|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Shogun/Pajero Sport I 2.5TD - jak kupić? |
Autor |
Wiadomość |
TrojanWarrior
Nowy Forumowicz Equipped

Auto: Shogun Sport 2.5TD (poszukuje)
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 16-12-2017, 23:35 [2.5 TD] Shogun/Pajero Sport I 2.5TD - jak kupić?
|
|
|
Witam wszystkich.
To mój drugi post i pierwszy temat wśród Mitsumaniaków .
Wracając do tematu, chciałbym dowiedzieć się troche od użytkowników o Shogunie Sport. Interesuje mnie silnik 2.5TD 115 KM z manualną skrzynią. Niestety przez stawki podatku drogowego w UK muszę znaleźć model nie młodszy niż 2005. Najbardziej interesuje mnie rocznik 2004 w dowolnej wersji wyposażeniowej.
Na przykład ten:
https://www.autotrader.co...201710080081039
Stąd moje pytanie w szczególności o napędy takiego samochodu. Wiem już że to Easy Select i w jakich warunkach można nim jeździć, ale czym się charakteryzuje już nie bardzo. Czy da się zdiagnozować jego stan przy jeździe próbnej, jakie są objawy uszkodzenia? Jak z wytrzymałością i kosztami serwisowania? Samochód będzie używany głownie w trasie i w lekkim terenie z rodziną.
Kolejną kwestią jest korozja... W UK soli na drogach zbyt wiele nie ma ale mimo to moja C4 2005 pokazuje lekką korozję. Które miejsca korodują najbardziej i gdzie mogę się spodziewać? Poprawki lakiernicze mogę sam zrobić jak i podstawową mechanikę.
Będę wdzięczny za każdą poradę i informację
Dziękuję z góry i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|