Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mój drugi samochód, przesiadka z peugeot 207 1.4
Autor Wiadomość
Stiffler 
Nowy Forumowicz

Auto: Peugeot 207
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-03-2019, 17:38   Mój drugi samochód, przesiadka z peugeot 207 1.4

Cześć,
Wlaśnie będe chciał kupić swój drugi samochód.
Chciałbym coś co fajnie przyśpiesza (jazda po krakowie) oraz jednocześnie coś na trase żeby bezpiecznie jechać 160km/h - 180km/h na trasie kraków <-> katowice. (wiem ze czasami to nie możliwe :) )

Mój budżet to do 40 000 aczkolwiek widze że fajnego lancera można nabyć już w około 30 000

Bardzo jara mnie ta wersja z 240km przy 2.0L ale widziałem pozytywne opinie o silniku 1.8L.

Najlepiej jakbym auto mógł kupić w jakims komisie z jakąs gwarancja chociaz na rok.

Czy jest to mozliwe? Co wy byście zrobili jakbyście mieli taki budżet?

Pozdrawiam

Mazin89 
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Wysłany: 18-03-2019, 20:51   

Do 40 tys. nie kupisz Ralliarta w dobrym stanie raczej.

Co do porównania 1.8 do 2.0T to porównujesz zupełnie inne silniki i moce. Fajnie przyspiesza to pojęcie względne. Dla mnie jako użytkownika Ralliarta np Civic 1.8 140 KM muli, dla mojej żony z kolei przyspiesza bardzo dobrze więc wiesz.
Jeden i drugi silnik jest dobry ale o zupełnie innej charakterystyce i innych kosztach eksploatacji.
Gdybym miał taki budżet nie kupowałbym na pewno Ralliarta.

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187

pahamakaa 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi lancer
Wysłany: 19-03-2019, 11:38   

W budżecie około 25-30k możesz znaleźć zadbany egzemplarz lancera 08+, osobiście polecam sedana w silniku 1.8 MiVEC z gazem, samochód złoto, spalanie na poziomie 10-12 po mieście. Resztę kasy przez na ewentualną eksploatację i na konto na czarną godzinę :P
Silnik ze zmiennymi fazami rozrządu, powyżej 4.5 obrotów to demon przyspieszenia, na trasie trochę gorzej ze względu na wygłuszenie, dla mnie 120, maks 140, ale zamierzam wygłuszyć wnętrze, zobaczymy jak wtedy będzie. Samochód chce jechać szybciej, ale komfort jazdy przy tej prędkości jest mały

Stiffler 
Nowy Forumowicz

Auto: Peugeot 207
Wysłany: 19-03-2019, 18:22   

Ciekawe jak wady Mitsubishi mają się do peugeota 207.

Kurde szkoda ze na raillyart to za mało. 143 konie to tak sobie

Odpowiedz do tematu