|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Fotelik do Lancera |
Autor |
Wiadomość |
Cairine
Nowy Forumowicz

Auto: -
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-01-2019, 11:05 Fotelik do Lancera
|
|
|
Cześć,
przymierzam się do kupna fotelika 9-18 / 25 kg. Chyba zdecyduję się na fotelik RWF (tyłem do kierunku jazdy). Problem z tym, że nie wiem jak z miejscem. Czy ktoś z posiadaczy Lancera korzysta z fotelika RWF i mógłby powiedzieć jak z miejscem? Ew. Jakie macie i się mieszczą i moglibyście polecić? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-01-2019, 12:51
|
|
|
Hmm Lancer to duży samochód więc nie spodziewałbym się problemów... Rozumiem że chodzi o fotelik montowany na tylnej kanapie? A poza tym firmy sprzedające foteli są raczej przyzwyczajone to przymiarek swoich produktów w samochodzie klienta przed zakupem. |
|
|
|
 |
Cairine
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 20-01-2019, 13:41
|
|
|
Chodzi mi o fotelik, gdzie dziecko siedzi twarzą do tylnej szyby, i tak na tylnej kanapie, tylko wtedy musi mieć miejsce na nóżki między kanapą. Myślałam, że ktoś może używa i doradzi;-) wiem, że w specjalistycznych sklepach można przymierzyć i poprosić o radę, ale zanim się do takiego wybiorę (w mieście w którym teraz mieszkam, nie ma takiego) chciałam się zorientować. |
|
|
|
 |
grzeszek85
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer1,6 VII Sport
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lis 2011 Posty: 14 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 20-01-2019, 22:55
|
|
|
Witam.
Ja używam właśnie fotelika RWF 9-18 kg. Po nawiązaniu kontaktu z pewną firmą doradzili mi dwa , które powinny pasować do Lancera Kombi oraz do wzrostu i wagi mojego synka. Britax Romer Max-Way oraz Maxi Cosi 2wayPearl i bazę 2wayFix. Wybrałem ten drugi, gdyż zależało mi na mocowaniu ISOFIX. Koszt niecałe 1900 zł w moim przypadku. Fotelik bardzo fajny, gdyż łatwo jest go zamontować, ma dobre noty w testach, regulowane pochylenie (jak mały mi zaśnie to mogę go położyć do pozycji półleżącej), ochronę głowy na uderzenia boczne oraz można go obrócić przodem do kierunku jazdy (FF) jak już młody podrośnie (choć mam zamiar wozić synka jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy). Wada w użytkowaniu go w Lancerze, która dla mnie jest trochę uciążliwa jest taka, że baza podnosi fotelik do góry i trochę ciężko montuje się małego do tego fotelika. Za to mały może podziwiać widoki za oknem w czasie jazdy. Zdjęcia zamontowanego fotelika mogę przesłać jakbyś była zainteresowana. Jeszcze jedno, baza lepiej pasuje do zamontowania po stronie lewej (za fotelem kierowcy), gdyż po drugiej stronie zawias oparcia przeszkadza i ta baza (przez stopę antyprzechyleniową) lekko się ukosuje, ale wszystko trzyma się pewnie i stabilnie. Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez grzeszek85 21-01-2019, 23:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
mani3kmzks
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4g18 1.6 98km 05'
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Lip 2017 Posty: 95 Skąd: Ropczyce
|
Wysłany: 21-01-2019, 19:18
|
|
|
jane gravity -polecam. jest RWF ,przekręca się fajnie i jest bezpieczny. 9-18
do lancer wchodzi. Ja mam sedana 2005rok |
|
|
|
 |
Jasisko
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1,6 CS sedan
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sty 2019 Posty: 6 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 30-01-2019, 20:54
|
|
|
Polecam Concord REVERSO 0-23kg , wszystko gra, miejsce na nogi jest, łatwy montaż na ISOFIX, duże bezpieczeństwo, dodatkowa noga stabilizująca.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Cairine
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 17-02-2019, 13:51
|
|
|
Super, dziękuję Wam bardzo za podpowiedzi, teraz już mniej więcej będę wiedziała, którymi modelami się zainteresować, zamiast mierzyć wszystko w ciemno.
BTW właśnie odkryłam coś, co mnie zaskoczyło - niektóre foteliki montowane przodem lub tyłem, można zamontować tylko na ISOFIX w wersji przodem ;/ jeśli chciałabym montować tyłem ISOFIX odpada. Wygląda na to, że w tym aspekcie też trzeba zwrócić uwagę, nie wystarczy dopisek ISOFIX... |
|
|
|
 |
|
|