Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rodzaje lakierów
Autor Wiadomość
Kris.90 
Nowy Forumowicz

Auto: Peugeot 307
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2019, 19:55   Rodzaje lakierów

Witam

Chciałbym prosić o informację na temat rodzajów lakierów dostępnych w Lancerach z 2010r. Mam na oku sedana z silnikiem 1.8 143km, bardzo podoba mi się w kolorze bordowym. Chciałbym dokładnie taki lakier jak na zdjęciu:

https://zapodaj.net/57069027b87f4.png.html

Na niektórych ogłoszeniach widzę inne odcienie tego koloru, jaśniejszy czerwony (a przynajmniej tak mi się wydaje), przykład:

https://zapodaj.net/30bbade88e0fa.png.html

https://zapodaj.net/ff0b5df83900d.png.html

https://zapodaj.net/fe42cf1a1c350.png.html

Do większości samochodów mam daleko, więc chciałbym wiedzieć wcześniej czy te różnice w kolorze widać jedynie na zdjęciach, czy w rzeczywistości też bywały różne odcienie tego czerwonego?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 22-03-2019, 20:03   

Wydaje mi się, że czerwony w tym roczniku był tylko jeden P26.

Kris.90 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-03-2019, 20:57   

Bizi78 napisał/a:
Wydaje mi się, że czerwony w tym roczniku był tylko jeden P26.

Dotyczy rocznika 2010? Czy ogólnie wersji od 2007 do 2015? Akurat ten na pierwszym zdjęciu to 2008, a na trzech kolejnych 2010 i ten mnie bardziej interesuje, pewniejsza przeszłość.

Z tego co kojarzę, to kod lakieru jest na tabliczce znamionowej pod maską i powinien być w obu przypadkach P26?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 22-03-2019, 21:26   

Info z manuala dla rocznika 2008.

Dla rocznika 2010.

Cytat:
Z tego co kojarzę, to kod lakieru jest na tabliczce znamionowej pod maską i powinien być w obu przypadkach P26?

Tak.

Co do fotek to mogą być podkręcone aby złapać więcej chętnych :wink: .

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 22-03-2019, 21:45   

Kris.90,
Trzeba brać pod uwagę, że te co dodałeś jaśniejsze może być robione telefonem, a ten ciemniejszy dobrym aparatem. Dodatkowo wpływ może mieć pora dnia (ilość światła, oraz jego brawa) - zdjęcia robione wieczorami przy dobrym słońcu (ostatnia godzina przed zachodem) wyglądają zazwyczaj ładniej.
Ponadto miałem okazję parkować moje autko(wosk+qd) przy takim samym, o którego właściciel raczej nie dbał i było widać różnicę w głębi koloru. To ciemniejsze jest pewnie po lekkiej korekcie i pewnie coś jeszcze zostało położone, a jaśniejsze niekoniecznie ;)

Kris.90 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-03-2019, 21:47   

Ok, wszystko wiem. Dziękuję Bizi :D

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 22-03-2019, 22:00   

Kris.90, Gdybyś zobaczył ten kolor po aplikacji Nano Ceramic Protect Hard 9H. :shock: :wink:

Kris.90 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-03-2019, 22:07   

HUGIO napisał/a:
Kris.90,
Gdybyś zobaczył ten kolor po aplikacji Nano Ceramic Protect Hard 9H. :shock: :wink:

tyku Jeszcze nic straconego :D

HUGIO napisał/a:
Kris.90,
Trzeba brać pod uwagę, że te co dodałeś jaśniejsze może być robione telefonem, a ten ciemniejszy dobrym aparatem. Dodatkowo wpływ może mieć pora dnia (ilość światła, oraz jego brawa) - zdjęcia robione wieczorami przy dobrym słońcu (ostatnia godzina przed zachodem) wyglądają zazwyczaj ładniej.

Brałem to pod uwagę, ale wolałem się upewnić :)

Cytat:
Ponadto miałem okazję parkować moje autko(wosk+qd) przy takim samym, o którego właściciel raczej nie dbał i było widać różnicę w głębi koloru. To ciemniejsze jest pewnie po lekkiej korekcie i pewnie coś jeszcze zostało położone, a jaśniejsze niekoniecznie ;)

Sporo w ogłoszeniach jest jednych i drugich. Pozostaje tylko jechać i obejrzeć, bo od strony mechanicznej wydaje się zadbany

Odpowiedz do tematu