Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
2.0 MIVEC 147 ps Filtr Paliwa
Autor Wiadomość
Adam90 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II FL 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2017, 16:51   2.0 MIVEC 147 ps Filtr Paliwa

Witam,

Mam pytanie dotyczące wymiany filtra paliwa w Outku II 2.0 147 koni benzynie. Jest to dla mnie, laika, temat dość cięzki. Jedni piszą, że jest niewymienialny (tzn. wymaga mechanika i kupna jakiegoś modułu, na który składa się kilka części, pompka czy coś?), z drugiej strony jakieś dziwne wynalazki za ok. 150 zł... zwące się filtrem paliwa, ale jak to zobaczyłem w ręce to podziękowałem, wyglądało b. nieprofesjonalnie. Jak to jest z tym filtrem paliwa do tego modelu, gdzie go ew. kupić, jak wymienić, czy ktoś mógłby w tym temacie, obeznany się wypowiedzieć?

P.S Jedynie namierzyłem coś takiego: https://www.czesciauto24.pl/blue-print/8008680 (czy takie cuś nada się do tego miśka?)

Pozdrawiam.
Adam

alegator 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander 2,4 CVT
Wysłany: 09-07-2017, 16:06   

Ja tez go szukam ale prawdopodobnie jest w zbiorniku paliwa przy pompie. Żeby się tam dostać trzeba zdjąć wykładzine podłogi w bagażniku i wyjąć pompę ze zbiornika. Wymienia się dolną część tej pompy. Przymierzam sie też, żeby tam zajrzeć. jeżeli nie masz wstrętów do rosyjskiego do bardzo duzo ciekawych rad jest na rosyjskich stronach.
https://www.youtube.com/watch?v=pMIT0_oE6Gg

RAIDEN 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 14-07-2017, 14:20   Filtr paliwa 4b11

Filtr paliwa znajduje się w zbiorniku paliwa. Dostęp po odwinieciu wykładziny pod lewym tylnym fotelem. Ja osobiście temat powierzyłem zaprzyjaźnionemu warsztatowi. Filtr JAPANPARTS kosztował mnie 210zł + robocizna. Na szczęście filtr wymienia się co 160kkm.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu