Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukam i pytam o LANCERA VIII
Autor Wiadomość
Beowolf 
Nowy Forumowicz

Auto: tymczasowo brak
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-12-2017, 11:47   Szukam i pytam o LANCERA VIII

Witam serdecznie forumowiczy,

z uwagi na oddanie auta na żyletki po 9 latach użytkowania rozglądam się za nowym(starym). Moją uwagę przykuł m.in. Mitsubishi Lancer.

Mówiąc konkretnie myślałem o takiej specyfikacji:
1. silnik 1.8 MIVEC
2. skrzynia automatyczna
3. najchętniej sedan
4. rocznik 2007 - 2009

W związku z czym pojawiają się pewne pytania:
1. czy po zakupie warto wymienić rozrząd. Wiem, że łańcuch, ale jednak autko o sportowym zacięciu i nie wiadomo jak był użytkowany. Wyczytałem, też że seryjnie te łańcuszki potrafiły się rozciągać.
2. generalnie prosiłbym o info na temat wytrzymałości technicznej auta, jak się sprawuje, na czy się skupić aby nie obudzić się zbyt późno z drobną usterką.
3. jak wygląda wytrzymałość skrzyni automatycznej, czy jest jakiś "standardowy" protokół na serwis tej skrzyni po zakupie? Czy jest coś konkretnego na co zwrócić uwagę w pracy tej skrzyni? I jaki tam w gruncie rzeczy jest rodzaj skrzyni, bo widzę i automatyczne klasyczne i skrzynie CVT w ofertach? W prasie widzę info wyłącznie o CVT.
4. cena. Jest dość mało aut tego typu na rynku w cenie od ok 24k do ok 27k PLN (to za roczniki 2007 i 2008). Czy jest to cena rynkowa za ok 10-11 letnie auto? czy jednak w tej cenie nabędę złom i powinienem szukać czegoś innego?

Znalazłem też kilka ofert z informacją w opisie o "pakiecie EVO" albo "wyglądającym jak EVO" czy jest na to jakiś pakiet stylistyczny (zewnętrzny lub wewnętrzny). Czy nie ma to znaczenia?

Jeśli mielibyście inne uwagi w kwestii auta/modelu o jakim mówię, chętnie wysłucham, zwłaszcza pod względem mechanicznym na co zwrócić uwagę.

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu