|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Znika płyn chłodniczy |
Autor |
Wiadomość |
uziok
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-03-2012, 17:08
|
|
|
ehh problemów ciąg dalszy cari po wymianie uszelki pod głowica wciąż dymi na biało i ubywa płyn żadnych wycieków nie ma juz nie wiem co robic głowicy nie sprawdzałem ;/ i myślę ze tu lezy mój błąd gdzie płyn moze sie podziać ? auto czasem pali od strzała a czasem nie przeważnie chodzi równo ale jak się zagrzeje to kuleje podpowieddzcie co to moze byc z chłodnicy płyn ubywa a ze zbiorniczka nie ..Prosze pomóżcie |
|
|
|
 |
karol2865
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma1.9DiD
|
Wysłany: 19-03-2012, 19:27
|
|
|
. Do póki w zbiorniczku jest płyn, to i w chłodnicy będzie pełno.[/quote]
I tu się mylisz.Miałem kiedyś ten problem,a powodem było to że nie było odpowietrzenia na korku od chłodnicy,płyn wyrzucało przez zbiorniczek,więc w nim było max a chłodnica prawie pusta. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 19-03-2012, 21:34
|
|
|
po to na chłodnicy masz korek żeby kontrolować stan płynu chłodniczego, tam gdzie nie musisz do niej zaglądać nie masz korka na niej, tylko jak np w oplach zbiorniczek wyrównawczy wyżej położony i tyle |
|
|
|
 |
uziok
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi carisma GDI
|
Wysłany: 27-03-2012, 17:35
|
|
|
problem rozwiązany przyczyną był oring na silniczku krokowym przepuszczał przez przepustnice do kolektora dolotowego .. wymieniłem i śmiga |
|
|
|
 |
|
|