|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z radiem |
Autor |
Wiadomość |
piotreklbn
Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-03-2017, 17:39 Problem z radiem
|
|
|
Miałem wsadzone nie standardowe radio, z tego względu że była navi i ten cały panel, kupiłem radio oryginalne ( zawsze lepiej jak coś wyświetla niż czarno). Ogólnie w środku nasrane tych kabli nie wiem czy jakieś przeróbki były robione czy co. Podłączyłem radio, gra ładnie wyświetla dany kanał, po wciśnięciu w radiu przycisku audio wyskakuje SOUND CLOCK OTHERS, po wciśnięciu DISP przełącza na navi itd. I teraz problemy; nie pokazuje temperatury na wyświetlaczu, po wciśnięciu przycisku menu nie ma żadnej reakcji, przy ustawieniach np. basu słychać że zmieniają się fale w tle, bas się zmienia ale fale razem z basem i zauważyłem że jedna wtyczka wewnątrz nie była wpięta i zaklejona taśmą ciekawe od czego ona jest(gniazdo niebieskie na zdjęciu) po jej wpięciu choinka zaczęła się robić na liczniku, to wypiąłem.. ? Trochę zdjęć tych kabli itp.
Wszelkie porady mile widziane.
 Zdjęcia wszystkie |
|
|
|
 |
nekoashi
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Grandis
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Lip 2016 Posty: 249 Skąd: Trzebiatów
|
Wysłany: 10-03-2017, 17:55
|
|
|
Wskazywanie temperatury nie ma nic wspólnego z radiem, może przy podłączeniu radia ruszyłeś kostkę wyświetlacza. Druga opcja jest taka że może kupiłeś uszkodzone radio |
|
|
|
 |
piotreklbn
Forumowicz
|
Wysłany: 10-03-2017, 18:07
|
|
|
Dwa radia podłączałem, i w każdym nie działała opcja menu, kostki raczej wszystkie powpinane, wyświetlacz wyświetla jak widać na zdjęciach, a tak naprawdę nie wiem jak to powinno wyświetlać, co się powinno pojawiać itp wiec mógł by ktoś podrzucić. Znalazłem taką fotę i znacząco się różni od mojego u mnie nie ma tych opcji po lewej itp.
 |
|
|
|
 |
joziek
Nowy Forumowicz joziek
Auto: Mitsubishi Grandis 2.0 DID 200
|
Wysłany: 06-01-2018, 14:11
|
|
|
Witam. Mam problem z radiem takiego typu że nie mogę go włączyć wyświetlacz pokazuje tylko temperaturę powietrza chwilowe spalanie i godzinę. Zasilanie jest i podtrzymanie pamięci też a radia nie da się włączyć proszę o wsparcie. A bezpieczniki także w porządku |
|
|
|
 |
piotreklbn
Forumowicz
|
Wysłany: 06-01-2018, 20:52
|
|