parchy |
Autor |
Wiadomość |
Jacek390
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2018, 18:16 parchy
|
|
|
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Mitsubishi outlander 2 kupiłem od 1 właściciela wszystko jest w stanie idealnym jedynie co ma to jak się zaczyna tylny zderzak to zaraz nad nim jak się kończy są dwa parchy po ich zadrapaniu jest świecąca blacha. Proszę mi napisać czy już go rudy zjada? Lakier jest 100 % orginalny. |
_________________ Jacek. K. |
|
|
|
 |
barzuc
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2.2 MI
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lut 2018 Posty: 63 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14-02-2018, 20:44
|
|
|
Niestety mam złą wiadomość - parchy bez powodu (rudej) się nie pojawiają. Ale jak masz zdrową blachę pod spodem to doraźnie można parchy przebić, zeszlifować do czystej blachy i zabezpieczyć. Kolorem martwić się później.
Jak tego nie zrobisz wcześniej czy później (a raczej wcześniej niż można się spodziewać) ruda przeżre blachę (perforacja) i będzie więcej roboty.
Z innej beczki - jeśli ruda wyłazi w widocznych miejscach - zainteresuj się też podwoziem czy tam już nie trzeba bardziej stanowczo działać. |
_________________ Teraz: Mitsubishi Outlander II 2.2 DID MIVEC |
|
|
|
 |
Jacek390
Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2018, 20:59
|
|
|
Dzięki. Oglądałem spód przed zakupem i zero rdzy sam byłem w szoku że Japończyk i nic rudego. A to jest trochę dziwne bo po zadrapaniu parchu jest blacha jak nowa. Sam sobie jak narazie zabezpieczylem i od grudnia nic się nie powiększa. Na wiosnę odam do lakiernika i zrobi jak trzeba. Uroki japońskich samochodów. |
|
|
|
 |
Mario_Luigie
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 MIVEC 147km
|
Wysłany: 14-02-2018, 21:00
|
|
|
Cytat: |
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Mitsubishi outlander 2 kupiłem od 1 właściciela wszystko jest w stanie idealnym jedynie co ma to jak się zaczyna tylny zderzak to zaraz nad nim jak się kończy są dwa parchy po ich zadrapaniu jest świecąca blacha. Proszę mi napisać czy już go rudy zjada? Lakier jest 100 % orginalny. |
Miałem dokładnie ten sam przypadek przy próbie zakupu jakiś czas temu. Był to wówczas Outlander II przedlift rocznik 2008, kolor srebro wpadające w fiolet ale nie fiolet - nie wiem jak określić ten kolor. Miał dokładnie to samo o czym piszesz, tył na połączeniu plastykowego zderzaka z karoserią, w takim specyficznym miejscu, gdzie występuje takie zagięcie stylistyczne linii karoserii i zderzaka, bardziej po bokach samochodu.
Stwierdziłem, że wynika to z tego, że samochód mógł mieć zdejmowany tylni zderzak w celu montażu butli na gaz. Prawdopodobnie wynik niezbyt precyzyjnego ponownego zamontowaniu zderzaka. Lub po prostu ten typ tak ma po jakimś czasie. Nie było w ogóle rdzy, tylko goła blacha.
Z drugiej strony zastanawiałem się dlaczego nie było białego podkładu pod lakierem właściwym? Ogólnie karoseria była super, ale od spodu, zwłaszcza w tylnej części samochodu konstrukcja w słabym stanie, przód był ok. |
|
|
|
 |
Jacek390
Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2018, 21:09
|
|
|
Ja kupiłem od Pani która go miała od nowości sprowadzamy z Japoni wesja USA do 2015 w lizingu także historię samochodu można było sprawdzić w serwisie zresztą wszytko było w książce. Właścicielka mówiła że miła przygodę przy cofaniu uderzyła w słupek i wtedy mógł się przesunąć troszkę zderzak i przytarl boki i pewnie stąd te parchy |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 14-02-2018, 21:36
|
|
|
Spokojnie Panowie, zarówno I jak i II generacja w tym miejscu boryka się z tym problemem ponieważ styka się tam plastikowy zderzak i metalowa ćwiartka. Jak wyszły parchy to znaczy że pod spodem jest wytarte do blachy więcej i kwitnie. Robiłem to u siebie, trzeba zdjąć zderzak, otruć rudego pomalować i powinno być trochę spokoju. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
Jacek390
Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2018, 22:31
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Tak myślałem że to wada fabryczna ogólnie Mitsubishi outlander mają cienką warstwę lakieru i to w końcu Japończyk. Ale ogólne super samochód zwłaszcza 2.4 benzynka. |
|
|
|
 |
Markymark
Forumowicz Nowy Adept
Auto: Outlander II, benz 2.0 z 2012
|
Wysłany: 14-05-2018, 15:03
|
|
|
Cześć,
W tym miejscu letki purchel mam ok 5mm długości i faktycznie każdy Out 2 ma "coś" widoczne w tym miejscu. Po zdjęciu zderzaka i otruciu rudego pytanie ile zamalowaliście ? tzn.do którego miejsca ? Pytam bo chciałbym to zrobic tak żeby nie było bardzo widać dłubania.. |
_________________ Tylko Made in Japan |
|
|
|
 |
RAFGST
Forumowicz RAFGST
Auto: Mitusbishi Outlander II 2.0d
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lis 2017 Posty: 80 Skąd: Świeradów Zdrój
|
Wysłany: 08-06-2018, 09:44 nalot rdzy na tylnej klapie bagażnika wokół tablicy rejstr.
|
|
|
witam, wszystkim, czy to możliwe żeby przecież nie takie stare auto po prod. końcówka grudnia 2008 miało pojawiające się ogniska rdzy- wielkości od 1mm - 4 mm w okolicach tylnej tablicy rejestracyjnej?, auto jest bezwypadkowe- ale drażniące to jest. |
|
|
|
 |
barzuc
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2.2 MI
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lut 2018 Posty: 63 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 12-06-2018, 12:59
|
|
|
Niestety - możliwe. 2008 to już w sumie 10 lat, więc i tak nie jest źle. Są takie modele aut co z "rudą szmatą" zaczynają się kumplować już w salonie |
_________________ Teraz: Mitsubishi Outlander II 2.2 DID MIVEC |
|
|
|
 |
|