|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czujnik wału korbowego 3,5 sohc |
Autor |
Wiadomość |
fiutaggio
Nowy Forumowicz
Auto: montero 3,5 sohc
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-04-2019, 10:55 czujnik wału korbowego 3,5 sohc
|
|
|
panowie może to głupie pytania się już nie wiem komu wierzyć
muszę wymienić czujnik wału korbowego dla silnika 3,5 sohc w montero i pytanie brzmi
czy jest to czujnik plug and play czy tak jak gdzieś wyczytałem że muszę przed odpaleniem ustawić pierwszy cylinder na samej górze sprężania - i jeśli tak to jak to zrobić ?
drugie pytanie tez nie wiem czy to prawda trochę mi się nie chce wierzyć
czy jeśli odkręcam rolke paska klinowego która idzie do wału korbowego i się ona przekręci w lewo przy odkręcaniu śruby to muszę wszystko zdjąć i sprawdzić czy mi rozrząd nie przeskoczył ? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-04-2019, 07:53 Re: czujnik wału korbowego 3,5 sohc
|
|
|
fiutaggio napisał/a: | panowie może to głupie pytania się już nie wiem komu wierzyć
muszę wymienić czujnik wału korbowego dla silnika 3,5 sohc w montero i pytanie brzmi
czy jest to czujnik plug and play czy tak jak gdzieś wyczytałem że muszę przed odpaleniem ustawić pierwszy cylinder na samej górze sprężania - i jeśli tak to jak to zrobić ?
drugie pytanie tez nie wiem czy to prawda trochę mi się nie chce wierzyć
czy jeśli odkręcam rolke paska klinowego która idzie do wału korbowego i się ona przekręci w lewo przy odkręcaniu śruby to muszę wszystko zdjąć i sprawdzić czy mi rozrząd nie przeskoczył ? |
Pytanie 1 nic nie ustawiasz, demontaz montaż
pytanie 2 nie wiem o co chodzi, chodzi o koło pasowe na wale? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
fiutaggio
Nowy Forumowicz
Auto: montero 3,5 sohc
|
Wysłany: 24-04-2019, 14:27
|
|
|
tak, dokladnie to co na foto
wlasnie przestudiowalem dokladnie schematy i wycodzi ze bede musial tez zdjac przednia plyte z rolkami alternatorem itp - foto
czy ktos moze to potwierdzic i co warto jeszcze sprawdzic (oprocz rozrzadu) jak to wszystko bedzie sciagniete ?
gdyby komus to mialo pomoc przednia plyta zeszla wykrecilem rolke paska klinowego i czujnik wymieniony, rozrzad sprawdzilem nic sie nie przestawilo
na marginesie z tego co widze to wymiana rozrzadu wcale nie jest jakos specjalnie skomplikowana |
|
|
|
 |
|
|