Przesunięty przez: tyku 24-10-2018, 12:28 |
[CY3A 1.8] egzemplarz do oceny |
Autor |
Wiadomość |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

Auto: colt 1.3 2009r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-10-2018, 19:26 [CY3A 1.8] egzemplarz do oceny
|
|
|
Hej.Sprzedalem e39 i wymyslilem ze przesiade sie na mitsubishi lancer 1.8 143km wiem ze bedzie to przepasc po rzedowej 6 170km inny uklad silnika i mocy.Ale szukajac auta ktore mialo byc ,stwierdzilem ze w tej kasie kupie mlodsze duzo mlodsze i znalazlem dzis to :
https://www.otomoto.pl/of...html#d54d262c9b
mam kawalek do Olsztyna i ciekawe czy warto . |
|
|
|
 |
misiek962
Nowy Forumowicz

Auto: lancer
|
Wysłany: 23-10-2018, 21:06
|
|
|
Ładny widać że zdiecia ostro podkręcanie, ten hak szpeci tylek. |
|
|
|
 |
Venom86
Forumowicz

Auto: Lancer Evo X
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Cze 2016 Posty: 199 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-10-2018, 21:19
|
|
|
Full opcja z tego co widać: nagłośnienie Rockford + nawigacaj MMCS, skóra, grzane "pupy" i keyless sytem
Ze zdjęć dobrze wygląda
Hak świadczy że mógł coś ciągnąć.... wyjdzie na tylnych amorach
Ja bym sprawdził podwozie (ruda szczególnie tył pod tłumikiem - podłużnice) i zawieszenie - tuleje wahaczy, stabilizatory końcówki drążków.
Jeśli jest jakaś dokumentacja to czy były sprawdzane zawory albo rozrząd.
Jak nie miał konserwacji podwozia robionej to od razu gdzieś bym to zlecił (japoniec jest slaba albo jej brak) no i wiadomo wszystkie płyny do wymiany jak nie były wymieniane
Przepaść będzie co do jazdy BMWee szczególnie na niskich obrotach ale jak będziesz go trzymał ponad 4tyś RPM to daje radę XD
tu masz film z moim
https://www.youtube.com/w...F7_QVaCphU&t=2s
P.S. jak się zdecydujesz to wybrałbym się na przegląd do jakiegoś ASO Mitsubishi jak nie od razu to nawet w maju kiedy jest akcja przeglądowa - za 59zł ci sprawdzą cale auto pd kątem mechanicznym |
_________________ Evo X MR - jest
Lancer SB 1.8 - był
Kawasaki ER-6n |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 23-10-2018, 21:56
|
|
|
Ja bym się zastanowił nad tym, że zdjęcia są po delikatnej obróbce/filtrach plus są strasznie małe, wszystkiego w nich się nie wypatrzy.
Z wyłapanych minusów:
Standardowo ramka na grillu wymieniona na nieoryginalną(stuk/puk?), gałka biegów też jest wymieniana. Reflektor po stronie kierowcy jest zmatowiały/zaparowany w środku, a po stronie pasażera jak nówka W środku troszkę zniszczone boczki foteli, gdzieniegdzie porysowane plastiki, w bagażniku przy tubie jest zniszczone/wyrwane obicie i sama ramka też poobijana na spodzie. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

|
Wysłany: 24-10-2018, 09:22
|
|
|
HUGIO napisał/a: | Standardowo ramka na grillu wymieniona na nieoryginalną(stuk/puk?) | a jaka ori jest ? HUGIO napisał/a: | W środku troszkę zniszczone boczki foteli | jak ktos dba tak jest pozniej . HUGIO napisał/a: | w bagażniku przy tubie jest zniszczone/wyrwane obicie i sama ramka też poobijana na spodzie. | kosmetyka . Venom86 napisał/a: | Przepaść będzie co do jazdy BMWee szczególnie na niskich obrotach ale jak będziesz go trzymał ponad 4tyś RPM to daje radę XD
| to jakie jest wtedy spalanie zawsze trzeba krecic ponad 4 tys. zeby jechał,jak z glosnoscia w srodku auta ? Venom86 napisał/a: | keyless sytem | co to ? |
|
|
|
 |
Venom86
Forumowicz

Auto: Lancer Evo X
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Cze 2016 Posty: 199 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-10-2018, 08:53
|
|
|
keyless - kluczyk bez dotykowy - musisz miec przy sobie kluczyk by otworzyc i odpalic auto bez wyjmowania go z kieszeni.
Filmik( z EVO ale sytsem w cywilnym Lancerku jest ten sam) https://www.youtube.com/watch?v=Upf3qMm42RQ
- ten silnik jest w technolgoi MIVEC cos ala VTEC w hondzie albo VANOS w BMW gdzie masz zmiene fazy rozrzadu. Auto ma palic dzieki temu mniej na niskich obrotach.
Może ten diagram to rozjaśni.:
środkowy wykres to MOC w KM górny to Moment
Ponizej 4000RPM auto ma ok 100KM po wyzej 4tys zmiena sie faza rozrządu i auto osiaga maxymalny moment obrotowy- dostaje zastrzyk/kopa i dopiero zaczyna wykorzystywać całe swoje zasoby gdzie osiaga 143KM ponad 6000 obrotów.
Nie trzeba go tak wysoko krecic oczywiscie ale np. przy wyprzedazaniu jak najbardziej bym polecał
Spalanie chwilowe na pewno wzroscnie no ale to jak w kadym aucie jakie sie cisnie do końca zakresu obrotów.
Najlepiej jest sie przejechać takim autem i minąć ten próg zmiany fazy albo żeby ktoś cie przewiozl by to odczuć i zrozumieć - jak nie miales stycznosci z autami ze zmiennymi fazami rozrzadu.(jak bys był w Krakowie lub okolicach to daj znac ) |
_________________ Evo X MR - jest
Lancer SB 1.8 - był
Kawasaki ER-6n |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 25-10-2018, 11:25
|
|
|
MarcinZ napisał/a: | a jaka ori jest ? |
Oryginalna w sportbacku składa się z 2 części, a z tego co widzę na tym ogłoszeniu jest z jednej.
PS Przy czym jak wspomniałem te zdjęcia są słabe i mogę się mylić. |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

|
Wysłany: 26-10-2018, 10:43
|
|
|
Venom86 napisał/a: | jak nie miales stycznosci z autami ze zmiennymi fazami rozrzadu | mialem e39 ,wiem o co chodzi ..... |
|
|
|
 |
Kilerek7 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2018, 02:08
|
|
|
Stary dobiłeś mnie tym ogłoszeniem, niedawno też kupiłem Lancera i właśnie chciałem full opcję z Navi, w końcu trafiłem i też kosztowała mnie 29 900, tylko, że 2009 r. a tutaj 2011 nieźle. |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 27-10-2018, 09:27
|
|
|
Ehh..
A po ile stal w DE? Ja bym dobrze przyjrzał się słupkom i pozostałym częścią konstrukcyjnym. |
|
|
|
 |
|