Lancer 2.0 kombi 2006r - prośba o opinię |
Autor |
Wiadomość |
lars515
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2017, 22:21 Lancer 2.0 kombi 2006r - prośba o opinię
|
|
|
Cześć wszystkim Mitsumaniakom!
Dawno nie czytałem forum, gdyż mój colt poszedł do innego właściciela
Rozglądam się za kolejnym autem dla siebie. Prawdę mówiąc mam dość rozległe horyzonty: saab 9-3, volvo v50, lexus is200 lub lancer
wpadł mi w oko taki egzemplarz:
https://www.otomoto.pl/of...e-ID6yPokJ.html
doradźcie proszę na co zwrócić uwagę (tak jak np. podłużnice w colcie, które musiałem robić bo zamiast zasięgnąć opinii kupiłem auto w przypływie entuzjazmu ), ew. chętnie przeczytam Wasze spostrzeżenia (wiem, że po zdjęciach za wiele powiedzieć nie można, a może jednak...)
z góry dziękuję za Waszą pomoc!
lars |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 28-03-2017, 22:05
|
|
|
Słabe zdjęcia (niech podeśle więcej zdjęć w lepszej jakości), niski przebieg jak na auto zagazowane (zdjęcia książki serwisowej i tej od LPG), wytarty meszek od lewarka zmiany biegów, wymontowany zestaw audio (brak radia i kabel został po demontażu jakiegoś car audio z tyłu). Auta bym nie skreślał, ale bez lepszej jakości zdjęć lub oględzin na miejscu ciężko wyrokować. Jesteś ze Szczecina, nie ma czegoś w okolicy?? Chętnie pomogę w oględzinach. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-03-2017, 12:11
|
|
|
Demontowanie radia przed sprzedażą samochodu to już jest dziadostwo. Ciekawe na czym jeszcze chciał zaoszczędzić. |
|
|
|
 |
lars515
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-03-2017, 11:29
|
|
|
hehe, kij z radiem, na pewno bym wymieniał na coś pod siebie
@Klark -> nie ma niestety nic w okolicach, szukam lancera z końca produkcji, koniecznie w kombi. Wybór w zachodniopomorskim ogranicza się do braku wyboru, niestety. Jak jest z budą i podwoziem w tym modelu jeśli możecie mi doradzić? Mojego colta zżerało okrutnie, teraz mam mondeo i też niestety nie jest dobrze...
Wpadł mi w oko jeszcze taki egzemplarz, trochę mam daleko ale ze zdjęć wygląda na zadbany -> http://allegro.pl/mitsubi...6757263273.html
dzięki Panowie za odpowiedzi |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 30-03-2017, 13:44
|
|
|
Lars nie ma większego problemu z rdzą. W moim to bardziej pod maską jakieś śruby mają rdzę. Mam auto z 2003 roku i trzyma się dobrze. Pomijam tylne nadkola (fuszerka w ASO Mitsubishi - temat rzeka, sprawa w sądzie). Auto ogólnie jest świetne w prowadzaniu i eksploatacji. Ceny i dostępność części nie przeraża. Ten z Gdańska dość fajnie wygląda (plus za wymianę poduszki związanej z akcją serwisową). Jest kawałek drogi, warto by było ze 3-4 auta z okolicy ustawić do obejrzenia. Po jedno auto może być ryzykowanie jechać. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 30-03-2017, 18:43
|
|
|
Jeżeli auto było bezwypadkowe, nie powinno byc żadnych problemów z rdzą. W tym roczniku powinna być już wymieniona miska olejowa i moduł wentylatorów. Sprawdz ramki wokół okiem, jeżeli nie są oklejone to będą zardzewiałe. (wada fabryczna). W/g mnie jest to samochód drogi w eksploatacji, dużo pali a z częściami wcale nie jest tak różowo. Zamienniki zawieszenia marnej jakości. |
|
|
|
 |
lars515
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-03-2017, 09:17
|
|
|
okej, spróbuję jeszcze czegoś poszukać, choć ten z Gdańska działa na mnie hipnotyzująco (zwłaszcza, że mam o wiele większy budżet i ewentualne dopicowanie auta po zakupie raczej mnie nie przeraża)
@sla -> dużo to pali lexus nx200t! jeżdżę takim w pracy, na szczęście nie muszę tankować "za swoje"
jeszcze raz wielkie dzięki za rady, jak coś mi wpadnie w oko nie omieszkam poprosić Was o opinie |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 31-03-2017, 09:54
|
|
|
lars515 napisał/a: | dużo to pali lexus nx200t |
Jednak mniej od mojego poprzedniego lancera 2,0. Kupisz to się przekonasz, tylko już będzie to za Twoje |
|
|
|
 |
Haiku
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 + Lancer Intense 2.0
|
Wysłany: 31-03-2017, 10:25
|
|
|
sla napisał/a: | Jeżeli auto było bezwypadkowe, nie powinno byc żadnych problemów z rdzą. |
Całkowicie się z Tobą nie zgadzam. Auto może być w pełni bezwypadkowe, nigdzie powtórnie nielakierowane, natomiast trafić zdrowe nadkola tylne i rant maski to cud. Zgadzam się jedynie z tym, że auto sporo pali, natomiast silnik 4g63 bardzo dobrze współpracuje z LPG jeśli ktoś chce obniżyć koszty eksploatacji.
PS. Jeśli ktoś szuka lancera kombi 2.0 intense (2005/2006) to będę miał za około 2 tygodnie 2 sztuki sprowadzone z DE. Oby dwa kupione od prywatnych właścicieli bez pośrednictwa komisów. Kontakt na PW. |
_________________ Lancer CS0 4G63
ASX 1.6 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 31-03-2017, 17:23
|
|
|
Haiku napisał/a: | natomiast trafić zdrowe nadkola tylne i rant maski to cud. |
W zeszłym roku widziałem na przeglądzie mojego byłego 2,0, 12 lat , zero rdzy ma masce i nadkolach. Nie był nigdy garażowany, jeżdził zimą, nie był dodatkowo zabezpieczany. W/g mnie blacharka tego samochodu, jeżeli nie miał przygód blacharsko-lakierniczych jest nie do zdarcia. |
|
|
|
 |
|