|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sporadyczne stukanie z przodu ( Przebieg 20 tysiecy) |
Autor |
Wiadomość |
caro
Forumowicz
Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-04-2018, 19:19 Sporadyczne stukanie z przodu ( Przebieg 20 tysiecy)
|
|
|
Witam. ost mam coraz wiekszy problem z dziwnym stukaniem.Na Aso oczywiscie nie ma co liczyc... A wyglada to tak, jak auto stoi w garazu cala noc minimum 8 h, to przy pierwszym ruszeniu kierownica w lewo albo w prawo nie ma znaczenia i nie wazne czy przy wylaczonym silniku, odpalonym po ruszeniu czy przed czy z wcisnietymi hamulcami na max , do polowy albo wcale . jest slyszalny glosny stuk z przodu, taki pojedynczy ale na kierownicy nic nie czuc . Pozniej przez caly dzien jest cisza jezeli chodzi o ruchy kierownica. Ale jak przejade minimum 10 km zaczyna sie zabawa ze stukaniem podzas hamowania. po tych 10 km( i wiecej) jazdy jak zatrzymam sie na parkingu na 10-20 minut ruszam i wciskam delikatnie hamulce slychac bardzo glosne 2 stukniecia tak jakby przod lewy i prawy czasami to zjawisko wystepuje tez jak jade pod stroma gore na 1 max 2 biegu bo na 3 juz nie pociagnie hamuje to stuka bardzo glosno, ale wtedy wystepuje to tylko czasami nie zawsze powiedzial bym raczej ze sporadycznie. Praktycznie za kazdym razem stuknie gdy po dluzszej jezdzie cofne rusze do przodu i zahamuje . Jak rusze przod przod to jest 1 stuk pozniej juz nic, oczywiscie to wszystko na rozgrzanym aucie, jak bawie sie tak przod tyl przod tyl swiezo po 1 rozruchu nie ma szans na zaden stuk . na trasie jak spotkam strome gory to mimo ze pod gore ani razu nie zahamuje to jak zjezdzam i leciutko zahamuje jest stukniecie pozniej juz nie. Co to moze byc? Nie sa to stukania klimatyzacji hamulce tez sa ok ale czasami piszcza bardzo zadko ale czasmi sie zdarzy. Ps Jak cofne gwaltownie do tylu zahamuje tylko recznym pozniej dam do przodu zahamuje noga tez jest stuk ale przy zahamowaniu do przodu recznym nic nie puknie az do momentu zahamowania noga(oczywiscie po dluzszej jezdzie) . Moze mial ktos podobnie? mam podejrzenie ze to moze byc tloczysko amortyzatora ale po 20 tysiacach to raczej malo prawdopodobne. I jeszcze jedna ciekawa rzecz nie wiem dlaczego lewy trzpien caly mi zardzewial a prawy nic ale w takim przypadku stukalo by raczej tylko z lewej strony.
[ Dodano: 27-04-2018, 17:30 ]
Byłem dziś na przegladzie i wszystko ok ale po szarpakach i innych zabiegach kontrolnych przestalo stukac, to dziwne tak jakby sie to wszystko rozruszalo i ucichlo . Bede nasluchiwal. ale faktycznie kompleksowa konserwacje w tym roku zrobic musze... rama po 2 latach rdzewieje na potege( prawie jak w okularnikach xD) i po 5 moze byc spory problem. Wstyd Mitsubishi!!! Nie byl to chyba najlepszy zakup... Diagnosta nie byl zbytnio zdziwiony bo to nie mojego 1 asx z 2015 roku ogladal w mitsu od 2015 chyba poskapili zabezpieczenia bo widzial tez asx-y z 2014 i starsze takiej rudej nie mialy. Pieknie ... ale trafilem po 5 latach beda 3 diamenty ale chyba w dupie... a ta ich 5 letnia gwarancja faktycznie mozna sobie wytrzec tez dupe No nic trzeba to szybko szprzedac i wybrac cos lepszego. |
|
|
|
 |
|
|