Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam propozycję w temacie tuning.

Czy jesteś za stworzeniem nowego podforum TUNING w dziale galant????
Tak
81%
 81%  [ 27 ]
Nie
18%
 18%  [ 6 ]
Głosowań: 33
Wszystkich Głosów: 33

Autor Wiadomość
Artoos
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 09:22   Mam propozycję w temacie tuning.

Proponiję w wewnętrznym forum Galanta dołożyć zakładkę "tuning", dlaczego, już wyjaśniam. Większość modeli tuninguje się dość łatwo, gdyż są albo z zasady sportowe (Colt, Eklipse, Carisma, Lancer itp.) albo terenowe, albo luksusowe (Sigma, Diamante) i nie ma tutaj problemu w którą stronę uszlachetnić swój samochód, a i drobiazgów upiększających do nich jest na ryku sporo. Przykładów tuningu też jest mnóstwo. Nawet seria wanów ma sprecyzowany kierunek zmian. Prawdziwy problem jest przy Galancie. Tak naprawdę to przykładów jego tuningu jest niewiele i jeszcze mniej gadżatów do niego, a głównie obierają one kierunek "V4" (sportowy),który nie każdemu przypada do gustu (pamiętam rozważania na temat srebrnych ramek), a już napewno nie w kombi. Kopanie całego forum Tuning, by znaleźć trzy posty dot Galanta mija się z celem, a i googlowanie przynosi mierny rezultat (znalazłem jedno zdjęcie tuningowanego kombi na modłę właśnie V4). Jednakże napewno forumowicze gdzieś widzieli ciekawe zdjęcia, lub mają własne ciekawe patenty jak dodać mu trochę uroku no i taka wewnętrzna dyskusja napewno była by gorętrza, niż napisanie czegoś o Galancie co trzydzieści postów o Cariźmie, Colcie i Eclipse. Swoją drogą można by też tu wrzucić topik, co zmieniono w swoim Galu. Propozycja do moderatorów i forumowiczów.
Ostatnio zmieniony przez kochajj 01-04-2007, 22:03, w całości zmieniany 1 raz  

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2007, 12:54   

w dziale warsztat jest dział Tuning... prosze tam stworzyć temat zwiazany z galantem!...

Artoos
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 13:32   

Istnienia takiego działu jestem świadom, ale niewiele on wnosi do galantów. Stworzenie tematu Galant mija się z celem, gdyż zostanie on "zasypany" tematami dot. innych pojazdów, a o ile lotki, spojlery itp. można śmiało adaptować do pozostałych modeli, o tyle w Galancie się to z uwagi na jego specyfikę nie sprawdzi, a jednocześnie można znaleźć w dziale Galant wiele ciekawych tematów, które de facto powinny być w Tuningu. No i jak w temacie, jest to tylko propozycja. Pozdrowienia dla moderatora.

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-03-2007, 17:55   

mozna stworzyć temat dot. tuningu galanta w galant-ogólne... tworzenie kolejnego działu mija sie z celem...

drout
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 22:25   

A ja uważam, że zakładka tuning galant ma sens. Było by łatwiej znaleźć innowacje i zmiany które dokonali inni koledzy bądź koleżanki niż uczyć sie na własnych błedach. Ja popieram

[ Dodano: 30-03-2007, 22:27 ]
W galant odólne zniknie to za parę dni

Nie będzie czytelne a widzę że dział galanta się rozwija rok temu nie było aż tak dobrze :mrgreen:

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 22:52   a

JA tez jestem za , jednak czy to ma sens? czy jest tu wogule ktos kto ma jakos delikatnie albo bardzo stuningowanego galanta? nie ma nawet kurde czym tego robic

ps.
nie no jest duzo zdjec galantow ale niestety tylko tych nowych Rekinow, a ciekawia mnie starsze wersje

Jedrzej
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 23:26   

Też jestem za takim działem czy subforem

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-03-2007, 10:11   

czy jest sens tworzyć dział w którym powstaną 2-3 tematy???? Może ankieta ?? :)

Artoos
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 10:41   

Właśnie o to chodzi, że sam, gdy wchodzę na tuning, to widzę same inne modele i się tym nie interesuję, lecz gdyby był to oddzielnie w Galancie, to może zmusiło by galanciarzy do poszukiwań w necie, własnych rozwiązań itp, a poza tym jak już wspomniałem kilka tematów z innych działów, a odnoszących się do zmian umarło, bo nie było widocznych. A że w Polsce tuninguje się Galanta, podaję dowód : http://moto.allegro.pl/it...ant_97_01_.html

Buu, fotka zerżnięta z niemieckiego ebaya...
Ostatnio zmieniony przez Artoos 31-03-2007, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  

drout
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 11:14   

Może faktycznie zrobić ankietę ja jestem za :mrgreen:

qrzyh
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 21:17   

Ja takze jestem za pomyslem Artoosa :wink:

Ja sam czesto lubie robic cos przy moim samochodzie, taka natura mezczyzny :mrgreen: napewno sa jakies ciekawe pomysly odnosnie tuningu galanta, ktorymi z pewnoscia mitsumaniaki moga sie miedzy soba dzielic, ale nawet przy duuzych checiach, temat o galancie w dziale tuningu szybko zaginie :cry:

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-04-2007, 22:04   

Mamy ankiete... 14 dni do zakończenia... wynik będzie pokazany po zakończeniu trwania ankiety

Artoos
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2007, 23:33   

W takim razie zapraszam do dyskusji do zakładki Tuning, może z czasem przerzuci się ją...

korek
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2007, 11:58   

Jak moi poprzednicy... jestem za! :mrgreen:

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2007, 01:45   

Rownierz popieram - los fantasticos pomyslos :wink: Ze tez sam na to nie wpadlem, lubie zmieniac "custom" zawsze swoje auta, tak zeby to byl jedyny taki Galant, ale ze smakiem i z reguly sa to drobnostki (bo na przerobke zderzakow, progow i malowanie w kameleona bym nie nadazal finansowo). I Dokladnie tak jak piszesz jest bardzo trudne, bo do np. golfa mozna przebierac, a tu trzeba walczyc z producentami o wszystko. Jest jednak juz kilka rzeczy, ktore udalo mi sie zalatwic z pomoca tez klubowiczy i byloby to swietne miejsce do wrzucenia tych wszystkich galek zmiany biegow, obwodek zegarow chrom, listew chromowych, juz nie dlugo tarcz indiglo itd. itp. w jedno miejsce, tymbardziej ze dla klubowiczy sa wypracowane znizki :idea: :mrgreen:
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Odpowiedz do tematu