał/a: | ale dziś dotankowałem mojego miśka
...
komputer nie zmienił pozostałego dystansu do następnego tankowania | Ile dotankowałeś?
Dystans resetuje się jak się zatankuje dość dużo paliwa. Ile dokładnie tego raczej nikt nie wie
Proponuję tankować do pełna i raczej więcej niż mniej tak, aby nastąpiła duża zmiana poziomu w zbiorniku. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 05-03-2009, 19:32
|
|
|
Mogę podzielić się moją świeżo nabytą wiedzą empiryczną : w przypadku mojego miśka dotankowanie mniej niż 7 litrów benzyny nie powoduje zmiany pozostałego dystansu do następnego tankowania na wyświetlaczu, zmianę tą powoduje wlanie do baku 10 litrów paliwa. A po zatankowaniu do pełna wyświetlacz pokazuje 770 km do następnych odwiedzin na stacji paliw. Coraz bardziej lubię to autko .
Pozdrawiam i dziękuję za szybką podpowiedź.
Bogdan |
|
|
|
 |
|