Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
2008/2009 Intense SB
Autor Wiadomość
macko555 
Forumowicz

Auto: Seat Toledo II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-06-2017, 21:16   2008/2009 Intense SB

Witam. Kolejny całkiem sensowny egzemplarz który znalazłem. Z uszkodzeń miał tylko lekką stłuczkę tylnego zderzaka i to wszystko - także jego historia wydaje się całkiem niezła. Przez pierwszych kilka lat serwisowany w ASO (bo gwarancja). Niski przebieg zachęca jednak co mnie niepokoi - te 100tys km. i rzekome "szklanki". Nie wiem, czy warto z tego względu skreślać auto? Nie pytałem o to ale generalnie to chyba mało osób posiadających lancera jest na tyle doinformowana, że należy to sprawdzać (tak myślę?) - więc kupić w ogóle jakąś sztukę po wymianie szklanek chyba graniczy z cudem?

1 właściciel, nie miał usterek, na bieżąco serwisowany - generalnie pozytywne wrażenie robi.
Co myślicie? Myślałem samemu sobie poradzić/ocenić to auto ale te szklanki/zawory serio mieszają mi w głowie :(

PS. Dzwoniłem. Nie miał regulowanych zaworów i jak określił sprzedawca - lana była tylko benzyna bo nie sprawiał problemów. Ma jutro wysłać więcej zdjęć.

PS2. Link, o którym oczywiście zapomniałem:
https://www.otomoto.pl/of...html#1fc5ea5db2
Ostatnio zmieniony przez tyku 30-06-2017, 18:12, w całości zmieniany 2 razy  

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 29-06-2017, 23:03   

No i takiego trzeba szukać.
A szklanek bym nie demonizował - 150kkm zrobiłem w tym 147kkm na LPG i jutro do Szczecina 2 paczki poleci :) a ze szklanek ani jednej nie regulowałem.

Serwus!

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 29-06-2017, 23:07   

RalfPi, Pisz konkretnie :!: Nie wszyscy wiedzą, jaki masz model lancera. :wink:

macko555 
Forumowicz

Wysłany: 29-06-2017, 23:17   

Czekam na foto i jeśli nic mnie nie zniechęci (w tym historia pojazdu po VINie którą kupię), to albo sam się wybiorę, albo zatrudnię rzeczoznawce (mieszkam na 2 końcu Polski, w Rzeszowie)..

Chyba że ktoś jest z okolic Gdańska i za drobną opłatą by mnie wyręczył? :P

AHA.. link:
https://www.otomoto.pl/of...html#1fc5ea5db2

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-06-2017, 11:29   

macko555, Nie jest to wersja przystosowana do gazu. Myślę, że po 100 tys. km nie będzie problemu ze szklankami, ale i tak trzeba będzie to sprawdzić. :wink:
Jeździł na benzynie to problemu nie powinno być.

macko555 
Forumowicz

Wysłany: 30-06-2017, 13:22   

Jak zweryfikować czy wersja jest przystosowana do LPG? Duży procent jest takich na Polskim rynku? Tylko modele które od razu wyjechały z salonu z LPG lub miały montowane w ASO LPG już po kupnie są przystosowane? Montaż LPG w takim silniku (który teoretycznie nie jest przystosowany) chyba wcale nie jest złym pomysłem?

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-06-2017, 13:27   

macko555 napisał/a:
Jak zweryfikować czy wersja jest przystosowana do LPG?
Sprawdza się po VIN. :wink:
O zaletach i wadach instalacji gazowej mamy temat tu: http://forum.mitsumaniaki...7746&start=1515
:D

macko555 
Forumowicz

Wysłany: 30-06-2017, 13:42   

Ok, trochę postudiuje :D Tylko właśnie to 1 małe pytanko apropo tego tematu: Duży odsetek lancerów w Polsce jest przystosowany do gazu? Bo nie wiem czy takiego konkretnie szukać. A takich rozważań chyba tam nie znajdę :p

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-06-2017, 13:51   

Jest ich mało i chyba był to rocznik 2010. Może Ci się uda kupić jak szczęście dopisze. :wink:

Nikod_th 
Mitsumaniak

Auto: Carisma / Golf 7
Wysłany: 30-06-2017, 14:30   

Lepiej było by sprawdzić luzy przed zakupem, sprawdzenie w ASO w Gdańsku 390zł, niestety trzeba auto zostawić na około 2 dni bo sprawdzają na zimnym silniku, u mnie przy przebiegu 86tyś chcieli wymienić wszystkie 16sztuk i też jeździł tylko na benzynie :?

macko555 
Forumowicz

Wysłany: 30-06-2017, 15:07   

Powiem tak - jak szczęście dopisze to może trafię na wersję LPG.. Ale nie będę celował bo w ten sposób nie kupie nigdy Lancera :D 400zł też nie widzi mi się płacić za cudze auto, poza tym kłopot komuś robić pozbawiając go samochodu na 2 dni (może wtedy by miał innych potencjalnych klientów).. Myślę, że wersja LPG jeśli cudem się trafi, to super - ale nie liczę na cud.. To samo z luzami, w ten sposób auta nigdy nie kupię (kto sprzeda auto 10tys. km po wymianie szklanek? Zresztą nie trafiłem jeszcze na sprzedawce który w ogóle luzy sprawdzał ) :) Zobaczę foto jakie wyśle mi właściciel i rozważę kupno tego egzemplarza jeśli wsio będzie ok :) Chyba moje podejście jest OK? XD Nie ma co w mojej opinii mierzyć w używane 9 lat idealne auto. Cuda zdarzają się w stosunku 1:100000. Auta szukam już od miesięcy i najlepszym egzemplarzom do tej pory było daleko do ideału.

Nikod_th 
Mitsumaniak

Auto: Carisma / Golf 7
Wysłany: 30-06-2017, 16:13   

To dobry argument do obniżenia ceny jak chcesz kupić ten egzemplarz, kto dba o samochód pilnuje takich spraw, ja nie miałem żadnych oznak i pojechałem na sprawdzenie :P

Jeżeli sprzedający opuści Ci cenę żebyś miał na regulację i wymianę chociaż 30-40% to już zawsze coś i warto go kupić :!:

grzees 
Forumowicz

Auto: Focus ST 2,0 Ecoboost
Wysłany: 30-06-2017, 17:17   

macko555 napisał/a:
(...)ianie szklanek? Zresztą nie trafiłem jeszcze na sprzedawce który w ogóle luzy sprawdzał ) :) Zobaczę foto jakie wyśle mi właściciel i rozważę kupno tego egzemplarza jeśli wsio będzie ok :) Chyba moje podejście jest OK? XD Nie ma co w mojej opinii mierzyć w używane 9 lat idealne auto. Cuda zdarzają się w stosunku 1:100000. Auta szukam już od miesięcy i najlepszym egzemplarzom do tej pory było daleko do ideału.

Wiesz, co ? Tutaj jesteś w błędzie :D Co najmniej jedno auto oglądałeś, które miało sprawdzane to przy przebiegu ok 85 tys w salonie. Skąd wiem? Bo to było moje auto. Nie dogadaliśmy się co do ceny. Jednak wtedy nie pytałeś o to. Także, też nie wyciągaj pochopnych wniosków... Nie zadawałeś danego pytania przez pół roku to nie miałeś odpowiedzi. Teraz zainteresowałeś się tym i po prostu na takie egzemplarze trafiłeś.

Pamiętaj, nie wyciągaj błędnych wniosków..

SkOniAk 
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
Wysłany: 02-07-2017, 22:58   

grzees napisał/a:
macko555 napisał/a:
(...)ianie szklanek? Zresztą nie trafiłem jeszcze na sprzedawce który w ogóle luzy sprawdzał ) :) Zobaczę foto jakie wyśle mi właściciel i rozważę kupno tego egzemplarza jeśli wsio będzie ok :) Chyba moje podejście jest OK? XD Nie ma co w mojej opinii mierzyć w używane 9 lat idealne auto. Cuda zdarzają się w stosunku 1:100000. Auta szukam już od miesięcy i najlepszym egzemplarzom do tej pory było daleko do ideału.

Wiesz, co ? Tutaj jesteś w błędzie :D Co najmniej jedno auto oglądałeś, które miało sprawdzane to przy przebiegu ok 85 tys w salonie. Skąd wiem? Bo to było moje auto. Nie dogadaliśmy się co do ceny. Jednak wtedy nie pytałeś o to. Także, też nie wyciągaj pochopnych wniosków... Nie zadawałeś danego pytania przez pół roku to nie miałeś odpowiedzi. Teraz zainteresowałeś się tym i po prostu na takie egzemplarze trafiłeś.

Pamiętaj, nie wyciągaj błędnych wniosków..

Było nawet drugie moje z Krakowa i także szklanki były robione w ASO dwukrotnie.

Maćko jedz do salonu bo nigdy nie kupisz tego Lancera ; )
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu