Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z radiem
Autor Wiadomość
piotreklbn 
Forumowicz

Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2017, 17:39   Problem z radiem

Miałem wsadzone nie standardowe radio, z tego względu że była navi i ten cały panel, kupiłem radio oryginalne ( zawsze lepiej jak coś wyświetla niż czarno). Ogólnie w środku nasrane tych kabli nie wiem czy jakieś przeróbki były robione czy co. Podłączyłem radio, gra ładnie wyświetla dany kanał, po wciśnięciu w radiu przycisku audio wyskakuje SOUND CLOCK OTHERS, po wciśnięciu DISP przełącza na navi itd. I teraz problemy; nie pokazuje temperatury na wyświetlaczu, po wciśnięciu przycisku menu nie ma żadnej reakcji, przy ustawieniach np. basu słychać że zmieniają się fale w tle, bas się zmienia ale fale razem z basem :shock: i zauważyłem że jedna wtyczka wewnątrz nie była wpięta i zaklejona taśmą ciekawe od czego ona jest(gniazdo niebieskie na zdjęciu) po jej wpięciu choinka zaczęła się robić na liczniku, to wypiąłem.. ? Trochę zdjęć tych kabli itp.
Wszelkie porady mile widziane. :mrgreen:

Zdjęcia wszystkie

nekoashi 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Grandis
Wysłany: 10-03-2017, 17:55   

Wskazywanie temperatury nie ma nic wspólnego z radiem, może przy podłączeniu radia ruszyłeś kostkę wyświetlacza. Druga opcja jest taka że może kupiłeś uszkodzone radio

piotreklbn 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2017, 18:07   

Dwa radia podłączałem, i w każdym nie działała opcja menu, kostki raczej wszystkie powpinane, wyświetlacz wyświetla jak widać na zdjęciach, a tak naprawdę nie wiem jak to powinno wyświetlać, co się powinno pojawiać itp wiec mógł by ktoś podrzucić. Znalazłem taką fotę i znacząco się różni od mojego u mnie nie ma tych opcji po lewej itp.

joziek 
Nowy Forumowicz
joziek

Auto: Mitsubishi Grandis 2.0 DID 200
Wysłany: 06-01-2018, 14:11   

Witam. Mam problem z radiem takiego typu że nie mogę go włączyć wyświetlacz pokazuje tylko temperaturę powietrza chwilowe spalanie i godzinę. Zasilanie jest i podtrzymanie pamięci też a radia nie da się włączyć proszę o wsparcie. A bezpieczniki także w porządku

piotreklbn 
Forumowicz

Wysłany: 06-01-2018, 20:52   

A jakie masz radio? Wyświetlacz masz duży czy ten mały?

Odpowiedz do tematu