|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze stacyjką? |
Autor |
Wiadomość |
pol_aroid
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,6 Sedan 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2017, 10:25 Problem ze stacyjką?
|
|
|
Ostatnio pojawił mi się problem z uruchomieniem Lancera. Czasem po przekręceniu stacyjki słychać jakieś ciche brzęczenie, (ale nie przy rozruszniku, gdzieś jakby jakiś przekaźnik bzyczał cicho) i rozrusznik się nie uruchamia. Czasem jest wszystko OK. Dzisiaj rano ani drgnął. Stoi pod domem, niestety na płaskim terenie. Odstawić chcę go do elektryka. Czy dostanę się jakoś do rozrusznika, żeby go na krótko połączyć? Nie pamiętam jaki tam jest dostęp, a teraz w pracy mnie to nurtuje.
A w ogóle to jak myślicie w czym jest problem? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 01-06-2017, 10:31
|
|
|
Może być problem z wypalonymi stykami kostki stacyjki, kostka ta jest wymienna i do jej wymiany raczej nie potrzeba wyciągać stacyjki. Może też być problem ze szczotkami rozrusznika, to można dość łatwo sprawdzić. Przy próbie odpalania, jak rozrusznik nie chce kręcić, puknij jakimś metalowym prętem w rozrusznik. Jak po takim stukaniu odpali to raczej rozrusznik do naprawy. |
|
|
|
 |
|
|