Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tyku
22-05-2019, 09:52
LANCER 2.0 DID POLECACIE ?
Autor Wiadomość
Retos1910 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2019, 08:15   LANCER 2.0 DID POLECACIE ?

Witam Wszystkich ^^

Chciałbym się zapytać Was co sądzicie o silniku 2.0 DID ?
Przymierzam się do zakupu lancera i nie mam pojęcia jakiej jednostki szukać .
Prosiłbym także o ocenę :

https://www.otomoto.pl/of...-ID6BTZfh.html?

Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ !

Roguuu95 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2019, 14:34   

Ogólnie to większość ludzi odradza silniki 2.0 DID ponieważ są one wadliwe i mówią by unikać je dalekim krokiem. Ja go mam i nie narzekam, owy silnik po 2007-08 roku jest naprawdę okey, zostały usunięte największe problemy. Wymieniaj oleje na bieżąco, sprawdź sobie wtryski jak już go zakupisz i będzie git.
Jeszcze jedna rada, jak będziesz go oglądać to podjedź do mechanika i niech go obejrzy od dołu i niech sprawdzi czy niema filtra wyciętego bo ludzie lubili to robić, ja u siebie mam, więc za pół roku gdy będę szedł na przegląd będę musiał zamontować, a to nie małe koszta.

Najbezpieczniejszą jednak opcją jest silnik 1.8 DID, ale jak znajdziesz okazję z 2.0 powyżej 2008roku to nie bój się i go oglądnij wraz z mechanikiem, jak ma jeszcze całą książeczkę i co było wymieniane itd to nie masz co się martwić, choć wiadomo że wypadki się zdarzają, ale na to nic się nie poradzi.

Odpowiedz do tematu