|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dwumasa |
Autor |
Wiadomość |
Ursusiak
Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-03-2018, 16:20 Dwumasa
|
|
|
Witam
Mam pytanie czy orientuje się ktoś czy do grandisa 2007 rok kod BSY 136KM montowano różne koła zamachowe znaczy sie dwumasy ???
Już wiem ... montowano dwie różne i w moim musiała oczywiście być ta droższa .... |
|
|
|
 |
Jak-Szymon
Forumowicz
Auto: Grandis DiD 136 kM 2007/8
|
Wysłany: 30-03-2018, 13:57
|
|
|
Rozumiem ,że wymieniasz...ile masz przejechane. Grandisa did (BSY 136) mam z końca 2006 pierwsza rejestracja 2008.
Zatem która wersja może być u mnie...co prawda przejechaalem dopiero 80tys |
_________________ Jak-Szymon |
|
|
|
 |
Ursusiak
Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2018, 15:13
|
|
|
Witam
Zatem odpowiadam:
Dwumasa tylko po numerze vin (inaczej nie ma co ryzykować) a numer jest w dowodzie
Za cały komplet czyli: sprzęgło, docisk, wysprzęglik (łożysko), dwumasę i śruby do dwumasy dałem ... 2480 PLN (LUK) czyli totalna masakra ale taniej nowej nie znalazłem a intensywnie szukałem.
Miałem przejechane 167 tyś - na liczniku - a ile na silniku to nie wiem kupiłem używany.
Ja osobiście nie czułem, że już się kończy... no może przy odpalaniu i gaszeniu silnika kapkę trzęsło ale nie zawsze. Jednak po zdemontowaniu silnika okazało się że dwumasa już słaba a i sprzęgło już na wykończeniu, zatem ... |
|
|
|
 |
|
|