Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colta można pokochać i żal sie rozstawać
Autor Wiadomość
sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-12-2007, 17:51   

Wiecie, kilka osób doradziło mi wyrzucenie filtra stożkowego bo znacznie podnosi ale zużycie paliwa i chyba tak jest, bo moja Preluda po prostu wysysa paliwo i zatankowanie 20 litrów, to po prostu moment i pusty bak i myśle, że takie stożki to bajery, ale wcale nic poza fajnym wyglądem nie dają w samochodzie. Z tą mocą to też może być tak jak piszecie, że nawet jej nie podnosi. Dziękuje za wszelkie uwagi w temacie filtrów stożkowych.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2007, 19:39   

Moze i cos podnosi ale jakis oryginalny za niezle pieniadza a nie jakas podruba z allegro za 30 zl tzn. sam nic nie podniesie bo skoro modyfikujemy wlot to musi byc do tego i wylot czyli zmodyfikowany caly wydech co kosztuje niemale pieniadze a da moze tylko kilka koni wiecej...

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2008, 15:24   

Stożek zamontowany w odpowiedni sposób podnosi nieznacznie moc co udowodnił były właściciel mojego obecnego colta KLEJU który pod wpływem dyskusji na forum pojechał na hamownię i to sprawdził. Ale wszystko zależy jak się go zamontuje i jaki to jest stożek bo tani na 100% nic nie da

sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 03-02-2008, 08:50   Colt pozostał i nie sprzedałem go

Witam. Po długich rozważaniach, przemyśleniach, postanowiłem, że Colt nadal będzie moim samochodem. Żal sprzedawać coś co jest dobre i niezawodne, a takim autem jest mój Colciak, który nigdy nie zawiódł. Dawałem ogłoszenia prasowe, ale gdzies tam w sercu czułem, żeby nikt sie nie odezwał i nie kupił go. Nigdy w życiu żaden samochód nie sprawił mi tyle radości co Colt. Zwykle używane samochody odwiedzają często warsztaty, a Colt jedynie odwiedzał stacje benzynowe i to przesądziło, że mimo zakupu nie tak dawno Hondy Prelude, Colta na razie zostawiam i nawet porównując go z Preludą, uważam, że Colciak to super autko, ma wiele zalet, jest idealny na nasze drogi i tak dobrego auta nigdy nie miałem. Pozdrawiam wszystkich Colciarzy, życze bezawaryjnej, bezpiecznej jazdy.

iza_kulpan 
Mitsumaniak
Kocham Mitsubishi :)

Auto: Colt C50 GLXi
Wysłany: 19-02-2009, 15:31   

Colty to są kocury największe :) Ja bym nie zamieniła ich na żadne inne auto :) Małe, wygodne, ekonomiczne i kocurskie z wyglądu :) Ja swojego kocham i będzie mi ciężko zmienić go na jakiś nowszy model. Idzie się od nich uzależnić ;) Mam to auto od ponad roku i dzięki niemu tak polubiłam motoryzację ;) Zresztą nie chwaląc się nawet mam na nodze na kostce wytatuowany znaczek Mitsubishi ;)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 19-02-2009, 15:37   

iza_kulpan napisał/a:
Zresztą nie chwaląc się nawet mam na nodze na kostce wytatuowany znaczek Mitsubishi

ja na lopatce mam wytatuowane logo 3 diamentow a pod nimi napis MitsuManiaki, nie przejmuj sie, to choroba ;)

iza_kulpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-02-2009, 15:42   

Rafal_Szczecin napisał/a:

ja na lopatce mam wytatuowane logo 3 diamentow a pod nimi napis MitsuManiaki, nie przejmuj sie, to choroba ;)

O proszę a myślałam że tylko ja mam taką obsesję ;) W ogóle widzę, że jesteśmy nawet z tego samego miasta ;) Nieźle ;)

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 19-02-2009, 16:09   

Ja wprawdzie tatuaży nie mam, ale jeśli ktoś śmie twierdzić, ze Mitsu nie jest najlepsze to pozywam na pojedynek na udeptanej ziemi, pieszo lub konno na miecze albo topory :D

iza_kulpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-02-2009, 18:07   

Oj chyba nie będzie chętnych aby wyskoczyć na pojedynek ;)

4g63colt
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2009, 19:27   

Oj,nie raz się zdziwisz,o tak :shock:

[ Dodano: 23-02-2009, 19:41 ]
sebekColt97 napisał/a:
Oj nie strasz :D . Preludą to Colty będe mijał jeden po drugim, jak narciarz podczas slalomu. Nie wierze, że są takie cieńkie Preludy i Eclipsy, w końcu to sportowe fury i przy wielkim szacunku dla Colta, to on jest bez szans.

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 25-02-2009, 13:43   

Taaaak, święta racja, zwłaszcza jeśli będziemy porównywać Colta pod względem osiągów nie tylko z Klipsikiem i Preludą, ale także z Lambo, Maybachem i F1 Mc Laren :shock:

Jeśli coś porównujemy, to trzymajmy się jakiegoś przedziału klasowo-finansowego, inaczej takie porównania kompletnie nie mają sensu.
A tak się składa, że w tej klasie aut za te pieniądze Colt jest po prostu najlepszy i tyle.

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 25-02-2009, 13:59   

Bedzie kilka coltow w polsce z ktorymi twoja preluda ze tak powiem bedzie dostawala baty stojac na parkingu :D
Puki co nadal sie buduja ale wierz mi ze ludzie ktorzy kochaja swoje colty tak jak np ja pakuja w nie nie tylko mnóstwo kasy ale i serca i te auta beda piekielnie szybkie.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2009, 02:52   

preluda czy civic mają nad eclipsem czy coltem tylko jedną przewagę istotną dla domorosłego tjunera... alegro.pl i ta cała masa tjuningowych dodatków.... :lol: :lol: :lol: :lol: :finga: :finga: :finga:

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2009, 13:24   

Fajny temat, dopiero teraz wyczaiłem.
A to przy okazji sprzedawania mojego Colta.
Faktycznie, przez pół roku dyskutowaliśmy z żoną czy go sprzedawać czy nie.
Za dobre auto aby teraz go gonić za śmieszne pieniądze.
No ale jednak ekonomia wygrywa z naszymi upodobaniami i niestety przyszła pora na Colcika :cry:

Raz mnie tylko zawiódł i stanął na trasie jak mi aparat zapłonowy skonał (przejechałem nim ponad 150tys i to był tylko jeden jedyny raz).

Dynamind 
Mitsumaniak
Dynamind

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 2000 Jazz
Wysłany: 21-04-2009, 12:52   

Witam , ja kupiłam colta niedawno, prawie miesiąc temu i jestem z niego bardzo zadowolona. Mało pali, opłaty niewysokie, autko dobrze się prowadzi (momentami nawet lepiej niż ja) :D daje się lubić.
Chciałam mieć wieksze auto , ale ekonomia dała argumanty za coltem nie do zbicia i tak stałam sie jego szcęśliwą posiadaczką.
Mam nadzieję , że dzięki dbałosci, regularnym serwisom i przeglądom będzie niezawodnie służyło długi czas.

Odpowiedz do tematu