[3.0 V6] Elektrozawory załączania przedniego mostu |
Autor |
Wiadomość |
Kordek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport r.99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-10-2017, 11:41 [3.0 V6] Elektrozawory załączania przedniego mostu
|
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jestem nowym posiadaczem Sporta z 99 roku. Auto sprawia mi wielką przyjemność z jazdy i coś czuję że zostanie przy mnie przez długi okres czasu
Mam pytanie odnośnie elektrozaworów przedniego mostu. Przy załączonym 2H miga mi zielona kontrolka od napędu. Samochód jest u mechanika i będzie sprawdzany pod tym kątem. Jeżeli wyjdzie że jest uszkodzony elektrozawór to czy przy wymianie w grę wchodzi tylko oryginał? Znalazłem na innym forum informację że spokojnie podejdzie elektrozawór od instalacji LPG. Jednak nie jestem tego pewny. Czy ktoś może to potwierdzić? A jeśli tak to jaki konkretnie ten elektrozawór od LPG trzeba dokupić? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Azz
Forumowicz
Auto: Pajero Sport I
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sie 2017 Posty: 64 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 04-11-2017, 19:23
|
|
|
Kup chińczyki na Ali za 50 zł oba |
_________________ PAHERO Sport 2.5 TD 115 '01
PAHERO IV 3.2 DiD 170 '07 |
|
|
|
 |
Kordek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-11-2017, 00:00
|
|
|
I to jest jakieś rozwiązanie |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-11-2017, 08:03 Re: Elektrozawory załączania przedniego mostu
|
|
|
Kordek napisał/a: | Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jestem nowym posiadaczem Sporta z 99 roku. Auto sprawia mi wielką przyjemność z jazdy i coś czuję że zostanie przy mnie przez długi okres czasu
Mam pytanie odnośnie elektrozaworów przedniego mostu. Przy załączonym 2H miga mi zielona kontrolka od napędu. Samochód jest u mechanika i będzie sprawdzany pod tym kątem. Jeżeli wyjdzie że jest uszkodzony elektrozawór to czy przy wymianie w grę wchodzi tylko oryginał? Znalazłem na innym forum informację że spokojnie podejdzie elektrozawór od instalacji LPG. Jednak nie jestem tego pewny. Czy ktoś może to potwierdzić? A jeśli tak to jaki konkretnie ten elektrozawór od LPG trzeba dokupić? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
A skąd wiesz ze to elektrozawór a nie czujnik na reduktorze? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Kordek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-11-2017, 14:58 Re: Elektrozawory załączania przedniego mostu
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Kordek napisał/a: | Witam wszystkich bardzo serdecznie
A skąd wiesz ze to elektrozawór a nie czujnik na reduktorze? |
Nie wiedziałem, założyłem hipotezę używając słów "Jeżeli wyjdzie..." |
|
|
|
 |
|