Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamera cofania
Autor Wiadomość
FUJIJACK 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III gen 2,0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2017, 00:20   

Niniejszym obwieszczam, że dzięki wsparciu merytorycznemu kolegów tokyo, enea i rajan udało się rozwiązać problem. Zakupione radio okazało się być identyczne z dotychczas zamontowanym i w pełni sprawne (tzn. działa moduł kamery cofania). Jedyny zauważalny mankament to niezbyt wyraźne zielone linie boczne na ekranie - wygląda jakby były dwie nałożone na siebie. Ale generalnie obraz jest wyraźny i radio w pełni sprawne.
Demontaż konsoli faktycznie bardzo łatwy. Wykorzystałem w tym celu plastikowe łyżki do zmiany opon w rowerze (do kupienia za parę złotych w każdym sklepie rowerowym).
Jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc i życzę powodzenia innym forumowiczom,

Pozdrawiam,

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 29-09-2017, 05:39   

to spox :)
zrob zdjecie ekranu przy wlaczonym wstecznym moze cos zaradzimy :)

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Auto: Outlander III 2.0 MIVEC
Wysłany: 09-04-2018, 09:42   

Witam

Od tygodnia nie mam kamery cofania a właściwie to nie załącza się przy wbiciu wstecznego...mam wersję bieda edyszyn z 5 biegową skrzynią :D ...działa światło wstecznego i działąją czujniki cofania tylko nie ma obrazu z kamey...natomiast kamera jest sprawna bo wchodząc do opcji kamery daję obraz...coś, ktoś?

aha w serwisie też mi powiedziano że kamera do wymiany bo sól,brd i auto już stare bo ma prawie 4 lata :lol:

Fotki z radia...nie mogę uruchomić jednej opcji w ustawieniach bo jest nie aktywna?

https://photos.app.goo.gl/iY2W2cZqafuttXxT2

P.S Tragicznie się tu wstawia fotki a taki prosty jest silnik tego forum?...zmieńcie to!

http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=43874

FUJIJACK 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III gen 2,0
Wysłany: 09-04-2018, 10:22   

Kolego,

Dokładnie te same objawy występowały u mnie. Pomogła wymiana radia-ale skoro serwis twierdzi,ze to kamera to niech Ci ściągną i założą.Jak nie będzie efektu,to przynajmniej. Je będziesz musiał kombinować z oddawaniem kamery. Chyba,ze chcą za to "miliony" to kup radio uzywane,ale sprawne i załóż dla sprawdzenie (sama wymiana nie zejdzie Ci dłużej niż 15 min-dobrze gdybys miał takie plastikowe łyżki do zmiany opon w rowerze-znacznie ułatwiają prace ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia,

Jacek

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 10-04-2018, 19:13   

FUJIJACK napisał/a:
Kolego,

Dokładnie te same objawy występowały u mnie. Pomogła wymiana radia-ale skoro serwis twierdzi,ze to kamera to niech Ci ściągną i założą.Jak nie będzie efektu,to przynajmniej. Je będziesz musiał kombinować z oddawaniem kamery. Chyba,ze chcą za to "miliony" to kup radio uzywane,ale sprawne i załóż dla sprawdzenie (sama wymiana nie zejdzie Ci dłużej niż 15 min-dobrze gdybys miał takie plastikowe łyżki do zmiany opon w rowerze-znacznie ułatwiają prace ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia,

Jacek

Dzięki FUJIJACK za wskazówki:)....dziś rozebrałem konsolę i odkręciłem radio,,,rzeczywiście bardzo proste za pomocą łyżek do opon rowerowy zakupionych za całe 5 pln....ale jak odłączyłem wszystkie kostki i ponownie załączyłem je po zmontowaniu całości nie mogę wywołać kamery z panelu Setting?...ani po wbiciu wstecznego?...czyli jest jeszcze gorzej?...jakieś wskazówki?...mam na oku radio i nie wiem co teraz?...kupować radio czy sprawdzać kable?

Zrobiłem fotki z demontażu i na jednej widać że nie jest aktywna kamera z wywołania?

https://photos.app.goo.gl/YneDBkyxHvHhR6JM2

rajan 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DiD
Wysłany: 10-04-2018, 22:50   

Napisałem PW - jak damy radę się złapać to możemy podpiąć moje radyjko 😀

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 11-04-2018, 09:49   

rajan napisał/a:
Napisałem PW - jak damy radę się złapać to możemy podpiąć moje radyjko 😀

Odpisałem na PW:)

[ Dodano: 18-04-2018, 22:14 ]
Kupiłem nowe radio,ale po zamontowaniu niby jest ok,ale nie mam linii wytyczających obrys czyli zielonych i czerwonej?..mam tylko widok z kamery...niby mi nie przeszkadza ich brak,ale może ktoś coś podpowie?...jakiś soft inny czy co?

https://photos.app.goo.gl/hET6s39qj7tSE2Sv1

rajan 
Forumowicz

Wysłany: 19-04-2018, 14:22   

Nie jestem pewny, ale to chyba można włączyć w menu serwisowym (tutaj instrukcja jak wejść: https://www.youtube.com/watch?v=Z30ePfc4dTg).

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 19-04-2018, 17:43   

rajan napisał/a:
Nie jestem pewny, ale to chyba można włączyć w menu serwisowym (tutaj instrukcja jak wejść: https://www.youtube.com/watch?v=Z30ePfc4dTg).

Fajny jest ten tryb serwisowy,ale i tak nie pokazały się linie:(...mimo to dzięki za link,będę cofać bez linii...choć swoją drogą to dziwne dlaczego ich nie ma?

tokyo 
Forumowicz

Wysłany: 28-04-2018, 08:11   

wejdz w tryb serwisowy i zrob inicjalizacje stacji do trybu fabrycznego powinno zadzialac

chris_01 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander III
Wysłany: 10-06-2018, 12:52   

Cześć,

mam ten sam problem - Outlander III 2013, automat i brak obrazu z kamery po wrzuceniu wstecznego - wchodząc w menu i settings obraz jest i można ustawić kontrast, jasność etc. ale nie działa przy wrzuceniu "R" - stało się tak na drugi dzień po umyciu samochodu.

Myślałem, że jakoś się wysuszy i przejdzie ale to już 5 dni i brak reakcji.

czy rozwiązanie problemu to tylko zakup nowego/używanego radia czy może ktoś rozwiązał problem w inny sposób?

dzięki za ewentualne podpowiedzi ;)

rajan 
Forumowicz

Wysłany: 11-06-2018, 12:59   

chris_01 napisał/a:
czy rozwiązanie problemu to tylko zakup nowego/używanego radia czy może ktoś rozwiązał problem w inny sposób?

Raczej tylko radio, chyba, że jakiś magik elektronik naprawi Twoje (jeżeli to w ogóle jest naprawialne). Fun miał chyba kombinować z naprawą starego radia, może go podpytaj o to.
Ja mogę Ci podpiąć moje radio dla sprawdzenia, czy to na pewno to. Jak coś, to wal na PW.

chris_01 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-06-2018, 16:20   

rajan napisał/a:
chris_01 napisał/a:

Raczej tylko radio, chyba, że jakiś magik elektronik naprawi Twoje (jeżeli to w ogóle jest naprawialne). Fun miał chyba kombinować z naprawą starego radia, może go podpytaj o to.
Ja mogę Ci podpiąć moje radio dla sprawdzenia, czy to na pewno to. Jak coś, to wal na PW.

Ok - odezwe sie jak tylko bede mial chwile czasu aby sie spotkac i pokombinowac - jestes gdzies w Warszawie?

tokyo 
Forumowicz

Wysłany: 20-06-2018, 02:28   

jakie wyposazenie auta?

chris_01 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-06-2018, 12:31   

tokyo napisał/a:
jakie wyposazenie auta?

2.0 benz, automat cvt, radio rockford fasgate - nie wiem czy o to Ci chodziło :)

[ Dodano: 23-06-2018, 22:27 ]
tokyo napisał/a:
wejdz w tryb serwisowy i zrob inicjalizacje stacji do trybu fabrycznego powinno zadzialac

mam pytanie - jakie dane / informacje samochód traci jeśli przywróci się ustawienia fabryczne w radio?

Odpowiedz do tematu