Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Autoryzowany dealer cofa licznik?
Autor Wiadomość
gustdelf 
Nowy Forumowicz
gustdelf

Auto: outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-06-2018, 09:55   Autoryzowany dealer cofa licznik?

Jak można sprawdzić faktyczny przebieg pojazdu jeśli podejrzewam, że dealer cofa licznik. Poszukuje potestowego outlandera, dostałem propozycję na auto testowe z 2016 roku na ofercie dealer wpisał przebieg 6000 km po około dwóch tygodniach ten sam salon zaproponował mi auto do testów, okazało się że to ten sam egzemplarz wcześniej mi oferowany ale teraz ma niby najechane 4000 tys km. Mój limit na testy to 250 km, czterech testy daje 1000 km trudno uwierzy,ć, że w ciągu 2 lat auto było na testech 16 razy.

W międzyczasie pojawiła się oferta innego dealera z innego regionu Polski auto, ktòre brało udział w programie użyxzeń, również dwuletnie z przebiegiem 10000 km, ta oferta bardziej mnie interesuje ale mam wątpliwości co do uczciwości dealerów.

Można jakoś te przebiegi zweryfikować?

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 02-06-2018, 13:59   

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do uczciwości dealera to omijaj samochód i dealera szerokim łukiem. Cofnięcie licznika trudno wykryć, a podmianę części jeszcze trudniej. Jedynie podłączenie do kompa może pokazać przebieg, nie wiem jakim dysponujesz - jak pokazuje też np. liczby cykli hamowania to można oszacować przebieg pośrednio.
A co do uczciwości dealerów - cóż.... Mogę tylko potwierdzić słuszność twoich wątpliwości. Wygrałem sprawę o oszustwo z ASO Mitsu.

gustdelf 
Nowy Forumowicz
gustdelf

Auto: outlander
Wysłany: 02-06-2018, 19:51   

Podmianę części nie brałem nawet pod uwagę, wpłaciłem właśnie zaliczkę za to auto poleasingowe, pierwsza rejestracja listopad 2016, pierwszy przeglad grudzien 2017 przy 10000 km teraz wciąż ma te 10500 km ale ciężko określić kiedy wróciło z leasingu, mam nadzieję, że nie będzie przy nim kombinowane od dealera dzieli mnie 600 km

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 19-06-2018, 14:26   

Od niedawna przy przeglądzie wpisują przebieg. Mając VIN możesz sprawdzić ile było wpisywane.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-06-2018, 14:32   

Ale pierwsze badanie techniczne masz po 3 latach. A chodzi Ci oczywiście o CEPIK? Chyba już ze 3-4 lata wpisują.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 19-06-2018, 14:59   

Co do słynnego niedziałającego w pełni cepiku, to niektórzy przed każdym przeglądem cofają licznik, bo robią rocznie 80-100kkm 8) .

Odpowiedz do tematu