Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Outlander II 2.2 Diesel
Autor Wiadomość
kamilbe 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-05-2018, 20:59   Mitsubishi Outlander II 2.2 Diesel

Szukam Outlandera z silnikiem 2.2 Diesel. Najlepiej żeby był krajowy, koniecznie czarny, mile widziana skrzynia automatyczna.
Czy w kwocie +- 37tys. mogę liczyć na zadbany egzemplarz?

Moją uwagę zwrócił ten konkretny, czy warto? -----> https://www.otomoto.pl/of...e-ID6Ad8Tn.html

potentator 
Forumowicz

Auto: Mitsu
Wysłany: 30-05-2018, 06:41   

Z tych zdjęć ciężko stwierdzić czy było coś ruszane, bo są zrobione pod kątem. Dodatkowo zdjęcie w środku jest zrobione jak na deskę pada słońce, też nie widać wtedy czy była rozbierana? Prezentuje się ładnie, najlepiej podjechać na żywo i go sprawdzić dokładnie. Cena trochę wysoka, ja kupiłem swojego z 2011.r za 44 tyś ale jest full wyposażony. Też kupowałem krajówkę.Jechałem po niego 450 km i nie bałem się wrócić na kołach nim z powrotem:) .Co ważne sprawdź dokładnie podwozie bo lubi gnić, japońce słabo konserwują we fabryce albo wcale :) . Można wtedy wsiąść wydruk z kompa jeśli był serwisowany w ASO. Jeszcze pytanie dlaczego 2.2 a nie 2.0? Ja mam 2.0 po chipie i chodzi jak igiełka. Fakt trzeba pilnować wymian oleju i filtrów bo pompo wtryskiwacze nie lubią brudu. Kumpel ma audi z tym silnikiem i zrobił na niej ponad 350 tyś bez regeneracji i jakiś wymian drogich typu sprzęgło ,dwumas. Ja jeszcze wykopałem sobie raport vin, ciekawa rzecz i pomocna . Oglądałem dwa egzemplarze i w dwóch sie ten raport sprawdził. Dodam jeszcze ,że mam kontakt z dwa poprzednimi właścicielami i też można się co nieco dowiedzieć przed zakupem i po. Mój ma przejechane 120 tyś. km. Jedyne co zrobiłem w nim to konserwacja plus wymiana oleju w układzie 4x4. Wszystko mam w książeczce co kiedy było robione.Jeśli masz pytania to pisz chętnie odpowiem, sam szukałem fury ponad 1.5 miesiąca. Bo cięzko o dobry egzemplarz. Na koniec jeszcze jedno jak chcesz zarejestrować na 7 osób sprawdź czy wszystko masz pasy, kanapa itp. Bo często jest tak że piszą 7 msc a nie są kompletne i wtedy masz dodatkowe koszty.

kamilbe 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-06-2018, 13:48   

Ten egzemplarz już dosyć długo widuje na allegro. Ktoś ma jakieś opinie??
https://www.otomoto.pl/of...l-ID6zmJoX.html

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 15-06-2018, 16:11   

na pewno jest tani,jeżeli chociaż połowa się potwierdzi z tego opisu to będzie dobrze za taką kasę

Makro 
Nowy Forumowicz

Auto: Outalnder II
Wysłany: 15-06-2018, 22:19   

Czy 35k to jest 'tanio' za autka z takim przebiegiem i tym rocznikiem ? To ile według Ciebie to normalna cena za polifa??:) Pytam bo się rozglądam i sądziłem ze 35-40 to jest w normie, 45+ to już jest drogo, tu auto ma 230 tys przebiegu, co jest raczej powyzej normy przeciętnego użytkowania (30k rocznie)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 15-06-2018, 22:48   

Makro napisał/a:
tu auto ma 230 tys przebiegu, co jest raczej powyzej normy przeciętnego użytkowania (30k rocznie)

8lat *30tys km = 240tys km
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Makro 
Nowy Forumowicz

Auto: Outalnder II
Wysłany: 15-06-2018, 23:03   

Sorki, mówiłem o tym ogłoszeniu: https://www.otomoto.pl/of...l-ID6zmJoX.html - tu jest 236 (post nr 3) ;) może trochę za bardzo zaokrągliłem, ale 500 kilometrów w te czy we wte rocznie to w tym wypadku nie robi różnicy :)

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 16-06-2018, 07:33   

ja za swojego c-crossera z 2007 roku z większym przebiegiem dostałem 33tysie więc 34tyś za polifta to dla mnie to mało

[ Dodano: 16-06-2018, 08:37 ]
z resztą jak cię to auto interesuje to trzeba jechać i oglądać inaczej nie da się kupić

kruhy84 
Forumowicz

Wysłany: 16-06-2018, 20:57   

Matejko napisał/a:
Makro napisał/a:
tu auto ma 230 tys przebiegu, co jest raczej powyzej normy przeciętnego użytkowania (30k rocznie)

8lat *30tys km = 240tys km

Polska norma na diesla to 170 kkm bez względu na wiek :lol:

jachu1111 
Forumowicz

Auto: Peugeot 4007 , 2.2
Wysłany: 17-06-2018, 21:07   

Powiem tak OSTROW MAZOWIECKA i wszystko jasne jeszcze lepsze ulepy i kombinacje niż w Gnieznie czy Radomiu

Odpowiedz do tematu