2008/2009 Intense SB |
Autor |
Wiadomość |
macko555
Forumowicz
Auto: Seat Toledo II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2017, 21:16 2008/2009 Intense SB
|
|
|
Witam. Kolejny całkiem sensowny egzemplarz który znalazłem. Z uszkodzeń miał tylko lekką stłuczkę tylnego zderzaka i to wszystko - także jego historia wydaje się całkiem niezła. Przez pierwszych kilka lat serwisowany w ASO (bo gwarancja). Niski przebieg zachęca jednak co mnie niepokoi - te 100tys km. i rzekome "szklanki". Nie wiem, czy warto z tego względu skreślać auto? Nie pytałem o to ale generalnie to chyba mało osób posiadających lancera jest na tyle doinformowana, że należy to sprawdzać (tak myślę?) - więc kupić w ogóle jakąś sztukę po wymianie szklanek chyba graniczy z cudem?
1 właściciel, nie miał usterek, na bieżąco serwisowany - generalnie pozytywne wrażenie robi.
Co myślicie? Myślałem samemu sobie poradzić/ocenić to auto ale te szklanki/zawory serio mieszają mi w głowie
PS. Dzwoniłem. Nie miał regulowanych zaworów i jak określił sprzedawca - lana była tylko benzyna bo nie sprawiał problemów. Ma jutro wysłać więcej zdjęć.
PS2. Link, o którym oczywiście zapomniałem:
https://www.otomoto.pl/of...html#1fc5ea5db2 |
Ostatnio zmieniony przez tyku 30-06-2017, 18:12, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 29-06-2017, 23:03
|
|
|
No i takiego trzeba szukać.
A szklanek bym nie demonizował - 150kkm zrobiłem w tym 147kkm na LPG i jutro do Szczecina 2 paczki poleci a ze szklanek ani jednej nie regulowałem.
Serwus! |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 29-06-2017, 23:07
|
|
|
RalfPi, Pisz konkretnie Nie wszyscy wiedzą, jaki masz model lancera. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
macko555
Forumowicz
|
Wysłany: 29-06-2017, 23:17
|
|
|
Czekam na foto i jeśli nic mnie nie zniechęci (w tym historia pojazdu po VINie którą kupię), to albo sam się wybiorę, albo zatrudnię rzeczoznawce (mieszkam na 2 końcu Polski, w Rzeszowie)..
Chyba że ktoś jest z okolic Gdańska i za drobną opłatą by mnie wyręczył?
AHA.. link:
https://www.otomoto.pl/of...html#1fc5ea5db2 |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-06-2017, 11:29
|
|
|
macko555, Nie jest to wersja przystosowana do gazu. Myślę, że po 100 tys. km nie będzie problemu ze szklankami, ale i tak trzeba będzie to sprawdzić.
Jeździł na benzynie to problemu nie powinno być. |
 |
|
|
|
 |
macko555
Forumowicz
|
Wysłany: 30-06-2017, 13:22
|
|
|
Jak zweryfikować czy wersja jest przystosowana do LPG? Duży procent jest takich na Polskim rynku? Tylko modele które od razu wyjechały z salonu z LPG lub miały montowane w ASO LPG już po kupnie są przystosowane? Montaż LPG w takim silniku (który teoretycznie nie jest przystosowany) chyba wcale nie jest złym pomysłem? |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-06-2017, 13:27
|
|
|
macko555 napisał/a: | Jak zweryfikować czy wersja jest przystosowana do LPG? | Sprawdza się po VIN.
O zaletach i wadach instalacji gazowej mamy temat tu: http://forum.mitsumaniaki...7746&start=1515
|
 |
|
|
|
 |
macko555
Forumowicz
|
Wysłany: 30-06-2017, 13:42
|
|
|
Ok, trochę postudiuje Tylko właśnie to 1 małe pytanko apropo tego tematu: Duży odsetek lancerów w Polsce jest przystosowany do gazu? Bo nie wiem czy takiego konkretnie szukać. A takich rozważań chyba tam nie znajdę |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-06-2017, 13:51
|
|
|
Jest ich mało i chyba był to rocznik 2010. Może Ci się uda kupić jak szczęście dopisze. |
 |
|
|
|
 |
Nikod_th
Mitsumaniak

Auto: Carisma / Golf 7
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 41 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30-06-2017, 14:30
|
|
|
Lepiej było by sprawdzić luzy przed zakupem, sprawdzenie w ASO w Gdańsku 390zł, niestety trzeba auto zostawić na około 2 dni bo sprawdzają na zimnym silniku, u mnie przy przebiegu 86tyś chcieli wymienić wszystkie 16sztuk i też jeździł tylko na benzynie |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
macko555
Forumowicz
|
Wysłany: 30-06-2017, 15:07
|
|
|
Powiem tak - jak szczęście dopisze to może trafię na wersję LPG.. Ale nie będę celował bo w ten sposób nie kupie nigdy Lancera 400zł też nie widzi mi się płacić za cudze auto, poza tym kłopot komuś robić pozbawiając go samochodu na 2 dni (może wtedy by miał innych potencjalnych klientów).. Myślę, że wersja LPG jeśli cudem się trafi, to super - ale nie liczę na cud.. To samo z luzami, w ten sposób auta nigdy nie kupię (kto sprzeda auto 10tys. km po wymianie szklanek? Zresztą nie trafiłem jeszcze na sprzedawce który w ogóle luzy sprawdzał ) Zobaczę foto jakie wyśle mi właściciel i rozważę kupno tego egzemplarza jeśli wsio będzie ok Chyba moje podejście jest OK? XD Nie ma co w mojej opinii mierzyć w używane 9 lat idealne auto. Cuda zdarzają się w stosunku 1:100000. Auta szukam już od miesięcy i najlepszym egzemplarzom do tej pory było daleko do ideału. |
|
|
|
 |
Nikod_th
Mitsumaniak

Auto: Carisma / Golf 7
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 41 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30-06-2017, 16:13
|
|
|
To dobry argument do obniżenia ceny jak chcesz kupić ten egzemplarz, kto dba o samochód pilnuje takich spraw, ja nie miałem żadnych oznak i pojechałem na sprawdzenie
Jeżeli sprzedający opuści Ci cenę żebyś miał na regulację i wymianę chociaż 30-40% to już zawsze coś i warto go kupić |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
grzees
Forumowicz
Auto: Focus ST 2,0 Ecoboost
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Paź 2009 Posty: 54 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 30-06-2017, 17:17
|
|
|
macko555 napisał/a: | (...)ianie szklanek? Zresztą nie trafiłem jeszcze na sprzedawce który w ogóle luzy sprawdzał ) Zobaczę foto jakie wyśle mi właściciel i rozważę kupno tego egzemplarza jeśli wsio będzie ok Chyba moje podejście jest OK? XD Nie ma co w mojej opinii mierzyć w używane 9 lat idealne auto. Cuda zdarzają się w stosunku 1:100000. Auta szukam już od miesięcy i najlepszym egzemplarzom do tej pory było daleko do ideału. |
Wiesz, co ? Tutaj jesteś w błędzie Co najmniej jedno auto oglądałeś, które miało sprawdzane to przy przebiegu ok 85 tys w salonie. Skąd wiem? Bo to było moje auto. Nie dogadaliśmy się co do ceny. Jednak wtedy nie pytałeś o to. Także, też nie wyciągaj pochopnych wniosków... Nie zadawałeś danego pytania przez pół roku to nie miałeś odpowiedzi. Teraz zainteresowałeś się tym i po prostu na takie egzemplarze trafiłeś.
Pamiętaj, nie wyciągaj błędnych wniosków.. |
|
|
|
 |
SkOniAk
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
|
Wysłany: 02-07-2017, 22:58
|
|
|
grzees napisał/a: | macko555 napisał/a: | (...)ianie szklanek? Zresztą nie trafiłem jeszcze na sprzedawce który w ogóle luzy sprawdzał ) Zobaczę foto jakie wyśle mi właściciel i rozważę kupno tego egzemplarza jeśli wsio będzie ok Chyba moje podejście jest OK? XD Nie ma co w mojej opinii mierzyć w używane 9 lat idealne auto. Cuda zdarzają się w stosunku 1:100000. Auta szukam już od miesięcy i najlepszym egzemplarzom do tej pory było daleko do ideału. |
Wiesz, co ? Tutaj jesteś w błędzie Co najmniej jedno auto oglądałeś, które miało sprawdzane to przy przebiegu ok 85 tys w salonie. Skąd wiem? Bo to było moje auto. Nie dogadaliśmy się co do ceny. Jednak wtedy nie pytałeś o to. Także, też nie wyciągaj pochopnych wniosków... Nie zadawałeś danego pytania przez pół roku to nie miałeś odpowiedzi. Teraz zainteresowałeś się tym i po prostu na takie egzemplarze trafiłeś.
Pamiętaj, nie wyciągaj błędnych wniosków.. |
Było nawet drugie moje z Krakowa i także szklanki były robione w ASO dwukrotnie.
Maćko jedz do salonu bo nigdy nie kupisz tego Lancera ; )
Pozdrawiam |
|
 |
|