|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozmiar opon. |
Autor |
Wiadomość |
MarioS75
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2017, 13:48 Rozmiar opon.
|
|
|
Witam.
Od kilku dni jestem posiadaczem ASX-a z 2010r. 1,6B. Potrzebuję porady czy mogę zamontować do niego opony letnie w rozmiarze 235/60/16. Wiem, że do tego samochodu dedykowane są głownie szerokości 215 ale po moim poprzednim aucie zostały mi 1-sezonowe 235.
Będę wdzięczny z poradę. Prawdopodobnie przy szer. 235 wzrośnie spalanie ale czy są też inne przeciwwskazania lub też może takich nie ma.
Dzięki z góry za pomoc. |
|
|
|
 |
darecki73
Forumowicz
Auto: Mitshubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2017, 15:41
|
|
|
Witam
No spalanie wzrosnie pewnie, no i trochce mocy ubędzie.Ten silnik do tego auta i tak wyzylowany(słaby) to juz nie bedzie czym jechac.
A halas tez bedzie wiekszy od szumu tych opon.
Ja bym zrezygnowal z takiej opcji, ale wybor nalezy do Pana.
Widze ze Pan z Zamoscia-ja z Krasnegostawu.Wiec moglibysmy sie wymienic swoimi doswiadczeniami odnoscie eksploatacji asx-ów. |
|
|
|
 |
|
|