|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyciszenie w Mitsubishi Space Star 1.2 |
Autor |
Wiadomość |
maja21
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-09-2018, 13:58 Wyciszenie w Mitsubishi Space Star 1.2
|
|
|
Mam pytanie do pozostałych użytkowników modelu Mitsu SS 1.2.
Jak Wy oceniacie wyciszenie w tym samochodzie?
Moim zdaniem ogólnie jest cicho (jak to w nowym samochodzie). Jednak czasami "troszeczkę" irytuje mnie odgłos pracy silnika (przy wyższych obrotach), czy raczej może jest to odgłos z przeniesienia napędu (czyli skrzyni biegów), poza tym skrzynia przy zmianach biegów potrafi czasami zachrobotać Nie wiem czy to normalne i ten typ tak ma po prostu?
Czy waszym zdaniem warto byłoby dodatkowo wyciszyć taki samochodzik?
Otrzymałam ostatnio odpowiedź z serwisu dotyczącą wykonywanych usług wyciszenia, prosiłabym o poradę (cen usług nie umieszczę, bo nie wiem czy wolno )
"Wytłumienie kompletne (tzn mata alumionowo-butylowa na elementy metalowe w celu wyeliminowania rezonansów+pianka akustyczna na tapicerki w celu odseparowania wzajemnych drgań i wygłuszenia) samochodu podzielone na elementy samochodu:
1. Wytłumienie pary drzwi:
2. Wytłumienie podłogi (tunel środkowy, nadkola przód od wewnątrz do poziomu deski rozdzielczej, nadkola tył do poziomu oparcia tylnej kanapy, słupki B do poziomu okien):
3. Bagażnik (cała podłoga, nadkola do poziomu oparcia tylnej kanapy, tylny pas, boki do wysokości okien)
4. Klapa bagażnika:
5. Maska silnika (mata butylowa+ dedykowana pianka termoakustyczna):
6. Podszybie (zewnętrzna część podszybia- okolice mocowania wycieraczek):
7. Dach (powierzchnia dachu + słupki A,B,C do dolnej linii okien wg możliwości)"
Czy któraś z takich usług jest waszym zdaniem warta wykonania? Oczywiście za rozsądną stawkę? |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
|
Wysłany: 01-10-2018, 21:36
|
|
|
Co do hałasu to trzeba przyznać że u mnie słychać opony, bo mam cało-roczne. Silnk chodzi w miarę cicho, ale też mam pokrywę wytłumioną. Skrzynia biegów chodzi w moim też cichutko, bo jest w automacie. Więcej nie powiem, bo nie wiem. Nie rozbierałem jeszcze żadnego poszycia, chociaż widać na klapie bagażnika ma materiałowe obicie, ale podejrzewam że wszyskie modele tak mają. |
|
|
|
 |
Poli77
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
|
Wysłany: 03-10-2018, 13:33
|
|
|
Sam o tym myślałem, bo w mojej ocenie jednak jest troszkę głośny. Chciałbym jednak zobaczyć najpierw to wykonanie, o cenniku nie wspominając. U mnie ASO odpowiedziało jednak na pytanie o wygłuszenie, że nie robią tego, więc pewnie pozostanie "rękodzieło artystyczne". Mając okazję widzieć rozebrane to autko, to wygłuszenia w nim jest delikatnie mówiąc skąpo. Mam jednak wersję przed liftem. |
_________________ Poli
Mitsubishi Lancer Wagon CS9 2.0 |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
|
Wysłany: 03-10-2018, 20:19
|
|
|
Maska i przegroda od strony silnika u mnie jest wygłuszona i być może, a nawet na pewno u mnie w kabinie jest cicho. |
|
|
|
 |
lech55
Forumowicz
Auto: Space Star 1,2l 2018r,był Colt
Pomógł: 7 razy Dołączył: 02 Lis 2014 Posty: 200 Skąd: Chojnów
|
Wysłany: 25-10-2019, 21:25
|
|
|
Komu jest głośno ma dwa wyjścia:
1/ Przyzwyczaić się do odgłosów,
2/ Odpłynąć z kasą za "wygłuszenie". |
|
|
|
 |
wawik
Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2019, 06:46
|
|
|
Lechu, jest jeszcze trzecia opcja - zatyczki do uszu. |
|
|
|
 |
lech55
Forumowicz
Auto: Space Star 1,2l 2018r,był Colt
Pomógł: 7 razy Dołączył: 02 Lis 2014 Posty: 200 Skąd: Chojnów
|
Wysłany: 07-11-2019, 21:01
|
|
|
wawik napisał/a: | Lechu, jest jeszcze trzecia opcja - zatyczki do uszu. |
Space Star 1,2 z prędkościami miejskimi jest cichy. Zatyczki do uszu potrzebne są przy prędkościach autostradowych powyżej 120 km/h - ale to już inna sprawa. |
|
|
|
 |
|
|