Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
światła jazdy dziennej
Autor Wiadomość
skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2015, 23:13   

gołąb napisał/a:
Tylko 9 lampa sama, czy ta ozdobna obwódka, bo u Ciebie sama lampa ma 9?

tak u mnie sama lampa ma 9cm,myślę że te z linku podana jest całkowita średnica.

BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Wysłany: 28-01-2015, 23:36   

skull napisał/a:
Pisze w tej ofercie,że 9cm,no szczerze to jak kupiłem te światła i rozebrałem wszystko,zacząłem przymierzać miałem wątpliwości czy coś z tego wyjdzie.Wszystkie te oferty w których pisze,że niby przeznaczone pod model auta to ściema w rzeczywistości nic nie pasuje,chyba że faktycznie coś było zmieniane w młodszych Grandisach.

Dokładnie tak jak mówisz - ja napisałem parę miesięcy temu do jednego ze sprzedawców, który w opisie podawał, że to halogeny do Grandisa i mają średnicę 9 cm. Napisałem, że oryginał ma 10,5 cm i czy sprzedają jakieś maskownice albo zaślepki, to odpisał, że tylko halogeny są w komplecie i że po zamontowaniu będzie się jeździć z prawie centymetrową szczeliną :) .

Astrą I kiedyś jak jeździłem to z 4-5 lat miałem spalone pozycje i jeździłem na halogenach przeciwmgielnych, miliard kilometrów zrobione na trasie Warszawa - Puławy, policję mijałem miliony razy, nigdy się nie czepili. Ale no tak, zawsze może być ten pierwszy raz :) . No ale to pieprzenie niektórych, że przeciwmgielnymi w słoneczny czy niesłoneczny dzień oślepiam kierowców jadących z naprzeciwka, to mi łapy opadają... :) .

A wiecie, gdzie można by się wpiąć z jakimś wyłącznikiem pozycyjnych na kablu i wpuścić go do kabiny? Albo czy jest jakiś bezpiecznik od nich? Bo po symbolach na skrzynce są wszystkie możliwe światła, ale bezpiecznika do pozycyjnych nie znalazłem...

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 29-01-2015, 08:10   

skull napisał/a:
gołąb napisał/a:
Tylko 9 lampa sama, czy ta ozdobna obwódka, bo u Ciebie sama lampa ma 9?

tak u mnie sama lampa ma 9cm,myślę że te z linku podana jest całkowita średnica.
jak całkowita,to lipa straszna, to same światło lampy będzie miało z 7cm ...

[ Dodano: 29-01-2015, 15:09 ]
No więc przysłali..i te Max ledy mają 9 cm razem z ramką ozdobną, czyli kibel już całkiem...natomiast te Magneti M. sama lampa jest 9 cm, czyli już lepiej ...chyba... http://allegro.pl/show_item.php?item=5024151445

skull 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2015, 21:01   

tak Magnetti będą lepsze większa powierzchnia świecenia,bo te Max wyglądałyby jak małe świecidełka w porównaniu do gabarytów Grandisa :wink:

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-01-2015, 22:21   

skull napisał/a:
tak Magnetti będą lepsze większa powierzchnia świecenia,bo te Max wyglądałyby jak małe świecidełka w porównaniu do gabarytów Grandisa :wink:
myślę to samo...Zastanawia mnie tylko czy dam radę być dobrym rzeźbiarzem... Zależy mi na ledach ze względu na to że ciągam kemping i sama lodówka pobiera około 150 wat, dodać do tego światła i boję się, że alternator nie wytrzyma.

[ Dodano: 18-02-2015, 07:13 ]
skull napisał/a:
ja mam zamontowane świecą ładnie,ale nie pasują tak idealnie w miejsce halogenów jak opisują w aukcji.Trzeba trochę przerobić oryginalne mocowania i zastosować jakieś zaślepki bo zostaje szpara,ledy z allegro mają 9cm/śr a otwór w zderzaku jest 11cm. Ja zastosowałem ramki halogenów z Outlandera takie:
Obrazek
Wygląda jak oryginał :)

Nie mogę namierzyć tej obramówki, powiedz od którego to Outka

-M.a.r.e.k- 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis
Wysłany: 26-10-2015, 23:07   

skull którędy puściłeś kabelek pod maskę?

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-10-2015, 20:04   

-M.a.r.e.k- napisał/a:
skull którędy puściłeś kabelek pod maskę?

Jaki kabelek ?

skull 
Forumowicz

Wysłany: 27-10-2015, 21:01   

plecho1 napisał/a:
Plus po stacyjce jest na włączniku świateł cofania, włącznik ten wkręcony jest oczywiście w skrzynię biegów.

tu kolega plecho1 napisał gdzie jest plus po stacyjce,także nie trzeba kabelka nigdzie puszczać do kabiny,ja to przeoczyłem i dlatego ze stacyjki prowadziłem.

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2015, 08:51   

Ja np. plus po stacyjce zaczerpnąłem z wiązki która wchodzi do skrzynki bezpieczników (pod maską ) , a sterowanie z pozycji.

-M.a.r.e.k- 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-11-2015, 21:02   

gołąb napisał/a:
Ja np. plus po stacyjce zaczerpnąłem z wiązki która wchodzi do skrzynki bezpieczników (pod maską ) , a sterowanie z pozycji.

O dzięki wielkie a możesz jeszcze jakąś fotkę zrobić (z zaznaczonym kabelkiem ;) ) i wstawać. Bo jak na razie puściłem kabelek z kabiny pod maskę :( i nie za bardzo mi sie podoba.

Ja swoje led'y kupiłem na allegro z przesyłkę około 80zł - dedykowane do mercedesa, a zamontowałem na grillu. Jutro zrobię fotkę i wstawię :)

http://allegro.pl/mocne-s...5255479244.html

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-11-2015, 06:57   

Nie bardzo mogę,bo całą wiązkę mam porządnie zaizolowaną. Ale wpiąłem się blisko skrzynki bezpieczników w wiązkę idącą do niej. Fajnie wyszło bo jest to plus który po wyłączeniu stacyjki ,jeszcze kilka sekund zostaje aktywny, nie powiem który dokładnie to przewód, ale był jeden z grubszych w wiązce. Ja podobnie jak Skull mam dzienne w miejscu po przeciwmgłowych, wygląda praktycznie jak fabryka.

maniek68 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DI-D
Wysłany: 12-11-2015, 20:11   

-M.a.r.e.k- napisał/a:
gołąb napisał/a:

O dzięki wielkie a możesz jeszcze jakąś fotkę zrobić (z zaznaczonym kabelkiem ;) ) i wstawać. Bo jak na razie puściłem kabelek z kabiny pod maskę :( i nie za bardzo mi sie podoba.

Ja swoje led'y kupiłem na allegro z przesyłkę około 80zł - dedykowane do mercedesa, a zamontowałem na grillu. Jutro zrobię fotkę i wstawię :)

http://allegro.pl/mocne-s...5255479244.html
Witaj nie zapomnij dodać fotek.

-M.a.r.e.k- 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-11-2015, 22:03   

Może minie ktoś poinstruować jak dodać fotkę :( bo nie wiem :)

maniek68 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DI-D
Wysłany: 15-11-2015, 22:30   

[quote="-M.a.r.e.k-"]Może minie ktoś poinstruować jak dodać fotkę :( bo nie wiem :) [/quote załogi się na fotosik.pl

-M.a.r.e.k- 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-11-2015, 04:19   

maniek68 Dzięki za info .

http://www.fotosik.pl/zdjecie/eefc8bac6f4f686b
http://www.fotosik.pl/zdjecie/42a51d61c0159b1a

[ Dodano: 17-11-2015, 04:29 ]
Coś dalej jest nie halo :( linki nie dzialaja a jak daje fotki to ich nie widac
Ostatnio zmieniony przez -M.a.r.e.k- 17-11-2015, 21:24, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu