|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.6] Rejestrator trasy -gdzie podłącznyć ASX 1.6 rocznik 2 |
Autor |
Wiadomość |
DAN5
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-11-2018, 21:41 [1.6] Rejestrator trasy -gdzie podłącznyć ASX 1.6 rocznik 2
|
|
|
Mam do Was pytanie: gdzie w podsufitce bądź innym miejscu kończy się zasilanie po wyjęciu kluczyków ze stacyjki? Chciałbym podłączyć rejestrator trasy do zasilania, które działa w momencie uzytkowania auta a po jego opuszczeniu wyłącza się. W innych dwóch autach miałem tak w podsufitce ze światłami do czytania: po 15min. gasło zasilanie i prądu nie było. Kamerka zatem zamoistnie się wyłączała. Po otwarciu auta i przekręceniu zapłonu zasilanie wracało. Dzięki temu nie przejmowałem się kamerą, która sama włączała się kiedy trzeba.
W ASX posiedziałem w środku dłuższą chwilę po wyjęciu kluczyków ze stacyjki i lampli wciąż da się zaświecić a dodatkowa kostka ,którą znalazłem podczas badania zasilania zamykała drzwi (jest więc od centralnego zamka).
(zauważyłem ,że ring wokół stacyjki gaśnie ale tam wolałbym nie dłubać i ciągnąć kabli) |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 03-11-2018, 23:44
|
|
|
Przeważnie w instalacji do radia jest też + po zapłonie.
Ewentualnie sprawdź bo może być też w gniazdku zapalniczki. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3458 Skąd: Skąd: Skąd:
|
|
|
|
 |
DAN5
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1,6
|
Wysłany: 06-11-2018, 00:02
|
|
|
[quote="joujoujou"]Duplikator (bypass) istniejącego bezpiecznika.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=104869
[ Dodano: 04-11-2018, 00:31 ]
Zapalniczka ma plus po przekręceniu stacyjki, więc jak najbardziej tak. [/quo
Dzięki! |
|
|
|
 |
|
|