Światła do jazdy dziennej - a tylne? da się zaprogramować? |
Autor |
Wiadomość |
neco-M
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6 2011/2016
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2017, 22:18 Światła do jazdy dziennej - a tylne? da się zaprogramować?
|
|
|
Małżonka (głowny użytkownik) upiera się do jazdy na światłach mijania - nieczuła, na argumenty o pozycji "Auto" i że światła dzienne z przodu sa wystarczające.
Pytałem czy można przeprogramować samochód (?) tak, żeby świeciły się tez tylne (przy dziennych).
Sprzedawca w salonie powiedział, że się nie da.. ale sprzedawca to sprzedawca.. a nie serwisant.
Do serwisu dzwoniłem - ale ciagle trafiam na dziewczynę na recepcji któa nie wie - a doradca sewrwisowy nie oddzwania.
Z tego co tu przeczytałem - to własciwie wszystko się da.. ale czy takie specificzne życzenie też się da zaprogramować? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 12-03-2017, 09:25
|
|
|
Witaj
Tak da sie |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Pomógł: 10 razy Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 12-03-2017, 16:14
|
|
|
I krótka dyskusja na innym forum http://hyundaiklub.pl/for...p?p=30885#30885
Osobiście też uważam że w tylnych lampach mogły by, a nawet powinny się znajdować LED-y świecące się w dzień. Zdarzają się warunki takie że absolutnie nie ma potrzeby włączać świateł drogowych lecz auta mające ciemniejsze kolory nie są tak widoczne jak by się mogło wydawać. Np. na tle ciemnej chmury czy na ulicy w ciemnym, wysokim lesie. Lub zwyczajnie przez to że kierowca mający doskonały wzrok (a przynajmniej tak mu się wydaje) jeszcze nie włączy świateł drogowych a dla innych uczestników ruchu już powinien. |
|
|
|
 |
neco-M
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6 2011/2016
|
Wysłany: 12-03-2017, 20:56
|
|
|
irekmiecz: dziękuje za wskazówkę - bo uratowałeś mnie od stałego łamania rozporządzenia ministra..
Choć za nic nie rozumiem dlaczego tak wymyślił. Ale skoro już była o tym dyskusja...
Tokyo - dziękuję za podpowiedź |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 18-03-2017, 00:41
|
|
|
...np tak:
1. Jasno - swieca sie dzienne (mijania) na 80%
2. Srednie oswietlenie - dolaczaja sie swiatla postojowe przy 80 % swiatlach mijania
3. Ciemno - rozjasniaja sie swiatla dzienne ( mijania ) na 100% i swieca wraz z postojowymi |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|