|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tuleje |
Autor |
Wiadomość |
darkavvenger
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-07-2018, 10:37 Tuleje
|
|
|
Wita, mam pytanie odnośnie tulei wahacza i belki tylnej. Przy wymianie lepiej wymienić komplet czy wystarczy jedynie ze strony z której puka ? I czy ktoś bawil sie z poliuretanami ? |
|
|
|
 |
myszakowaty
Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2.5 TD
|
Wysłany: 06-07-2018, 12:49
|
|
|
W zawieszeniu zawsze lepiej wymieniać parami, niezależnie od tego czy są to amortyzatory czy tylko tuleje. Tym bardziej że w przypadku tulei wydatek jest niewielki. |
|
|
|
 |
jogi_23
Forumowicz
Auto: grandis 2.0 did bsy
|
Wysłany: 06-07-2018, 23:47
|
|
|
tuleje lepiej wymieniać te co stukają ale i te same z drugiej strony. Tuleje duże tylne kosztują ponad 200zł za szt więc czy to koszt niewielki? Ale trzeba wymieniać z obu stron. Ja wymieniałem u siebie 4lata temu na febesta i na razie jest ok ale lepiej sam się nie zabieraj za nie bo jak nie masz sprzętu do wciskania tulei to lipa. Chyba że zdemontujesz całą belkę i na prasie wciśniesz. |
|
|
|
 |
|
|