[2.5 TD] Elektrozawór przestawiacza wtrysku paliwa. |
Autor |
Wiadomość |
Fjuczer
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2,5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-03-2018, 17:54 [2.5 TD] Elektrozawór przestawiacza wtrysku paliwa.
|
|
|
To mój pierwszy post dlatego na początku chciałbym przywitać się.
Witam.
Mamy z teściem takie same Pajero Sporty. Od pewnego czasu jego coś zaczął długo kręcić ale odpalał i odpala. Świece sprawdzone i takie tam różne pierdoły. Pojechał na komputer. Komputer wykazał błąd i wskazał - Elektrozawór przestawiacza wtrysku paliwa.
No i teraz pytanie?
Niby jest na wierzchu, niby 2 śruby trzymają i wtyczka ale czy jest coś o czym trzeba wiedzieć przy ewentualnej wymianie. No i czy można wymienić a potem pojechać na komputer, żeby skasować błąd?.
bardzo proszę o info oraz wszelkie uwagi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 05-03-2018, 14:33 Re: Elektrozawór przestawiacza wtrysku paliwa.
|
|
|
Fjuczer napisał/a: | To mój pierwszy post dlatego na początku chciałbym przywitać się.
Witam.
Mamy z teściem takie same Pajero Sporty. Od pewnego czasu jego coś zaczął długo kręcić ale odpalał i odpala. Świece sprawdzone i takie tam różne pierdoły. Pojechał na komputer. Komputer wykazał błąd i wskazał - Elektrozawór przestawiacza wtrysku paliwa.
No i teraz pytanie?
Niby jest na wierzchu, niby 2 śruby trzymają i wtyczka ale czy jest coś o czym trzeba wiedzieć przy ewentualnej wymianie. No i czy można wymienić a potem pojechać na komputer, żeby skasować błąd?.
bardzo proszę o info oraz wszelkie uwagi.
Pozdrawiam |
Uwielbiam tego typu posty
Napisz który rok i pojemność. Pompa elektryczna czy na linkę? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Fjuczer
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2018, 15:02
|
|
|
Bardzo przepraszam. Zapomniałem. Rocznik 2006. Raczej elektryczna. Tak mi się wydaje bo przedtem miałem L200 z 98 i tam na bank była linka a tutaj jej nie widzę. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 05-03-2018, 16:17
|
|
|
Fjuczer napisał/a: | Bardzo przepraszam. Zapomniałem. Rocznik 2006. Raczej elektryczna. Tak mi się wydaje bo przedtem miałem L200 z 98 i tam na bank była linka a tutaj jej nie widzę. |
Dasz rad.ę fotkę zrobić tego czujnika? zbyszek@carmont.pl |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Fjuczer
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-03-2018, 16:32
|
|
|
Tzn ja wylukałem jak wygląda ten czujnik w internecie min. na Twojej stronie. Na tej podstawie namierzyłem go w pompie w Pajero 2,5 td. Nie jestem pewny tej diagnozy. Bardziej zasięgam opinii czy ktoś się z tym już mierzył. Teść jest wstanie zaryzykować te 200-300 stówy by nie robić kilometrów i tracić czas na wymianę tego czujnika. |
|
|
|
 |
|