Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:43
WItam Wszystkich!
Autor Wiadomość
trampol 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant GDI 2.4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-10-2009, 14:07   

Tzn wiesz, ja sie dowiedziałem że Cari ll była z 1999 więc zawsze szukałem z 1999 przede wszystkim dlatego, że chodziło mi o stosunkowo nowszą wersję. Duże były różnice między cari l a ll ? Głównie lift (jaki?) czy jeszcze jakieś sprawy techniczne?

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 01-10-2009, 16:48   

Techniczne i optyczne, głównie wymieniona stylistyke na nie co inną, do środka wsadzono komputer z większym wyświetlaczem, inny słupek, poszerzona oś.ka. Zmienili nie co oznaczenia, noi w silniku troche pogrzebali :P

trampol 
Forumowicz

Wysłany: 01-10-2009, 18:04   

ok kolejny link
http://otomoto.pl/mitsubi...y-C9849154.html
do tego gościa dzwoniłem jako do pierwszego na początku. zrezygnowałem, bo wydawało mi się że się obraził jak spytałem o poduszki powietrzne. powiedział że ma jedną. i tu przypominam poprzednie pytanie moje: były robione cari z 1 poduszką ? czy strzeliła i nie powiedział ?

aha, jeszcze to:
http://otomoto.pl/mitsubishi-carisma-C9870564.html

Kurcze, jak tak oglądam, to już wiem na pewno, że to musi być cari ll.

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2009, 20:12   

ta pierwsza była już opisywana ;)
no a ta czarna to ewidentnie ma wgnieciony błotnik prawy przedni tym samym koniec troche odstaje od kierunkowskazu pozatym chyba dobrze wygląda i ma bogatsze wyposażenie :P

trampol 
Forumowicz

Wysłany: 04-10-2009, 14:16   

Ok.
Szukam i szukam, nic nie mogę znaleźć. Więc powiem wam jakie mam wymagania, i powiedzcie mi, czy w ogóle mam szanse coś takiego znaleźć.:

Cena: do 12.000
Wersja: koniecznie Cari ll
Nadwozie: hatchback
Silnik: obojętnie ;) (naprawdę, diesel, GDI, 1,6 - i tak będę szczęśliwy :) )
Air-Bag: min 2x
Przebieg: do 165.000
wyposarzenie: im bogatsze tym lepiej, ale najważniejsze to dla mnie 4 szyby elektryczne, podłokietnik... Gdyby trafiła się wersja z szyberdachem, to bym nawet podrapaną gwoździem wziął :)

No więc takiego auta szukam. Mam szansę ?
Szczerze.

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-10-2009, 14:42   

No moim zdaniem będzie trudno o taką wersję z takim budżetem :( Co do podłokietnika to na upartego można z czasem dokupić, do wersji po lifcie nie ma z tym problemu ;)

trampol 
Forumowicz

Wysłany: 04-10-2009, 14:51   

to zobacz tu:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10009654
http://allegro.pl/item751...owania_sie.html

ta pierwsza bez podanego przebiegu, ale zadzwonie i sie dowiem.

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-10-2009, 15:25   

NO to jedziemy:
Ta 1. Bita przodem, na 150%. Brak znaczka na masce, linia gril, reflektory wyraźnie nie równa, szpary międyz brzegami maski widocznie różnej wielkości, błotnik/ zderzak lewa strona duża szpara, brak znaczków GDI nad kierunkowaskazami bocznymi, Prawa strona szpara: błotnik/słupek/drzwi jest dziwnie wielka. Moim zdaniem prawy przedni słupek jest przesunięty. Tył nie wygląda źle, ale brak znaczka GDI. W środku.. cb radio umieszczone przy lewej nodze, może to w praktyce nie będzie aż takie nie wygodne ale na samą myśl.. by mi się źle jeździło. Wizualnie.. tragicznie. praktycznie? tego nie wiemy. Moim zdaniem odpada na starcie.
Aha i jeszcze.. Opis: "Bezwypadkowe" Oni chyba wypadek rozumieją poprzez "auto do kasacji". Chyba nawet nie warto pytać oo przebieg, pewnie cofnięty i tak :P
Teraz pojedziemy po 2gim sprzedawcy.
Kolo nie wie co sprzedaje!
Opisuje jednostkę napędową TD.. a w pratyce pod maską ukryty jest silnik GDI.. Wizualnie wygląda lepiej niż poprzednie autko. Co do tego modelu niech się wypowiedzą jeszcze inni :P Można by do niego jeszcze zadzwonić i pociągnąć za język co on w końcu sprzedaje.

trampol 
Forumowicz

Wysłany: 05-10-2009, 10:38   

rozmawialem, to jest GDI :)

[ Dodano: 05-10-2009, 11:08 ]
Ok, kolejna porcja.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9662850
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9866496
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10139787

powiem krótko, jeśli do drugiego linku nikt sie nie przyczepi, to jade i biore :) najlepsze co do tej pory widzialem.
pozdrawiam i czekam na opinie!

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 05-10-2009, 12:49   

1:
Prawa strona maski mi sie nie podoba, nosek maski jakby wcisniety deczko..., moze to jest kwestia padania swiatla podczas robienia zdjecia ale nie wiem czy wewnetrzna czesc kierownicy (oslona poduchy) nie jest zle spaowana troszke :? , po otwarciu maski wydaje mi sie ze prawy reflektor jest nowszy niz lewey...,
2:
jest to rok 2000, a lampy przednie sa od wersji 2002< , nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze linia maski/swiatel jest wyzej niz powinno to byc, emblemat GDI z tylu jest w zlym miejscu przymocowany, maly wgniotek na listwie ochronnej na zderzaku tylnym, nie podoba mi sie ten egzemplarz...
3:
nie mam troszke czasu na opis trzeciej ale szybko rzuciajac okiem nie jest zle :P
Pozdroo

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-10-2009, 16:30   

Ta 1. czerwona - typowo odpicowana do sprzedaży moim zdaniem, wydaje mi się że tylnia klapa ma inny odcień czerwieni
ta 2. troche mało zdjęć i fakt faktem lampy nie pasują do rocznika, ogólnie nie wygląda źle ;) noi z szyberdachem, a chyba takiej szukasz? ;)
ta 3. malutko zdjęć, wydaje mi się że prawy błotnik przedni jest wyżej umiejscowiony i zasłania maske, zderzak po obu stronach jest chyba lekko opuszczony i chyba maska troche za bardzo wchodzi na grill i lampy.
Chyba warto obejżeć tą z drugiego i trzeciego linka doładniej co w nich za diabeł siedzi I czemu te lampy są takie a nie inne :D

trampol 
Forumowicz

Wysłany: 05-10-2009, 16:38   

wiecie co, zauważyłem ze ta z 2 linka ma automatyczna skrzynie. Ktoś coś może powiedzieć o automacie w cari?
i czy to ogólnie prawda o automatach, że jak coś się zepsuje to się nie naprawia tylko trzeba wstawić nowa skrzynie?

[ Dodano: 05-10-2009, 16:41 ]
I kolejne dwa modele.
Wyglądają dla mnie fajnie :)
http://otomoto.pl/mitsubi...-C10095534.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C10029899.html

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 05-10-2009, 17:07   

1:
na jednym blotniku emblemat GDI jest wyzej a na drugim blotniku nizej...Cos podejrzane. Zniszczony fotel kierowcy, dziura w skorzanej tapicerce...
2:
brak oznaczen z tylu auta (emblemat, Carisma, GDI), zniszczona cos kierownica jak na tak niewielki przebieg..., mozna by zobaczyc jak wyglada na zywo..
Pozdroo

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-10-2009, 18:00   

Chodzą na forum opinie, że automat w cari jest bardzo przyjemny ale nie wiem jak to się ma, ja tam wole manuale :P
Co do cari :
1. wygląda na wersje elegance, podoba mi się ta kierownica xD to taka moja myśl :P
co do foto, lewe skrzydełko grila wchodzi pod maske, jest nie równo w stosunku do reflektora i zderzaka, brak antenki na dachu, chyba, że zostałą zdjęta do foto :P Sądząc po fotelu kierowcy ma ona troche już przejechane, jakąś pluskwe ma na przedniej szybie w prawym górnym rogu :D , ale ogólnie nie wygląda źle,
2. lewy reflektor wystaje przed skrzydełko grilu, nie do końca spasowane, druga strona podobnie, choć już troche lepiej jest, tył. totalny brak oznaczeń, może wina zdjęć ale jak pisał Robson86 kierownica wygląda na lekko po przejściach, w bagażniku też wygląda jak by panował nie ład i podrapane plastiki, w słupku widać, że co nie co zostało wyciągnięte.
Sprzedający w opisie pisze, że radio/cd, a na zdjęciu jest tylko dziura :o

trampol 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2009, 13:51   

jedziemy dalej.
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10042431
jeśli się do niej nie przyczepicie, to starguje, mam nadzieje do 12.500, wyciagne spod ziemi pieniadze, i pojade po nią 400 km.
czekam na opinie :)

[ Dodano: 07-10-2009, 13:54 ]
ja zauważyłem tylko na samym przodzie kolo znaczka kilka drobnych uszkodzeń. no i nie ma zdjęć ze środka, ale wg wygląda świetnie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi