|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Pomysl na tylna polke... |
Autor |
Wiadomość |
Murmur [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2007, 23:46 [ALL] Pomysl na tylna polke...
|
|
|
Witam,
Wkurza mnie troche tylna polka, podkakuje to i ogolnie przeszkadza:) pomyslalem wiec, ze zamiast polki zainstaluje rolete. Teraz pytanie. Czy ktos moze probowal zrobic cos podobnego? Czy moze pasuje polka od jakiegos innego samochodu? Z gory dzikei za pomoc... |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
karolkk84 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 00:27
|
|
|
U mnie nic nie podskakuje, moze dlatego ze podlozylem takie naklejane gumowe podkladki tam gdzie polka opiera sie o plastik. |
|
|
|
 |
Murmur [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 08:27
|
|
|
Tez chcialem tak zrobic, albo rzep, ale zrezygnowalem z tego pomyslu. Taka roleta bedzie fajniejsza:) |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 14:03
|
|
|
podoba mi sie ten pomysl z roleta, ja mam u siebie jakies wiesniackie glosniki (jeden spalony, drugi troche jeszcze zipie) i boje sie o tylna szybe bo nienajgorzej wygladaja, poprzedni wlasciciel wycial dziury i je wstawil bezsensownie, jak glosniki wywale to zostana same dziury, ale roleta zamiast polki to jest jakas mysl, tyle ze nie bedzie sie skladac przy otwieraniu klapy |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 14:20
|
|
|
Lena napisał/a: | tyle ze nie bedzie sie skladac przy otwieraniu klapy |
Powinna się podnosić, jednocześnie trochę wysunąć razem z szybą.
Ciekawy pomysł. |
|
|
|
 |
Murmur [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 14:48
|
|
|
nie widze problemu, aby otwierala sie z klapa, ale po co?:> |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 14:52
|
|
|
Murmur napisał/a: | nie widze problemu, aby otwierala sie z klapa, ale po co?:> |
Jak otwierasz bagażnik to półka się podnosi na sznurkach. Tak samo powinna się roleta podnosić żeby umożliwić zapakowanie czegoś do bagażnika. |
|
|
|
 |
Murmur [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:10
|
|
|
A roleta jest po to, zeby ja zasuwac i rozsuwac, wiec nadal nie wiem w czym problem:) podnosisz klape, zwijasz rolete i masz mase miejsca... I nie musisz sie martwic zbyt wysokimi przedmiotami, po prostu nie zaslaniasz rolety... |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:28
|
|
|
eeee lepiej będzie jak pójdzie w górę razem z szybą:)
Poza tym jak widzisz założenie tego? Trzeba by ją po bokach mocować bo do tylnych siedzeń to może być gorzej. |
|
|
|
 |
Murmur [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:40
|
|
|
Do mocowania wykorzystac miejsce, w ktorym zaczepia sie teraz polka. Na koncu \zrobie ladny zaczep i wsio. Teraz problem tylko ze znalezieniem wlasciwej rolwety. jak juz bedzie, to caly pomysl jest niezwykle prosty w realizacji... |
|
|
|
 |
waldi-1
Gość
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:50
|
|
|
no tak problem ze znalezieniem bedzie poniewaz rolety stosuje sie przeważnie w samochodach combi a one sa i szersze i dłuzsze pozostaje tylko ręczna robótka |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:52
|
|
|
waldi-1 napisał/a: | no tak problem ze znalezieniem bedzie poniewaz rolety stosuje sie przeważnie w samochodach combi a one sa i szersze i dłuzsze pozostaje tylko ręczna robótka |
Ewentualnie taką roleta jak do szyby się montuje ale jak to będzie wyglądało nie potrafie sobie wyobrazić. |
|
|
|
 |
Murmur [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:53
|
|
|
Bedzie wygladalo kiepsko i raczej nie spelniswojej roli. Mysle nad znalezieniem rolety o odpowiedniej szerokosci, albo po prostu kupie dluzsza i przerobie... Mechanizm nie powinien byc skomplikowany:) Dziisaj niewiele moge pomierzyc, bo samochod w warsztacie, ale jak juz go odbiore to sprawdze co i jak... |
|
|
|
 |
|
|