Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.2 DID] Doposażenie Miśka w kamerę cofania i zestaw BT
Autor Wiadomość
lesnik201 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2DiD 177KM 2012
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-07-2017, 23:17   [II 2.2 DID] Doposażenie Miśka w kamerę cofania i zestaw BT

Witam Miśkoholików. Dzisiaj stałem właścicielem Outlandera II 2.2DiD 177KM i moje pytanie jest takie: Czy można doposażyć to auto w kamerę cofania, która będzie współpracować z fabrycznym lusterkiem (przy wrzuceniu wstecznego pojawia się na nim prostokąt z komunikatem ostrzegającym)?? Fabryczne radio nie ma BT, czy w grę wchodzi tylko zewnętrzny zestaw głośnomówiący czy jest coś co będzie z fabrycznym radiem działało?

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 25-07-2017, 04:13   

wszystko mozna a ograniczeniem jest tylko twoja pomyslowosc co mozna zalozyc do autka :)
- kamera w lusterku tak - zaleznie od posiadanej ver
- zestaw bt zaleznie od posiadanego radia ale to juz nie jest zadne ograniczenie - zalezy od kierunku rozbudowy

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

lesnik201 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2DiD 177KM 2012
Wysłany: 27-07-2017, 14:02   

mógłbyś napisać coś więcej nt kamerki cofania?

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 09-08-2017, 01:56   

a co potrzebujesz?

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Szadi 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 11-08-2017, 00:16   

Wlasnie czekam na paczke z kamera cofania i monitorkiem . tez zastanawiam sie jak to podlaczyc jakies porady niby na Yt pokazuja ale nigdzie niema Do outlandera mam nadzieje ze dam rade i latwo pojdzie bez :-X :-X

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 11-08-2017, 09:04   

pójdzie łatwo. Outek nie ma sprawdzania sprawności żarówek cofania, więc obejdzie się bez przekaźników do zasilenia kamery od żarówek

Szadi 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 13-08-2017, 21:01   

Mialem wstawic to co przyszlo poczta w sobote lecz z braku czasu daje dzis..

wybralem wersje ciutke drozsza ''bez przewodowa ''z mniejsza iloscia kabli i dwoma transmiterami przekaznikami ale niestety instrukcja montarzu nie jest zbyt klarowna.. ;/

i teraz pytanie do was koledzy ktos to montowal jak pusciliscie kable ? rozgladlaem sie jak to podlaczyc i ugrysc i wychodzi ze kable od kamery moge puscic przez otwory inspekcyjne i dalej wyciagnac kamere przez otwór oswietlania tablicy rejstracyjnej .

Zastanawiam sie nad zasilaniem zapalniczkowym monitorka zamiast szukania miejsca do podpiecia.. chyba ze macie jakies pomysly sugestie co do kabli . Natomiast zasilanie kamery mial bym przez wpiecie sie do kabli od lampy wstecznego przez baypass conector-zacisk widoczny czerwony na zdjeciu jest latwe dojscie.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 14-08-2017, 09:02   

ja miałem dedykowaną do Outka - wystarczyło wyłamać odpowiednie miejsce na nakładce nad tablicą i dalej razem z przewodami z klapy. Zasilanie od lampy cofania, ale lutowane, a nie przez złączkę. Podpiętą miałem do stacji, więc nie było ekstra monitora.

gifek 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 14-08-2017, 09:45   

Szadi, jaki masz pomysł na montaż tego monitora? chcesz umieścić na desce taki spory ekran który będzie służył wyłącznie do kamery?

Odpowiedz do tematu