Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer 2.0 kombi 2006r - prośba o opinię
Autor Wiadomość
lars515 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2017, 22:21   Lancer 2.0 kombi 2006r - prośba o opinię

Cześć wszystkim Mitsumaniakom!

Dawno nie czytałem forum, gdyż mój colt poszedł do innego właściciela :(

Rozglądam się za kolejnym autem dla siebie. Prawdę mówiąc mam dość rozległe horyzonty: saab 9-3, volvo v50, lexus is200 lub lancer :)

wpadł mi w oko taki egzemplarz:

https://www.otomoto.pl/of...e-ID6yPokJ.html

doradźcie proszę na co zwrócić uwagę (tak jak np. podłużnice w colcie, które musiałem robić bo zamiast zasięgnąć opinii kupiłem auto w przypływie entuzjazmu ;) ), ew. chętnie przeczytam Wasze spostrzeżenia (wiem, że po zdjęciach za wiele powiedzieć nie można, a może jednak...)

z góry dziękuję za Waszą pomoc!

lars

Klark 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Wysłany: 28-03-2017, 22:05   

Słabe zdjęcia (niech podeśle więcej zdjęć w lepszej jakości), niski przebieg jak na auto zagazowane (zdjęcia książki serwisowej i tej od LPG), wytarty meszek od lewarka zmiany biegów, wymontowany zestaw audio (brak radia i kabel został po demontażu jakiegoś car audio z tyłu). Auta bym nie skreślał, ale bez lepszej jakości zdjęć lub oględzin na miejscu ciężko wyrokować. Jesteś ze Szczecina, nie ma czegoś w okolicy?? Chętnie pomogę w oględzinach.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 29-03-2017, 12:11   

Demontowanie radia przed sprzedażą samochodu to już jest dziadostwo. Ciekawe na czym jeszcze chciał zaoszczędzić.

lars515 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-03-2017, 11:29   

hehe, kij z radiem, na pewno bym wymieniał na coś pod siebie :)

@Klark -> nie ma niestety nic w okolicach, szukam lancera z końca produkcji, koniecznie w kombi. Wybór w zachodniopomorskim ogranicza się do braku wyboru, niestety. Jak jest z budą i podwoziem w tym modelu jeśli możecie mi doradzić? Mojego colta zżerało okrutnie, teraz mam mondeo i też niestety nie jest dobrze...

Wpadł mi w oko jeszcze taki egzemplarz, trochę mam daleko ale ze zdjęć wygląda na zadbany -> http://allegro.pl/mitsubi...6757263273.html

dzięki Panowie za odpowiedzi :)

Klark 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Wysłany: 30-03-2017, 13:44   

Lars nie ma większego problemu z rdzą. W moim to bardziej pod maską jakieś śruby mają rdzę. Mam auto z 2003 roku i trzyma się dobrze. Pomijam tylne nadkola (fuszerka w ASO Mitsubishi - temat rzeka, sprawa w sądzie). Auto ogólnie jest świetne w prowadzaniu i eksploatacji. Ceny i dostępność części nie przeraża. Ten z Gdańska dość fajnie wygląda (plus za wymianę poduszki związanej z akcją serwisową). Jest kawałek drogi, warto by było ze 3-4 auta z okolicy ustawić do obejrzenia. Po jedno auto może być ryzykowanie jechać.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 30-03-2017, 18:43   

Jeżeli auto było bezwypadkowe, nie powinno byc żadnych problemów z rdzą. W tym roczniku powinna być już wymieniona miska olejowa i moduł wentylatorów. Sprawdz ramki wokół okiem, jeżeli nie są oklejone to będą zardzewiałe. (wada fabryczna). W/g mnie jest to samochód drogi w eksploatacji, dużo pali a z częściami wcale nie jest tak różowo. Zamienniki zawieszenia marnej jakości.

lars515 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-03-2017, 09:17   

okej, spróbuję jeszcze czegoś poszukać, choć ten z Gdańska działa na mnie hipnotyzująco (zwłaszcza, że mam o wiele większy budżet i ewentualne dopicowanie auta po zakupie raczej mnie nie przeraża) :)

@sla -> dużo to pali lexus nx200t! jeżdżę takim w pracy, na szczęście nie muszę tankować "za swoje" ;)

jeszcze raz wielkie dzięki za rady, jak coś mi wpadnie w oko nie omieszkam poprosić Was o opinie :)

sla 
Forumowicz

Wysłany: 31-03-2017, 09:54   

lars515 napisał/a:
dużo to pali lexus nx200t

Jednak mniej od mojego poprzedniego lancera 2,0. Kupisz to się przekonasz, tylko już będzie to za Twoje :mrgreen:

Haiku 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 + Lancer Intense 2.0
Wysłany: 31-03-2017, 10:25   

sla napisał/a:
Jeżeli auto było bezwypadkowe, nie powinno byc żadnych problemów z rdzą.

Całkowicie się z Tobą nie zgadzam. Auto może być w pełni bezwypadkowe, nigdzie powtórnie nielakierowane, natomiast trafić zdrowe nadkola tylne i rant maski to cud. Zgadzam się jedynie z tym, że auto sporo pali, natomiast silnik 4g63 bardzo dobrze współpracuje z LPG jeśli ktoś chce obniżyć koszty eksploatacji.

PS. Jeśli ktoś szuka lancera kombi 2.0 intense (2005/2006) to będę miał za około 2 tygodnie 2 sztuki sprowadzone z DE. Oby dwa kupione od prywatnych właścicieli bez pośrednictwa komisów. Kontakt na PW.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 31-03-2017, 17:23   

Haiku napisał/a:
natomiast trafić zdrowe nadkola tylne i rant maski to cud.

W zeszłym roku widziałem na przeglądzie mojego byłego 2,0, 12 lat , zero rdzy ma masce i nadkolach. Nie był nigdy garażowany, jeżdził zimą, nie był dodatkowo zabezpieczany. W/g mnie blacharka tego samochodu, jeżeli nie miał przygód blacharsko-lakierniczych jest nie do zdarcia.

Odpowiedz do tematu