Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:40
[MSS ALL] WNĘTRZE Adaptacja Family na Comfort
Autor Wiadomość
niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 11:11   [MSS ALL] WNĘTRZE Adaptacja Family na Comfort

Witam!

Ostatnio zacząłem interesować się tematem adaptacji mojego MSS do wersji Comfort - no prawie.
Jak wiadomo dodatkowe funkcje bogatszej wersji nad Family to (i moje pytania obok):
1. Alusy - technicznie żaden problem
2. Wycieraczki przednie z regulowanym czasem pauzy - już zrobione - 50zł za przełącznik - duże udogodnienie
3. Przednie światła przeciwmgielne - to ulepszenie już finalizuję
4. Pas przeciwsłoneczny na szybie przedniej - To się nakleja czy jest jakaś inna technologia?
5. Lusterka zewnętrzne w kolorze nadwozia - dla mnie nieistotne
6. Nakładki na progi w kolorze nadwozia - niekoniecznie ale jak coś się trafi taniego to czemu nie
7. Boczne poduszki powietrzne - nawet o tym nie myślę
8. Elektryczne szyby tylne - do zrobienia. Mechanizm można znaleźć całkiem niedrogo. Tylko jak z montażem?
9. Lampki do czytania - Czy kształt podsufitki w Comfort jest inny niż w Family w związku z lampkami - oprócz dziury of course :) ?
10. Schowek na okulary - dla mnie nieistotne
11. Podłokietnik przedni - Czy można go przykręcić do standardowego fotela czy generalnie konstrukcja fotela w Comfort jest inna niż w Faminy?
12. Podłokietnik tylny z uchwytem na napoje - Czy konstrukcja tylnej kanapy jest inna w związku z tym podłokietnikiem?

A może ktoś już ulepszał swoje MSS w podobny sposób i mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami?

Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 13:09, w całości zmieniany 2 razy  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2007, 12:13   MSS - Family --> Comfort

Ad.4. To nie naklejka - szyba jest przyciemniona na zielono.
Ad.9. Nie wiem jak jest w Family ale jeżeli nie mam jakichś atrap w tym miejscu to podsufitka musi być inaczej cięta. W razie czego służę zdjęciem.
Ad.11. Chyba musiałbyś wymienić cały fotel. Podłokietnik wkręcony jest w oparcie fotela i wokół tego trzpienia można go obracać.
Ad.12. Konstrukcja od spodu - nie. Z wierzchu - tak. Podłokietnik schowany (złożony) stanowi część oparcia.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 20:44   Re: MSS - Family --> Comfort

JCH napisał/a:
Ad.4. To nie naklejka - szyba jest przyciemniona na zielono.

No to kolejny punkt z głowy :)

JCH napisał/a:
Ad.9. Nie wiem jak jest w Family ale jeżeli nie mam jakichś atrap w tym miejscu to podsufitka musi być inaczej cięta. W razie czego służę zdjęciem.

W wolnej chwili bardzo proszę o zdjęcie, tym bardziej, że ..... szczegóły poniżej.

JCH napisał/a:
Ad.11. Chyba musiałbyś wymienić cały fotel. Podłokietnik wkręcony jest w oparcie fotela i wokół tego trzpienia można go obracać.
Tak myślałem. Ale na uniwersalny się nie zdecyduję.

JCH napisał/a:
Ad.12. Konstrukcja od spodu - nie. Z wierzchu - tak. Podłokietnik schowany (złożony) stanowi część oparcia.
Też dam sobie spokój.

I na koniec szczegóły.
Mam ogromną prośbę o schemat albo chociaż fotkę pinów we włączniku halogenów przód i przeciwmgielnych tył w komfortowej wersjii MSS po liftingu.
Dziś kupiłem taki włącznik używany i chyba nie jest dokładnie od tej wersji MSS. Kształt jest minimalnie inny ale pasuje idealnie w zatrzaski w panelu. Po podłączeniu natomiast niestety nie działa ani przód ani tył. Przekaźniki na pewno są ok. Natomiast włącznik podwójny pinami delikatnie się różni od tego, który włącza tylko przeciwmgielne tył.
W instrukcji serwisowej temat jest potraktowany bardzo lakonicznie (chyba, że nie znalazłem).

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 20:49   

szkoda na wszystko czasu :D zakup 3/4 towarzycho i jazda

na przeróbeki szkoda czasu i energii 8)

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 20:58   

gumas_72 napisał/a:
szkoda na wszystko czasu :D zakup 3/4 towarzycho i jazda

Dziś niestety towarzycho skromne. Ja i jeszcze cztery ... Żubry :) Dobrze posiedzieć przy Żubrze :)

A tak na poważnie to coś jednak w tej serwisówce jest. Chyba cenniejszą informacją dla mnie będzie uzyskanie info z jakiego samochodu jest ten przełącznik.

Pozdrawiam,

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 21:01   

pozdrawiam i uciekam :D

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2007, 13:54   

Tak wyglądają światełka do czytania

Z przełącznikiem do p/mgłowych Ci na razie nie pomogę bo znikam na tydzień :rolleyes:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 15:00   

JCH napisał/a:
Tak wyglądają światełka do czytania

Dzięki bardzo.

JCH napisał/a:
Z przełącznikiem do p/mgłowych Ci na razie nie pomogę bo znikam na tydzień :rolleyes:

Włącznik który kupiłem jest od Galanta 97 i nowszych. Pasuje w otwór ale w środku jest zupełnie co innego. Najgorsze jest to, że w manualu Galanta nie znalazłem opisu pinów tej wtyczki. Gdybym go miał jakoś by się dopasowało a tak lipa.

Pozdrawiam,

Odpowiedz do tematu