Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.6] Problem z ABS
Autor Wiadomość
ludinho1 
Forumowicz
ludinho1

Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-02-2018, 22:15   [1.6] Problem z ABS

Witam. Lancer 2004r. mam chyba problem z ABS . Mianowicie jak już przyhamuję mocniej na śliskim to chyba nie blokuje kół a pod pedałem słychać/czuć taki głośny nienaturalny chrobot. Nie mam doświadczenia z abs ale moim zdaniem na 100% coś jest nie halo . Co może być ? Są w tym aucie jakieś usterki pospolite z abs ? , koronka na przegubie uszkodzona ? , mogę odłączyć do czasu wyjaśnienia sprawy , bez konsekwencji zasilanie od kompa absu ?

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 16-02-2018, 03:27   

ludinho1, jeszcze raz opisz "problem" lub go nagraj, bo albo jest już dla mnie za późno, albo czytam opis normalnego zachowania ABS-u. :wink:

Tu co prawda prędkość znikoma i z górki, więc zamiast chrobotu więcej jęku, ale to są normalne dźwięki :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=x4KaCGDNf8Y

ludinho1 
Forumowicz
ludinho1

Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Wysłany: 16-02-2018, 08:58   

abs jak się uruchamia to powinien cyklicznie blokować i odpuszczać koła , tak ?. a u mnie tego raczej nie ma . poproszę jakiegoś asystenta żeby patrzył na koła w momencie depnięcia ostrego w hebel i zobaczę bo mi się wydaje że blokuje permanentnie i warczy trzeszczy bije niemiłosiernie to jest taki dziwny trzask jakby coś miało się zaraz urwać :lol: . z telefonu można wrzucić tu jakoś nagranie ? . choć jeszcze nie wiem jak to nagrać w ogóle :P

Frank 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 3 szt. 2012, 2006, 2004
Wysłany: 23-04-2019, 12:04   

Witam,

Pali się kontrolka ABS - po podłączeniu do kompa nie wyskakują błędy hamulców. Czy ktoś wie jak odczytać kody błędów na zworkach - jak i gdzie to zrobić - instrukcja najlepiej po Polsku gdyż albowiem słaby ze mnie poliglota.

1.6 sedan 2004

Pozdrawiam

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 23-04-2019, 12:24   

W tym roczniku to chyba ciężko będzie przez zworkę.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 23-04-2019, 23:24   

Frank, sprawdź płyn, grubość klocków/tarcz i stan "prądu" - ładowanie, akumulator.

Frank 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 3 szt. 2012, 2006, 2004
Wysłany: 16-05-2019, 21:13   

mkm napisał/a:
Frank, sprawdź płyn, grubość klocków/tarcz i stan "prądu" - ładowanie, akumulator.

Witam, wszystko sprawdzone tarcze ok klocki nowe alternator też ok - obstawiam czujnik tylko pytanie który, a nie chce zmieniać 4

Odpowiedz do tematu