Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przegub wewnętrzny
Autor Wiadomość
Ursusiak 
Forumowicz

Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2018, 07:11   Przegub wewnętrzny

Witam serdecznie

Mam pytanie

Czy przegub wewnętrzny do grandisa 2.0 DiD 2007 rok może pasować od innego modelu. Nigdzie nie mogę znaleźć do tego konkretnego modelu.

tdi19882 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis 2.4
Wysłany: 01-10-2018, 22:22   

Witam. Mialem straszny problem z przegubem wew. co prawda w silniku 2.4 ale też Grandis. Obdzwonilem wszystkie sklepy w okolicy i pomógł stary sprawdzony użytkownik z forum Japaneze z okolic Łodzi. Może on ci pomoże mój przegub kosztował 500zl serwis 1300zl

owiecs 
Forumowicz

Auto: Colt 1.3 CZ3
Wysłany: 01-10-2018, 23:16   

witam,

do grandisa się dopiero przymierzam, ale zaglądam na sprawy techniczne i czegoś nie rozumiem. Któryś raz widzę sprawę z przegubem - wpisuję na allegro i wyskakuje kilka pozycji. W opisie przegubu informacja, że pasuje do Eclipse IV, Lancera VIII oraz VIII (1.6) Sportback oraz ASX. Może nie eclipse, ale lancerów i asx-ów w Polsce sporo. Opis aukcji felerny i to inna część czy o co chodzi??

tdi19882 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-10-2018, 11:15   

Nie wiem czy pasuje ale mam stary przegub i mogę podać ile ma zębów na wiloklinie i co tam kto potrzebuje. Generalnie jak szukałem dla siebie przegubu to w sklepach typowo do japonczykow twierdzili ze Grandis jest słabo skatalogowany i tu jest problem. U mnie pękła manszeta ktoś ją wymienił ale nie umyl dobrze środka i zapomniał o smarze. Jak to rozebrane było wylała się woda z ruda zawiesina.

Ursusiak 
Forumowicz

Auto: Grandis
Wysłany: 13-10-2018, 10:39   

Jakaś masakra nawet u "Japończyków" nie mają - będę musiał chyba rozebrać policzyć te zęby, wymiary itp i szukać jakiegoś zamiennika co pasuje

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-10-2018, 16:18   

Dżwoń do HDMOT, krzyżaki przegubowe maja - o ile sie nie myle to ten detal http://www.hdmot.pl/p1456...0-36x47-85.html

Jak nie beda mieli to zostaje Ci jeszcze e-pajero lub mitsustyle
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

tdi19882 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-10-2018, 20:02   

Mnie po liczbie zębów nic nie znaleźli. WAZCAR Pabianice tam tą część dostalem co prawda Febest ale już 30 tyś i jedynie oslona jest juz spekana

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 14-10-2018, 21:07   

Jeśli chodzi o benzyniaka (nie wiem jak diesla) to tylko z febesta występuje i w PL jest raczej problem z dostępnością. Ale co bardziej "obrotne" firmy potrafią go zdobyć :D . Właśnie się zastanawiam czy tego febesta pchać bo nie jest tani -około 5 stów. Oryginał 2 x tyle , ale przynajmniej pojeździ i jest to kpl półoś z przegubami.

Odpowiedz do tematu