|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander 2.0 vs EV - zakup |
Autor |
Wiadomość |
er
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2018, 23:20 Outlander 2.0 vs EV - zakup
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniaków, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość, jeśli będę zadawał naiwne pytania...
Po kilku miesiącach wertowania ogłoszeń dot,. suvów i walką pomiędzy RAV4 a OT III, jestem coraz bliżej zakupu Outlandera III 2.0 benzyna 4x4 automat lub EV rocznik 2015/2016. Samochód będę użytkował głownie w mieście (ok. 30 tys rocznie)+poza miastem (ok. 10 tys rocznie). Wiem z postów, że wielu uważa ten silnik za słaby, ale jazdę sportową mam już za sobą, mam w planie zagazowanie takiego silnika lub EV, głównie celem obniżenia kosztów eksploatacji w mieście. Zależy mi głównie na długoletniej eksploatacji jeśli będzie ok., może nawet 10-letniej (400-500 tys.km), stąd kilka szczegółowych pytań do bardziej zaawansowanych kolegów:
1. Ile km przebiegu wytrzyma taki silnik przy prawidłowej eksploatacji i serwisowaniu oczywiście lub do większego remontu
2. Kwestia karoserii to rzecz drugorzędna (jak widzę po postach, temat rzeka…)
3. Jaki koszt dobrych klocków i tarcz, jaki przebieg wytrzymują
4. Jak trwałe są amortyzatory i sprężyny przy tej masie
5. Inne kosztowne niebezpieczeństwa
6. Czy bać się EV z przebiegiem 120-150tys mając w perspektywie +400 tys.km
7. Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie
8. Patrząc na powyższe pytania benzyna czy EV
Pozdrawiam i z góry dziękuję za sprawdzone odpowiedzi, podpowiedzi i sugestie. |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|