|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dymi na czarno |
Autor |
Wiadomość |
turecki009
Nowy Forumowicz
Auto: pajero sport II 2,5 115KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2017, 17:56 dymi na czarno
|
|
|
witam, koledzy zarejestrowałem się , pozdrawiam wszystkich i proszę o jakieś wskazówki, moje pajero sport dymi na czarno w momencie gdy deptam na gaz. Byłem serwisie i padło na wtryski- wszystkie 4 końcówki wymieniłem na nowe i niestety dalej dymi. Może mniej ale jednak czarny dywan rozścielam za sobą, dodam jeszcze ,że moc jest ale ( turbiny nie słyszę ale może to jakiś jej początek końca ) , a może to efekt zalegania tej sadzy w katalizatorze i wydechu po laniu tych wtrysków, ( po naprawie przejechałem 150 kilometrów ) czy to może się jeszcze wypalić czy jest coś na rzeczy. Nie chcę bez sensu robić kolejnych drogich napraw bo może to jakiś lżejszy problem, dodam ze to 2,5 diesel 115 kucy z 2000 roku |
_________________ turecki de besciak |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 15-04-2017, 18:28
|
|
|
turecki009 napisał/a: | Byłem serwisie i padło na wtryski- wszystkie 4 końcówki wymieniłem na nowe i niestety dalej dymi. |
Nie zawsze dymienie oznacza że to wtryski
Sprawdz dolot i turbine czy ma odpowiednie ciśnienie
Za dawkę paliwa odpowiada w dużym stopniu map sensor czujnik cisnienia powietrza doładowania jesli taki posiadasz http://www.ebay.pl/itm/MI...R-/261992064076 |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
turecki009