Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycie / szum przy przyspieszaniu gdy temp. pow. 25 stopni
Autor Wiadomość
Art.S 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport II 2,5 DiD 2014
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-06-2018, 10:50   Wycie / szum przy przyspieszaniu gdy temp. pow. 25 stopni

Koledzy, co prawda problem pojawił się w Pajero Sport z 2014 2.5 DiD ale to przecież praktycznie L200, więc może ktoś miał podobnie a i L200 znacznie więcej tu niż Sportów.

Otóż gdy jest teraz tak gorąco pojawia się wycie / szum przy przyspieszaniu gdy temp. na zewnątrz przekroczy 25 stopni. Poniżej tej temperatury jest normalnie, żadnego wycia nie słychać. Dzieje się tak gdy ruszam trochę żwawiej i w miarę żwawo dodaję gazu także w trakcie jazdy. Wydaje mi się, że to wycie z układu napędowego albo skrzyni biegów (automat). To wycie przypomina dźwięk jak w takich napędzanych przez nakręcanie kół samochodzikach zabawkach dla dzieci.

W zeszłe lato tego problemu nie było.

Dodam, że w kwietniu miałem wymieniane wszystkie oleje w skrzyni, reduktorze i mostach. I jak wspomniałem dopóki nie pojawiły się upały problemu nie było.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Zuzia 
Forumowicz

Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Wysłany: 21-06-2018, 11:43   

Wisko na wentylatorze ,mam to samo jak jest gorąco i jest włączona klima. Startuję dwa pierwsze biegi wyje i zaraz cisza,temperatura spada i ok. Po mału by trzeba się rozejrzeć za nową wiskozą.

Art.S 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-06-2018, 12:01   

Zuzia napisał/a:
Wisko na wentylatorze ,mam to samo jak jest gorąco i jest włączona klima. Startuję dwa pierwsze biegi wyje i zaraz cisza,temperatura spada i ok. Po mału by trzeba się rozejrzeć za nową wiskozą.

U mnie to jest bez włączonej klimy także. I chyba wtedy na postoju też przy dodawaniu gazu by wyło....a nie wyje. Ewidentnie to wycie z układu napędowego. W sumie obstawiam most.

Zuzia 
Forumowicz

Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Wysłany: 21-06-2018, 12:05   

To sprawdź opony z przodu ,w poprzednich atekach jak zjechałem bieżnik do połowy to wyły jak by się łożyska w moście rozpadły. A wisko jak stoisz i dasz po gazie nie musi wyć i bez klimy potrafi dać głos.

Art.S 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-06-2018, 12:30   

Zuzia napisał/a:
To sprawdź opony z przodu ,w poprzednich atekach jak zjechałem bieżnik do połowy to wyły jak by się łożyska w moście rozpadły. A wisko jak stoisz i dasz po gazie nie musi wyć i bez klimy potrafi dać głos.

Oponki praktycznie nowe. Jeszcze roku nie mają. I czy wyłyby tylko powyżej 25 stopni na zewnatrz?

Mario_Luigie 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 MIVEC 147km
Wysłany: 04-07-2018, 20:51   

Cześć, czy juz coś wiadomo? :)

Odpowiedz do tematu