|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] Pompa wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
Ghostman [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2018, 21:33 [MSS 1.6] Pompa wspomagania
|
|
|
Cześć
Zauważyłem, że pompa wspomagania jest dosyć mocno spocona . Rozejrzałem się w internecie i widzę, że tylko używane takie części są dostępne. Czy taką pompę się jakoś regeneruje, czy uszczelki wymienia, albo coś innego robi?[/code] |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-03-2018, 22:08
|
|
|
Ja bym poszukał sprawnej używki bo koszt nowej ponad 3kzł może przekroczyć wartość auta . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Ghostman [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2018, 14:51
|
|
|
Znalazłem kilka warsztatów, które byłyby w stanie uszczelnić tą pompę. Szukając jeszcze na temat regeneracji znalazłem informację, że jak np jedzie się szybko i kierownica luźniej pracuje to znaczy, że wina pompy, że jak się maksymalnie skręci i buczy to wina pompy no i wiadomo jak jest zapocona lub cieknie.
To teraz pytanko czy macie tak też, że przy wysokiej prędkości kierownica lżej chodzi lub przy dobiciu do końca buczy trochę? Niekoniecznie mam ochotę wydawać na diagnostykę kiedy ten typ tak ma. No chyba, że tak nie ma. Przy czym jeżdżę tak od kiedy mam to auto (3 lata) i nie zauważyłem z tym problemu. |
|
|
|
 |
AidsD
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Pomógł: 13 razy Dołączył: 18 Mar 2015 Posty: 1866 Skąd: Racibórz
|
Wysłany: 09-03-2018, 22:08
|
|
|
Przy maksymalnym skręceniu kół przy wjeżdżaniu na miejsce parkingowe faktycznie coś tam buczy. Przy większych prędkościach to raczej naturalne, że będzie lżej chodzić |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 04-05-2020, 16:10
|