REMONTOWAĆ CZY ZMIENIĆ?.... DYLEMAT STRASZNY:( |
Autor |
Wiadomość |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 26-03-2011, 23:30
|
|
|
kuzi napisał/a: | Carism nie było na rynku japońskim. Krajem produkcji Carismy była Holandia a rynkiem Europa. |
w zyciu bym nie kupil Carismy... ale niewazne.
kuzi napisał/a: | W M5 masz 5,0l V8 , w VR4 2,5 V6TT.
M5 400KM, VR4 280KM.
M5 1800kg, VR4 1480kg.
M5 5,3s, VR4 ~6s.
M5 RWD, VR4 4WD. |
dokładnie a z EVO porównaj... i nie tylko osiagi ale mozliwosc rozbudowy mocy spalania ito... Wolałbym EVO niz M5 |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 27-03-2011, 10:19
|
|
|
Xsystoff napisał/a: | beznadziejne wnetrza | Z tym się nie da nie zgodzić. Szczególnie kolorystyka... |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 27-03-2011, 11:52
|
|
|
Xsystoff napisał/a: | i beznadziejne wnetrza (jedynie Gal dla mnie daje rade) |
mówisz o latach 90tych ???
Piekne sa te kanciaste deski w VW i AŁdi zaiste... IMO deska CAO CBO jest bardzo fajna ergonomiczna nowoczesna taka opływowa |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Xsystoff
Mitsumaniak user
Auto: brak
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 708 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 27-03-2011, 14:48
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: |
mówisz o latach 90tych ??? |
Popatrz na A4 (weszlo pod koniec 94 roku) i porownaj do Carismy:
rosomak1983 napisał/a: |
IMO deska CAO CBO jest bardzo fajna ergonomiczna nowoczesna taka opływowa |
Ale ja pisze o klasie sredniej z polowy lat `90, a nie kompaktach, bo tutaj masz racje, decha z 88 roku w C50 i decha Polo czy Golfa to jakby przepasc, 100x wole swoje C50 i jego kultowe, wielkie, zielone zegary, a jak zasiadam w Polo kolegi to nie wiem czy sie smiac czy plakac
Ale jesli chodzi o klase srednia to imho japonczyki przespali, bo Cari czy Accord czy 626 czy Avensis sa sto lat za murzynami. Nie mowie juz o klimatronic`u ktorego sie nie dorobili przez cale lata 90 Za to galant ze swoimi zegarami w avance bodajze, mmmmm, to jedyny japonczyk z lat 90 ktory jest fajny w srodku i ktorego bez mrugniecia okiem zamienilbym ze swoim a4 |
_________________ Renault Espace IV ph2`08
Renault Laguna II ph1`03 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2011, 15:37
|
|
|
Z całym szacunkiem ale to nie jest A4 z 94 roku! Środek Carismy jest z '99 roku.
Faktyczne porównanie deski Carismy z '95 roku i A4 z '95 roku.
Wolę i tak Carismę - przemawia do mnie prostota.
Na minus dla Carismy chciałbym przytoczyć fakt, że środek przez kolejne 10 lat praktycznie się nie poprawił, lecz z drugiej strony większość Carism była kupowana w wersjach Classic, Comfort i Avance , które były najtańsze. Za cenę A4 można było kupić dwie Carismy Classic. Te auto nie było skierowane do bardzo wymagających, a raczej dla osób, które chciały kupić tani i trwały samochód. |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 27-03-2011, 16:41
|
|
|
Xsystoff napisał/a: | Nie mowie juz o klimatronic`u ktorego sie nie dorobili przez cale lata 90 |
co za bzdury wygadujesz mialem klimatronic w galancie z 1994 roku.
Xsystoff napisał/a: | bo tutaj masz racje, decha z 88 roku w C50 |
owszem fajna jest ale w kolejnej generacji jeszcze lepsza bardzo nowoczesna opływowa i miekka.
IMO Carisma to straszna wtopa mitsu... choc w sumie mitsu tylko silnik i to nie zawsze... |
6 bolt only...
 |
Ostatnio zmieniony przez rosomak1983 27-03-2011, 18:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2011, 16:54
|
|
|
Cytat: | Nie mowie juz o klimatronic`u ktorego sie nie dorobili przez cale lata 90 |
Rzuć okiem na zdjęcie Carismy z '95 roku i powiedz mi jaką klimatyzację ma owa Carisma.
 |
|
|
|
 |
Xsystoff
Mitsumaniak user
|
Wysłany: 27-03-2011, 18:47
|
|
|
Oooo nie znalazlem ani jednej jak przegladalem z klimatronickiem Podstawowa kierownica nie jest piekna ale po to sa trojramienne, reszta w audi nie liczac innego panelu klimatronicka i mozliwosci zamowienia 2din ta sama. Ja Was nie przekonam na forum mitsu, mi sie Cari nie podobala, a na fajnego gala 2.5 avance nie mialem kasy to wybralem a4 Wracajac do tematu to pod wzgledem finansowym ja bym zmienil na mlodsze auto c50tke. I nie na cari tylko na gala 2.5 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 27-03-2011, 20:07
|
|
|
różne wersje mają różne wykończenie - pamiętam, jak 11 lat temu na targach w Gdańsku siedziałem w Cari, która miała skórę i automat, kubełkowe fotele i mnóstwo fajnych dodatków - pamiętam, że wtedy mnie zachwyciła, a jeździłem w tym czasie... audi 80... największym szrotem w moim życiu
i np. całkiem niedawno siedziałem w audi a6 i ten granatowy plastik w środku mnie odrzucił - coś ala dziwna, tandetna skaja o granatowej poświacie... nawet moja 80-tka miała lepsze wnętrze... |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-03-2011, 20:14
|
|
|
Matko! ale wywołałem Ja nawet widziałem cari w skórce Zawieszenie tylnie wahaczowe jest złe?? Od kiedy? Przecież poprawia jakość i komfort jazdy, wiekszość aut teraz tak ma a cari miała już dawno dzieki Volvo :> mi nic nie puka nie stuka i jest bezproblemowe, tylko trzeba dbać o auto. Znam to auto od salonu, był to służbowóz serwisowany w ASO. Pali mi 10 w mieście z klimatyzacją, na trasie zeszła 7,5 litrtów przy deptaniu Warszawa-Wrocław. Ma 103 KW które wystarczają. Podwozie jest w stanie niemal fabrycznym- zero rdzy. teraz ma najechane 307 tys. do roboty są pierscionki, no ale dlatego kupiłem ją za grosze, bo firma się wystraszyła cyfry z ASO. Puki co bierze mi pół litra na 1tys. Jeździ miekko i wygodnie ale w zakręty też sie potrafi złożyć. Jeżeli chodzi o bryłe to może być wolałbym rekina ale za te pieniądze za które ją kupiłem jest piękna Przez te 300 tys nie miała ani pół awarii. |
|
|
|
 |
Xsystoff
Mitsumaniak user
|
Wysłany: 27-03-2011, 22:51
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | całkiem niedawno siedziałem w audi a6 i ten granatowy plastik w środku mnie odrzucił - coś ala dziwna, tandetna skaja o granatowej poświacie... nawet moja 80-tka miała lepsze wnętrze... |
Sa granatowe wykonczenia i faktycznie wyglada to slabo
Ja sobie dolozylem skorke do a4, 600zl za komplet wnetrza I to tez jest plus niemcow, wszystko tanie i mozna grubo doposazyc auto. |
|
|
|
 |
metal
Mitsumaniak ONLY UNDERGROUND....
Auto: MITSUBISCHI COLT C50 4G15
|
Wysłany: 31-03-2011, 11:46
|
|
|
Anyway Cari odpada......:) |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 31-03-2011, 11:55
|
|
|
Xsystoff napisał/a: | wszystko tanie |
ceny są takie same jak do japońskich - porównywałem kiedyś na forum ceny amorów, klocków czy rozrządu... podobnej klasy silnik czy auto kosztuje podobne pieniądze
także ten argument skończył się z 10 lat temu |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 31-03-2011, 21:36
|
|
|
i wnetrze nie musi byc niebieski a skora z niebieskim tak jak w galach |
|
|
|
 |
Xsystoff
Mitsumaniak user
|
Wysłany: 01-04-2011, 12:45
|
|
|
Krzyzak napisał/a: |
ceny są takie same jak do japońskich - porównywałem kiedyś na forum ceny amorów, klocków czy rozrządu... podobnej klasy silnik czy auto kosztuje podobne pieniądze
także ten argument skończył się z 10 lat temu |
Powiedz to mojemu koledze, ktory do Mazdy Xedos 6 musial kupic kierunkowskaz i za uzywke zaplacil 150zl na allegro, a do A4 sa po 10zl/szt, bo sam sprzedawalem swoje stare. Jak nie wierzyc sam sprawdz na allegro DO Carismy 1.8 skrzynie biegow chodza po 600-700zl, do A4 po 300-400 (nie liczac 4x4), jasne rozrzadz kosztuje podobnie i czesci eksplatacyjne ale jak cos grubego sie sypnie albo wydzwonisz to... |
|
|
|
 |
|