Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
REMONTOWAĆ CZY ZMIENIĆ?.... DYLEMAT STRASZNY:(
Autor Wiadomość
rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2011, 23:30   

kuzi napisał/a:
Carism nie było na rynku japońskim. ;) Krajem produkcji Carismy była Holandia a rynkiem Europa. ;)

w zyciu bym nie kupil Carismy... ale niewazne.
kuzi napisał/a:
W M5 masz 5,0l V8 , w VR4 2,5 V6TT.
M5 400KM, VR4 280KM.
M5 1800kg, VR4 1480kg.
M5 5,3s, VR4 ~6s.
M5 RWD, VR4 4WD.

dokładnie a z EVO porównaj... i nie tylko osiagi ale mozliwosc rozbudowy mocy spalania ito... Wolałbym EVO niz M5
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 27-03-2011, 10:19   

Xsystoff napisał/a:
beznadziejne wnetrza
Z tym się nie da nie zgodzić. Szczególnie kolorystyka...

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 27-03-2011, 11:52   

Xsystoff napisał/a:
i beznadziejne wnetrza (jedynie Gal dla mnie daje rade)

mówisz o latach 90tych ???
Piekne sa te kanciaste deski w VW i AŁdi zaiste... IMO deska CAO CBO jest bardzo fajna ergonomiczna nowoczesna taka opływowa 8)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Auto: brak
Wysłany: 27-03-2011, 14:48   

rosomak1983 napisał/a:

mówisz o latach 90tych ???

Popatrz na A4 (weszlo pod koniec 94 roku) i porownaj do Carismy:

rosomak1983 napisał/a:

IMO deska CAO CBO jest bardzo fajna ergonomiczna nowoczesna taka opływowa 8)

Ale ja pisze o klasie sredniej z polowy lat `90, a nie kompaktach, bo tutaj masz racje, decha z 88 roku w C50 i decha Polo czy Golfa to jakby przepasc, 100x wole swoje C50 i jego kultowe, wielkie, zielone zegary, a jak zasiadam w Polo kolegi to nie wiem czy sie smiac czy plakac :mrgreen:

Ale jesli chodzi o klase srednia to imho japonczyki przespali, bo Cari czy Accord czy 626 czy Avensis sa sto lat za murzynami. Nie mowie juz o klimatronic`u ktorego sie nie dorobili przez cale lata 90 :lol: Za to galant ze swoimi zegarami w avance bodajze, mmmmm, to jedyny japonczyk z lat 90 ktory jest fajny w srodku i ktorego bez mrugniecia okiem zamienilbym ze swoim a4 :)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2011, 15:37   

Z całym szacunkiem ale to nie jest A4 z 94 roku! Środek Carismy jest z '99 roku.

Faktyczne porównanie deski Carismy z '95 roku i A4 z '95 roku.

Wolę i tak Carismę - przemawia do mnie prostota.

Na minus dla Carismy chciałbym przytoczyć fakt, że środek przez kolejne 10 lat praktycznie się nie poprawił, lecz z drugiej strony większość Carism była kupowana w wersjach Classic, Comfort i Avance , które były najtańsze. Za cenę A4 można było kupić dwie Carismy Classic. Te auto nie było skierowane do bardzo wymagających, a raczej dla osób, które chciały kupić tani i trwały samochód.

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 27-03-2011, 16:41   

Xsystoff napisał/a:
Nie mowie juz o klimatronic`u ktorego sie nie dorobili przez cale lata 90 :lol:

co za bzdury wygadujesz mialem klimatronic w galancie z 1994 roku.

Xsystoff napisał/a:
bo tutaj masz racje, decha z 88 roku w C50

owszem fajna jest ale w kolejnej generacji jeszcze lepsza bardzo nowoczesna opływowa i miekka.

IMO Carisma to straszna wtopa mitsu... choc w sumie mitsu tylko silnik i to nie zawsze...
6 bolt only...
Ostatnio zmieniony przez rosomak1983 27-03-2011, 18:03, w całości zmieniany 1 raz  

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2011, 16:54   

Cytat:
Nie mowie juz o klimatronic`u ktorego sie nie dorobili przez cale lata 90

Rzuć okiem na zdjęcie Carismy z '95 roku i powiedz mi jaką klimatyzację ma owa Carisma.

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Wysłany: 27-03-2011, 18:47   

Oooo nie znalazlem ani jednej jak przegladalem z klimatronickiem ;) Podstawowa kierownica nie jest piekna ale po to sa trojramienne, reszta w audi nie liczac innego panelu klimatronicka i mozliwosci zamowienia 2din ta sama. Ja Was nie przekonam na forum mitsu, mi sie Cari nie podobala, a na fajnego gala 2.5 avance nie mialem kasy to wybralem a4 :) Wracajac do tematu to pod wzgledem finansowym ja bym zmienil na mlodsze auto c50tke. I nie na cari tylko na gala 2.5 :mrgreen:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 27-03-2011, 20:07   

różne wersje mają różne wykończenie - pamiętam, jak 11 lat temu na targach w Gdańsku siedziałem w Cari, która miała skórę i automat, kubełkowe fotele i mnóstwo fajnych dodatków - pamiętam, że wtedy mnie zachwyciła, a jeździłem w tym czasie... audi 80... największym szrotem w moim życiu
i np. całkiem niedawno siedziałem w audi a6 i ten granatowy plastik w środku mnie odrzucił - coś ala dziwna, tandetna skaja o granatowej poświacie... nawet moja 80-tka miała lepsze wnętrze...

Mateusz071 
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Wysłany: 27-03-2011, 20:14   

Matko! ale wywołałem :D Ja nawet widziałem cari w skórce ;) Zawieszenie tylnie wahaczowe jest złe?? Od kiedy? Przecież poprawia jakość i komfort jazdy, wiekszość aut teraz tak ma a cari miała już dawno dzieki Volvo :> mi nic nie puka nie stuka i jest bezproblemowe, tylko trzeba dbać o auto. Znam to auto od salonu, był to służbowóz serwisowany w ASO. Pali mi 10 w mieście z klimatyzacją, na trasie zeszła 7,5 litrtów przy deptaniu Warszawa-Wrocław. Ma 103 KW które wystarczają. Podwozie jest w stanie niemal fabrycznym- zero rdzy. teraz ma najechane 307 tys. do roboty są pierscionki, no ale dlatego kupiłem ją za grosze, bo firma się wystraszyła cyfry z ASO. Puki co bierze mi pół litra na 1tys. :P Jeździ miekko i wygodnie ale w zakręty też sie potrafi złożyć. Jeżeli chodzi o bryłe to może być wolałbym rekina ale za te pieniądze za które ją kupiłem jest piękna :D Przez te 300 tys nie miała ani pół awarii.

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Wysłany: 27-03-2011, 22:51   

Krzyzak napisał/a:
całkiem niedawno siedziałem w audi a6 i ten granatowy plastik w środku mnie odrzucił - coś ala dziwna, tandetna skaja o granatowej poświacie... nawet moja 80-tka miała lepsze wnętrze...

Sa granatowe wykonczenia i faktycznie wyglada to slabo 8)

Ja sobie dolozylem skorke do a4, 600zl za komplet wnetrza ;) I to tez jest plus niemcow, wszystko tanie i mozna grubo doposazyc auto.

metal 
Mitsumaniak
ONLY UNDERGROUND....

Auto: MITSUBISCHI COLT C50 4G15
Wysłany: 31-03-2011, 11:46   

Anyway Cari odpada......:)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 31-03-2011, 11:55   

Xsystoff napisał/a:
wszystko tanie

ceny są takie same jak do japońskich - porównywałem kiedyś na forum ceny amorów, klocków czy rozrządu... podobnej klasy silnik czy auto kosztuje podobne pieniądze
także ten argument skończył się z 10 lat temu

Mateusz071 
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Wysłany: 31-03-2011, 21:36   

i wnetrze nie musi byc niebieski a skora z niebieskim ;) tak jak w galach :P

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Wysłany: 01-04-2011, 12:45   

Krzyzak napisał/a:

ceny są takie same jak do japońskich - porównywałem kiedyś na forum ceny amorów, klocków czy rozrządu... podobnej klasy silnik czy auto kosztuje podobne pieniądze
także ten argument skończył się z 10 lat temu

Powiedz to mojemu koledze, ktory do Mazdy Xedos 6 musial kupic kierunkowskaz i za uzywke zaplacil 150zl na allegro, a do A4 sa po 10zl/szt, bo sam sprzedawalem swoje stare. Jak nie wierzyc sam sprawdz na allegro :) DO Carismy 1.8 skrzynie biegow chodza po 600-700zl, do A4 po 300-400 (nie liczac 4x4), jasne rozrzadz kosztuje podobnie i czesci eksplatacyjne ale jak cos grubego sie sypnie albo wydzwonisz to... :twisted:

Odpowiedz do tematu