Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
lokalizacja VIN do 1 przeglądu w kraju (USA)
Autor Wiadomość
szczut 
Nowy Forumowicz

Auto: jeszcze Nissan Almera
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2018, 19:30   lokalizacja VIN do 1 przeglądu w kraju (USA)

Czołem forumowiczki/forumowicze

Dziś chciałem wykonać badanie techniczne autka które sprowadziłem zza wielkiej wody. Outlander 3 produkcja 05.2017, model GF8WXTXPZL7M (wg tabliczki na słupku przy drzwiach pasażera).
Niestety przy badaniu technicznym diagnosta musi podać lokalizację (elment stały) gdzie jest nabity numer VIN i tutaj zgłupieliśmy.
Z tego co (po fakcie) ustaliłem to może być to na podszybiu ale ręki sobie uciąć nie dam. Druga lokalizacja to tylko naklejka na słupku przy drzwiach kierowcy.

I tutaj by mi się przydała pomoc w tej mierze.
Gdzie szukać alternatywnego miejsca, a jeśli nie ma, to co powinno być podane jako lokalizacja numeru VIN na elemencie stałym przy pierwszym badaniu ?
Pierwszy przegląd w kraju i przegląd powypadkowy (jak to w większości aut z USA)

Z góry dziękuję za odpowiedź/pomoc.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 27-09-2018, 08:08   

nr ktory podales jest specyfikacja auta ( GF8WXTXPZL7M )
w aucie z usa nr vin (tzw krotki) wybity jest na podszybiu w komorze silnika
w aucie z usa kpl nr vin istnieje tylko we wszystkich glownych sterownikach auta oraz na naklejce przyklejonej do slupka. jest to spowodowane tym ze w czasie produkcji mozna w dowolnej chwili zmienic wyposazenie auta w przeciwienstwie do aut na rynek europejski
vin krotki jest normalna rzecza dla aut z tamtego rynku jak i z rynku japonskiego
we wszystkich autach ktore robilem podstawa do diagnostyki byl swistek od rzeczoznawcy, badz z ministerstwa transportu ( dlugo sie czeka i jest to tzw odstepstwo od normy) lub poprostu z serwisu opisujace ze jest to auto z rynku usa

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

szczut 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-09-2018, 13:06   

dziękuję bardzo koledze za odpowiedź
Czy owym "kwitkiem" od rzeczoznawcy może być kopia wyceny ? czy jednak jest to inny dokument ?

Spotkałem się dziś jeszcze z informacją że naklejka na słupku przy drzwiach kierowcy też jest brana przy 1 rejestracji w PL (informacja od kolegi który akurat ma inne auto ale też z USA). W jego przypadku VIN też był tylko na naklejce w w/w miejscu i na podszybiu. Przegląd/rejestrację przeszedł bez problemu.

zgłupiałem :(

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 27-09-2018, 18:37   

nie to musi byc oddzielny dokument odnosnie twojego vinu w danym aucie

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

cimoch 
Forumowicz

Auto: Outlander 3.0GT 2017
Wysłany: 27-09-2018, 22:23   

Numer VIN w Mistu USA tylko i wyłącznie naklejka na słupku od strony kierowcy + numer na podszybiu. Dla diagnosty, który zna temat w zupełności to wystarczy. Kiedyś x lat temu musiałem prosić Mitsubishi Polska o pismo, teraz z kilkoma autami nie miałem z przeglądem problemów.

szczut 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-10-2018, 10:09   

Po dłuższym oglądaniu i ustalaniu udało się wszystko ogarnąć.
Miejscem z nr. VIN uznano podszybie i przegląd poszedł gładko.
Dziękuję za wsparcie, temat można zamknąć.

Odpowiedz do tematu