|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: mkm 25-02-2018, 16:36 |
[CS3A 1.6] [4g18] Płyn chłodniczy - ekwiwalent oryginału. |
Autor |
Wiadomość |
nyah
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Station 1.6
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 24-02-2018, 15:23 [CS3A 1.6] [4g18] Płyn chłodniczy - ekwiwalent oryginału.
|
|
|
Cześć,
zakładam temat, bo nie została wyjaśniona kwestia odpowiedniego płynu.
Książka serwisowa mówi, że to DIAQUEEN SUPER LONG LIFE COOLANT lub zamiennik, ale nie byle jaki.
Jak doczytałem to nie może zawierać silikonów, które w Europie w płynach są powszechne.
*"Similar high quality ethylene glycol based non-silicate, non-amine, non-nitrate and non-borate coolant with long life hybrid organic acid technology"
Podobno to są zmienniki.
Mazda FL22 Coolant
Ford WSSM97B55 (Motorcraft Specialty Green Engine Coolant);
Nissan Anti-freeze Coolant (L250)
08CLAG010S0 Honda E Coolant
Hyundai Long Life Coolant
Hyundai 07100-00200
Hyundai 07100-00400
I nie prawdą jest, że to wszystkie zielone. Jak szukam po kolorze zielonym to też mają to co jest zakazane.
Przez 12 lat, poprzednik wlewał jakiś zielony, pewnie oryginał. Poszła mi pompa, mechanik wlał chyba W12, czerwony. Ten niby super hiper, może dla diesli z VAG. Minął rok i termostat do wymiany.
Pytanie.
Czy zna ktoś tańszy od oryginału zamiennik na Polskim rynku spełniający te obostrzenia?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
konradod
Forumowicz
Auto: lancer sport kombi 1.6 2006r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Lut 2014 Posty: 133 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 25-02-2018, 15:38
|
|
|
Może to Ci się wydać śmieszne ale ja wymieniłem na K2 KULER. Już1,5 roku i 20 tysi przejechane jest ok i kolor identyczny. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 25-02-2018, 16:36
|
|
|
nyah, źle doczytałeś - ma być bezkrzemianowy!
Podawanie zamienników z ASO innych marek jest niepoważne - wystarczy podjechać do ASO Mitsubishi i w tej cenie lub taniej kupić oryginał.
Temat z gatunku "bicia piany" i podawania niesprawdzonych informacji.
Info dotyczące płynu jest w każdym dziale, każdego modelu.
Zamykam. |
|
|
|
 |
|
|